Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Everything shower. Kontroverzný kozmetický trend, pre ktorý sa rozhodne len málokto

19.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). „Everything shower“ je trend, ktorý si získava popularitu najmä prostredníctvom sociálnych médií. Trend viackrokových, dokonca hodinových skrášľovacích procedúr nás má priviesť nielen...

19.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images).

„Everything shower“ je trend, ktorý si získava popularitu najmä prostredníctvom sociálnych médií. Trend viackrokových, dokonca hodinových skrášľovacích procedúr nás má priviesť nielen k návyku starať sa o svoju pokožku, vlasy a nechty. Jeho cieľom je predovšetkým naučiť nás nájsť si v každodennom zhone čas na relaxáciu a oddych. Má však tento pozitívny trend aj nejaké negatívne stránky?

Everything shower. O čom je jeden z najpopulárnejších kozmetických trendov?
Foto: shutterstock/Alliance Images

V čom spočíva trend „everything shower“?

Sila sociálnych médií pri vytváraní nových trendov je obrovská. Svedčí o tom skutočnosť, že niektoré z najznámejších svetových módnych a kozmetických značiek využívajú pre svoje kampane populárnych influencerov. Vďaka ich obrovskému online dosahu dokážu z výrobku urobiť hit alebo, naopak, finančný prepadák.

Jedným z najobľúbenejších kozmetických trendov posledných týždňov je „everything shower“, ktoré spočíva v premene všedného sprchovania na niekoľkohodinový rituál pripomínajúci SPA.

Séria procedúr s použitím obľúbenej kozmetiky, obklopená vonnými sviečkami a relaxačnou hudbou má upokojiť nielen vaše telo, ale aj myseľ.

„Everything shower“ nám má pripomenúť, aké dôležité je nájsť si v každodennom zhone, strese a napätí čas pre seba a postarať sa o upokojenie a zachovanie duševnej rovnováhy.

Prvý krok – ošetrenie pred sprchovaním

Celý rituál „everything shower“ je rozdelený do troch krokov, ktoré vykonávame postupne: pred, počas a po vystúpení zo sprchy. Niektoré z ošetrení si vyžadujú, aby naša pokožka a vlasy boli suché, a práve tu začneme našu viacfázovú starostlivosť.

Vlasy

Podobne ako pokožka našej tváre alebo tela, aj pokožka hlavy potrebuje pravidelný peeling. Ani čistiaci šampón dôkladne neodstráni zvyšky mazu, nečistôt alebo zvyšky stylingových prípravkov. A pretože krásne vlasy sa začínajú zdravou pokožkou hlavy, mali by ste raz týždenne používať trichologický peeling.

@seqele

This everything shower routine TOOK all my engergy byt it felt good (not an everyday routine) #everythingshower #showerroutine #hygiene #shaveroutine

♬ Aesthetic – Gaspar

Je tiež dobré starať sa o vlasy po celý čas a pred vstupom do sprchy naniesť na pramene správny olej, aby boli hladké, lesklé a lepšie sa upravovali.

Telo

Čas pred sprchovaním je vhodný aj na ošetrenie tela, ktoré pomáha nielen odstrániť odumretú pokožku, ale má aj spevňujúci a anticelulitídny účinok. Medzi najobľúbenejšie z nich patria:

  • suché kefovanie tela
  • masáž olejmi
  • bankovanie – čínska masáž

Ruky a nechty

Ak ste si už rezervovali večer na rituál „everything shower“, oplatí sa postarať aj o vaše ruky. Jemný peeling a pilovanie nechtov spôsobí, že vaše ruky budú okamžite vyzerať upravenejšie a ošetrenejšie.

Tvár

Dvojfázové čistenie tváre s použitím obľúbených produktov je nevyhnutnosťou. Dôkladne vyčistená pleť bude lepšie absorbovať účinné látky v kozmetických prípravkoch, ktoré použijete v ďalších krokoch.

Celý rituál „everything shower“ je rozdelený do troch fáz.
Foto: shutterstock/Kotkoa

Druhý krok – ošetrenie sprchou

Je len málo vecí, ktoré nás po dlhom a náročnom dni uvoľnia tak ako teplá sprcha, a v súlade s trendom „everything shower“ môžeme v sprche vykonať mnoho procedúr:

  • Starostlivosť o vlasy – dvakrát si umyte pokožku hlavy šampónom a potom naneste masku, ktorá začína vo výške uší a smeruje ku končekom. Masku nechajte pôsobiť, kým nedokončíte zvyšok procedúry, aby mala šancu lepšie pôsobiť.
  • Telo si umyte obľúbeným sprchovým gélom alebo olejom. Vyberte si výrobky s prírodnými zložkami, aby ste sa mohli sprchovať s relaxačnou aromaterapiou.
  • Používajte telové peelingy na vyhladenie pokožky a stimuláciu krvného obehu. Môžete použiť exfoliačnú kozmetiku aj masážnu rukavicu.
  • epiláciu, ktorá bude podstatne jednoduchšia, pretože pokožka bude pod vplyvom vody a vopred vykonaného peelingu jemnejšia.
  • odstránenie zrohovatenej kože na chodidlách

Tretí krok – záverečné ošetrenie rituálu

Po kúpeli prejdite na záverečnú fázu rituálu, ktorú je najlepšie začať nanesením výživného krému alebo oleja na celé telo. Kozmetika bude mať šancu dobre sa vstrebať, kým budete vykonávať zvyšné kroky starostlivosti o pokožku.

