28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto).
V uponáhľanom svete hľadáme recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké a nevyžadujú veľa času na prípravu. Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké recepty, ktorým nikto neodolá. Veľmi rada ich pripravujem, najmä keď viem, že nemám veľa času a čoskoro prídu hostia. Pripravte si ich denne a vychutnávajte si chuť, pričom spotrebujete málo energie a času ich prípravou.
Každý má niekedy chuť na niečo sladké, ale nie každý chce pripravovať zložité recepty. Ak máte rovnaký pocit, nasledujúce recepty na dva super sladké a veľmi jednoduché dezerty vám prídu na pomoc. Pripravíte ich za pár minút a sami nebudete môcť uveriť, že je to také jednoduché. Výber takéhoto dezertu závisí od vašich chuťových pohárikov a preferencií. Prvý návrh je viac čokoládový, zatiaľ čo druhý je ľahký a osviežujúci a hitom je pridanie ovocia.
Recept na arašídovo-čokoládový dezert
Ingrediencie:
- 200 g sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 400 g smotanového syra
- 250 ml 30 % smotany na šľahanie
- 150 g arašidového masla
- 100 g práškového cukru
- 200 g rozpustenej mliečnej čokolády
Spôsob prípravy:
- Sušienky rozdrvte. Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte.
- Zmes rozotrite na dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm, dobre ju pritlačte a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
- V miske mixéra vymiešajte smotanový syr, arašidové maslo a práškový cukor do hladkej zmesi.
- V samostatnej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha a potom ju opatrne spojte so zmesou.
- Na vychladnutý základ naneste pripravenú zmes a rovnomerne ju potom rozotrite.
- Vrch polejte rozpustenou čokoládou.
- Pred podávaním nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Jogurtový želé dezert – recept
Ingrediencie:
- 200 g piškót
- 100 g rozpusteného masla
- 500 ml prírodného jogurtu
- 250 ml 30 % smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžičky želatíny
- 500 g miešaného ovocia (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
- 2 balenia želé s obľúbenou príchuťou
Spôsob prípravy:
- Piškóty najemno rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Vzniknutou zmesou pokryjte dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm a potom dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
- Želatínu rozpuste v malom množstve horúcej vody a nechajte vychladnúť.
- Potom zmiešajte prírodný jogurt s práškovým cukrom.
- Smotanu vyšľahajte do tuha a jemne ju spojte s jogurtom. Nakoniec pridajte rozpustenú želatínu a dôkladne premiešajte.
- Jogurtovú zmes nalejte na vychladnutý tortový základ.
- Navrch poukladajte ovocie a polejte zahusteným želé pripraveným podľa návodu na obale.
- Pred podávaním potom dezert nechajte odležať v chladničke aspoň 4 hodiny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je dezert, ktorý musíte mať každé leto. Počas dovolenky ho robím aspoň dvakrát týždenne
Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.