23.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/edchechine).
Niektorí ľudia chcú schudnúť pár kíl, iným sa to jednoducho nepáči. Čím môžete nahradiť chlieb? Ukázalo sa, že chutnú náhradu chlebíkov si môžete pripraviť z dvoch ingrediencií.
Chlieb z tvarohu je skvelou alternatívou tradičného chleba. Dobre sa uplatní v jedálničku ľudí, ktorí dbajú o svoju hmotnosť, alebo tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Ak ste túto kulinársku pochúťku ešte nevyskúšali, určite si zaletíte do obchodu po ingrediencie a už o pár chvíľ si budete pochutnávať na lahodnom, aj keď trochu pozmenenom chlebíčku.
Čím môžete nahradiť chlieb? Urobte si dokonalú chlebíkovú palacinku
Mnohé druhy chleba sú až po okraj naplnené sacharidmi a zlepšujúcimi látkami, ktoré nie vždy prispievajú k udržaniu stabilnej hmotnosti. Ak túžite po zdravých zložkách a dlhom pocite sýtosti, pripravte si chlieb z tvarohu (alebo cottage cheese). Vyznačuje sa nízkym obsahom sacharidov a vysokým obsahom bielkovín. Vďaka tomu, že je ľahko stráviteľný, môžu po ňom siahnuť aj ľudia s citlivým žalúdkom. Nižšie nájdete zoznam ingrediencií potrebných na jednu porciu a spôsob jeho prípravy.
- 50 g tvarohu (cottage cheese),
- 1 vajce,
- soľ a korenie podľa chuti.
Všetky prísady vložte do misy a dôkladne premiešajte. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a položte naň cesto. Vytvarujte z neho plochú placku, ktorú môžete po upečení preložiť ako chlieb. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne pol hodiny. Keď chlieb získa zlatistú farbu, bude pripravený na vybratie. Nechajte ho vychladnúť a dozdobte ho obľúbenou prílohou. Výborne chutí s plátkami šunky, avokádom alebo syrom.
Čo si môžete dať ako sladké raňajky? Vyberte si zdravé placky bez múky
Ak ráno potrebujete poriadnu dávku energie, vyskúšajte tieto lahodné palacinky bohaté na bielkoviny a zdravé tuky. Pripravíte ich len z troch ingrediencií: 2 bielky, 30 g kokosových hoblín,1 žĺtok. V prvom kroku vyšľahajte bielky na tuhý a nadýchaný sneh. Vyšľahané bielky jemne zmiešajte s kokosovými hoblinami a žĺtkom, aby vznikla hladká hmota. Rozpáľte teflónovú panvicu, ktorú ste predtým vymastili trochou tuku. Pomocou lyžice tvarujte cesto do malých placiek. Smažte ich z oboch strán dozlatista a podávajte s obľúbeným ovocím, domácim džemom alebo jogurtom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nie z vajec a nie z rýb. Najlepšiu nátierku na chlebíky pripravíte z drobných semienok
Nemáme na ňu najlepšie spomienky, ale môže byť chutná. Do mrkvovej polievky pridajte tri veci
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.