Na tvár naneste enzýmový peeling a nechajte ho na pokožke pôsobiť po dobu uvedenú na obale a medzitým jemne odsaďte prebytočnú vodu z vlasov, naneste vlasovú kúru a olejové sérum, prečešte a vysušte pomocou fénu s chladným vzduchom.

Ďalším krokom je zmytie peelingu z tváre a nanesenie obľúbenej masky. Zostávajúci čas využite na starostlivosť o nechty. Po dlhšom kontakte s vodou môžu mierne zmäknúť. Vmasírujte do nich výživný olej alebo maslo, ktoré budú mať posilňujúci účinok na nechtovú platničku aj kožičku.

Posledným krokom je zmytie masky a nanesenie štandardnej starostlivosti pozostávajúcej z tonika alebo esencie, séra, krému a očného krému. Nezabudnite použiť kozmetiku aj na krk a dekolt.

Hoci trend „everything shower“ neustále rastie na popularite, čoraz častejšie sa ozývajú aj kritické hlasy voči nemu.
Foto: shutterstock/New Africa

Kontroverzia okolo „everything shower“

Hoci trend „everything shower“ neustále rastie na popularite, čoraz častejšie sa ozývajú aj kritické hlasy voči nemu. Odporcovia tohto trendu mu vyčítajú predovšetkým podporu nadmerného konzumu a kupovanie príliš veľkého množstva často nepotrebných výrobkov. Influenceri považovaní za guru „everything shower“ môžu počas celého rituálu použiť niekoľko až desiatky rôznych druhov výrobkov, čo zvyšuje ich predaj.

Najvážnejšou sťažnosťou je však otázka nadmernej spotreby vody počas vykonávania tejto viacstupňovej starostlivosti. Vzhľadom na rastúcu klimatickú krízu a zvyšujúci sa počet oblastí vo svete postihnutých suchom a požiarmi by malo byť šetrenie vodou a rozumné hospodárenie s ňou dôležitejšie ako trendy propagované sociálnymi médiami.

Redakcia Vášeň v teb.

Súvisiace články:

Žiadne naparovanie. Je to skutočný majster v „odstraňovaní“ čiernych bodiek. Funguje na prvýkrát

Naberte si hrsť a rozmixujte. Podráždenie a vrásky konečne začnú miznúť


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Dá sa vres pestovať doma? Mnoho ľudí verí, že nešťastie priťahuje ako magnet

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Dá sa vres pestovať doma? Keď si vyberáme tieto pôvabné kvety, väčšinou ich vysádzame do záhrady alebo do…

Do papiera votriem korenie a zubnú pastu. Mám pokoj od nepríjemného problému

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ak máte škoricu, môžete ju použiť nielen v kuchyni. Viete ju použiť aj kombinácii s toaletným papierom.…

Namiesto do polievky ho vložte do chladničky. Stačí len niekoľko listov. Nemôže to byť jednoduchšie

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Skladovanie potravín je neoddeliteľne spojené s viac či menej intenzívnymi vôňami. To je obzvlášť viditeľné po otvorení…

Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Už nebude bledá ako stena

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoria UA). Prirovnanie v názve je samozrejme mierne nadnesené, ale napriek tomu zelenina vyzerá oveľa chutnejšie, keď má intenzívnu…

Monstera vyženie veľa nových listov. Stačí ju zalievať týmto

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hanneke Wetzer). Vaša monstera nechce pustiť nové listy napriek tomu, že ste jej poskytli ideálne podmienky na rast? Existuje…

Auto Trendy

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu pokuta za dopravný priestupok.

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje plány na prechod na elektrický pohon,…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe novej d

Cupra Terramar - 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu. Tu je 5 charakteristických bodov tohto…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné áut starostlivo pokrytých červenou fóliou. Čo…

Plnohodnotný demonštrátor otvára cestu k hybridnému elektrickému dopravnému lietadlu

17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Práve v júli tohto roku sme sa dozvedeli o lietadle ES-30, hybridnom elektrickom lietadle, ktoré vyvíja švédska spoločnosť Heart Aerospace. Spoločnosť teraz predstavila demonštračnú verziu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov