24.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstsock/MaraZe).
Pred niekoľkými desaťročiami sa pripravoval v mnohých domácnostiach. Sultánsky krém bol v čase socializmu veľmi obľúbeným jednoduchým dezertom. Ľahko si ho môžete pripraviť aj doma. Ako teda pripraviť pravý sultánsky krém?
Príprava sultánskeho krému je triviálne jednoduchá. Stačí vziať niekoľko jednoduchých ingrediencií a venovať tomu chvíľu. Výsledkom je sladká pochúťka s nádychom alkoholu. Kedysi to bol veľmi obľúbený dezert, tak prečo mu nevrátiť jeho niekdajšiu slávu? Tu vám vysvetlíme, ako si pripraviť pravý sultánsky krém.
Ako pripraviť pravý sultánsky krém? Stačí chvíľka sústredenia a slávny dezert z čias socializmu je hotový
Sultánsky krém vyvoláva spomienky na minulosť. Hoci je takmer nemožné nájsť tento krémový dezert v dnešných kaviarňach, môžete si ho pripraviť aj vo vlastnej kuchyni. Kľúčom k úspechu tu bude nákup krehkých pusiniek. Môžete ich pripraviť aj sami, ale nič vám nebráni použiť aj kupované výrobky.
Ingrediencie:
- 500 ml dobre vychladenej 33 % smotany,
- 70 ml rumu,
- 10 malých snehových pusiniek,
- 40 g práškového cukru,
- 40 g sultánok (hrozienok),
- 30 g kakaa.
Domáci sultánsky krém ako za starých čias. Spôsob prípravy
Najprv vložte sultánky (hrozienka) do sitka a zalejte ich vriacou vodou. Vložte ich do malej misky, zalejte rumom a nechajte asi hodinu odstáť. Po uplynutí tejto doby začnite pripravovať krém. Smotanu nalejte do misky a vyšľahajte ju s práškovým cukrom do zhustnutia.
Polovicu vzniknutej šľahačky dajte do samostatnej nádoby, do zvyšnej polovice nasypte kakao a premiešajte na najnižších otáčkach mixéra. Nezabudnite, že smotanu nesmiete miešať príliš dlho, inak by mohla zraziť a stratiť svoju konzistenciu.
Pripravte si niekoľko dezertných pohárov. Na dno každého z nich nasypte časť rozdrvených pusiniek a malú časť odkvapkaných sultánok. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť kakaový krém. Nakoniec dezert posypeme zvyšnými pusinkami a sultánkami. Vrch ozdobte šľahačkou. Na ozdobu môžete na vrch pridať lístok mäty. Predtým, ako si pochutnáte na dezerte, vložte ho na niekoľko hodín do chladničky, aby sa vychladil.
TIP: Na dno pohárov môžeme použiť aj sušienky. Okrem krému zo šľahačky si môžeme pripraviť aj krém z vyšľahaného tvarohu a cukru.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jablkový koláč pre lenivých chutí lepšie ako ten z cukrárne. Cesto nemusíte ani miesiť
Letná pochúťka, ktorá je hitom rodinných stretnutí. Hostia si neustále pýtajú pistáciovú ľadovú kávu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.