22.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadin Litovka).
Jablká sa používajú nielen na konzervovanie alebo samostatnú konzumáciu, ale aj na prípravu chutného koláča. Preto ak sa chystáte pozvať hostí, oplatí sa poznať recept na tento expresný jablkový koláč, ktorý pripravíte za pár chvíľ len z niekoľkých surovín, ktoré máte zvyčajne doma. Pozrite sa, ako ho pripraviť.
Keď hľadáte inšpiráciu na jednoduchý a rýchly dezert, pozrite sa na recept na expresný jablkový koláč. Je mimoriadne chutný a za svoju vláčnu konzistenciu vďačí zmene jednej obľúbenej ingrediencie na druhú. Poradíme vám, ako tento chutný a jednoduchý dezert pripraviť.
Čo pridať do jablkového koláča, aby bol chutný a aromatický?
Receptov na jablkové koláče je naozaj veľa. Nemalo by to byť prekvapením, pretože ide o dezert, ktorý sa rýchlo pripravuje a navyše suroviny naň nie sú drahé a sú ľahko dostupné. Navyše tento typ koláča osloví väčšinu ľudí.
Ak však chcete, aby váš koláč vynikol, odporúča sa namiesto masla pridať olej. Ten je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, najmä omega-3. Takto pripravený dezert je ľahší a zároveň vlhkejší ako dezert pripravený na masle. Okrem toho je tento spôsob rýchlejší, pretože nemusíme rozpúšťať maslo, ale hneď pridáme olej.
Ako pripraviť expresný jablkový koláč? Tento recept je najlepší
Expresný jablkový koláč sa pripravuje veľmi jednoducho. Nezaberie nám veľa času a navyše na jeho prípravu nepotrebujeme veľa zložitých produktov.
Na prípravu tohto chutného dezertu sa musíme vybaviť nasledujúcimi surovinami:
- 6 vajec
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 2,5 šálky hladkej múky
- 1 kg jabĺk
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
- 3/4 šálky oleja
- 3/4 šálky cukru
- práškový cukor posypanie koláča
Keď sú všetky prísady hotové, môžeme sa pustiť do prípravy rýchleho jablkového koláča. Na začiatok rozbijeme vajcia do misky a šľaháme ich s cukrom, kým nevznikne nadýchaná zmes. Potom k vyšľahaným vajciam pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu a preosiatu múku.
Všetko spolu jemne premiešame a pridáme olej a opäť premiešame. Ďalším krokom je ošúpanie jabĺk a odstránenie jadrovníka. Potom ich nakrájame na menšie časti a pridáme do cesta a opäť premiešame.
Formu na pečenie s rozmermi 24 x 28 cm vymastíme tukom. Do formy vložíme cesto a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút pri teplote 180 °C.
Po upečení môžete koláč posypať práškovým cukrom. Ak chcete, môžete pridať aj trochu mletej škorice, ktorá sa veľmi dobre hodí k chuti jabĺk.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cítiť ich na míle ďaleko. Je to kvôli tomuto koreniu, ktoré sa spája so zimou
Zakaždým urobia dojem. Takéto palacinky vám môže závidieť každá reštaurácia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.