25.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).
Najlepšie palacinky vznikajú len podľa tohto receptu. Čím sa francúzske palacinky líšia od slovenských? Chuťou a štruktúrou. Tento recept zostane vo vašej domácnosti natrvalo. Uvidíte, že tieto palacinky sú najlepšie.
Recept na palacinky pozná asi každý a zvyčajne ich robíme „od oka“. Výsledkom tejto metódy sú však často príliš hrubé palacinky, ktoré sa pri plnení trhajú a zjavne nie sú také, aké by mali byť dokonalé palacinky. Dnes pre vás máme recept na palacinky, po ktorých šalie celý svet. Francúzi nešetria maslom – to je tajomstvo najlepších palaciniek.
Najlepšie palacinky. Ani babička ich nedokáže pripraviť
Ingrediencie:
- 1 plný hrnček pšeničnej múky, najlepšie hladkej
- 3 vajcia
- 2/3 šálky mlieka
- 1 šálka perlivej vody
- 3 lyžice rozpusteného masla
- štipka soli,
- prípadne lyžička práškového cukru
Spôsob výroby:
- Múku preosejte do misy a potom do nej vmiešajte soľ a cukor. Mlieko a voda by mali mať izbovú teplotu a rozpustené maslo by nemalo byť horúce.
- Mlieko a vodu pridajte k múke a zašľahajte vajcia. Pomocou mixéra na vysokých otáčkach potom všetko vymiešajte na hladkú hmotu a postupne pridávajte maslo.
- Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte maslom. Keď je panvica dostatočne rozpálená, lyžicou do nej nalejte cesto a rozotrite palacinky po celej ploche.
- Smažte palacinky dozlatista. Budú veľmi tenké, preto ich nemusíte vyprážať z oboch strán. Ak však chcete mať istotu, môžete ich po chvíli vyprážania obrátiť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Palacinky s touto náplňou vám ani nenapadnú. Opakujem ich každý týždeň
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.