Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Keď som uvidela tieto recepty, neodolala som. Oba dezerty môžete pripraviť za pár minút a to bez pečenia

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). V uponáhľanom svete hľadáme recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké a nevyžadujú veľa času na prípravu. Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké...

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto).

V uponáhľanom svete hľadáme recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké a nevyžadujú veľa času na prípravu. Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké recepty, ktorým nikto neodolá. Veľmi rada ich pripravujem, najmä keď viem, že nemám veľa času a čoskoro prídu hostia. Pripravte si ich denne a vychutnávajte si chuť, pričom spotrebujete málo energie a času ich prípravou.

Na pomoc prichádzajú práve tieto 2 jednoduché sladké recepty, ktorým nikto neodolá. Ako ich pripraviť?
Foto: shutterstock/JeniFoto

Každý má niekedy chuť na niečo sladké, ale nie každý chce pripravovať zložité recepty. Ak máte rovnaký pocit, nasledujúce recepty na dva super sladké a veľmi jednoduché dezerty vám prídu na pomoc. Pripravíte ich za pár minút a sami nebudete môcť uveriť, že je to také jednoduché. Výber takéhoto dezertu závisí od vašich chuťových pohárikov a preferencií. Prvý návrh je viac čokoládový, zatiaľ čo druhý je ľahký a osviežujúci a hitom je pridanie ovocia.

Recept na arašídovo-čokoládový dezert

Ingrediencie:

  • 200 g sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 400 g smotanového syra
  • 250 ml 30 % smotany na šľahanie
  • 150 g arašidového masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g rozpustenej mliečnej čokolády
Výber takéhoto dezertu závisí od vašich chuťových pohárikov a preferencií.
Foto: shutterstock/inewsfoto

Spôsob prípravy:

  1. Sušienky rozdrvte. Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte.
  2. Zmes rozotrite na dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm, dobre ju pritlačte a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
  3. V miske mixéra vymiešajte smotanový syr, arašidové maslo a práškový cukor do hladkej zmesi.
  4. V samostatnej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha a potom ju opatrne spojte so zmesou.
  5. Na vychladnutý základ naneste pripravenú zmes a rovnomerne ju potom rozotrite.
  6. Vrch polejte rozpustenou čokoládou.
  7. Pred podávaním nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo najlepšie cez noc.

Jogurtový želé dezert – recept

Ingrediencie:

  • 200 g piškót
  • 100 g rozpusteného masla
  • 500 ml prírodného jogurtu
  • 250 ml 30 % smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžičky želatíny
  • 500 g miešaného ovocia (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
  • 2 balenia želé s obľúbenou príchuťou
Pred podávaním potom dezert nechajte odležať v chladničke aspoň 4 hodiny.
Foto: shutterstock/Tetiana Chernykova

Spôsob prípravy:

  1. Piškóty najemno rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Vzniknutou zmesou pokryjte dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm a potom dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
  2. Želatínu rozpuste v malom množstve horúcej vody a nechajte vychladnúť.
  3. Potom zmiešajte prírodný jogurt s práškovým cukrom.
  4. Smotanu vyšľahajte do tuha a jemne ju spojte s jogurtom. Nakoniec pridajte rozpustenú želatínu a dôkladne premiešajte.
  5. Jogurtovú zmes nalejte na vychladnutý tortový základ.
  6. Navrch poukladajte ovocie a polejte zahusteným želé pripraveným podľa návodu na obale.
  7. Pred podávaním potom dezert nechajte odležať v chladničke aspoň 4 hodiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je dezert, ktorý musíte mať každé leto. Počas dovolenky ho robím aspoň dvakrát týždenne

Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Majitelia týchto áut ich nechcú predať. Jazdia s nimi už 15 rokov

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Podľa najnovšieho prieskumu analytikov trhu je jedna značka nesporným lídrom v rebríčku vozidiel, ktoré najčastejšie zostávajú vo vlastníctve prvého majiteľa. Majitelia tieto autá nechcú predať.

120 000 zamestnancov čaká na verdikt: Budú platy znížené už tento rok?

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Svetlá v rokovacej sále zostali rozsvietené do neskorého večera, keď Volkswagen a IG Metall, dominantný nemecký odborový zväz pracovníkov v kovopriemysle, pokračovali v intenzívnych rokovaniach…

Kia EV9 GT oficiálne predstavená s výkonom viac ako 500 koní a až 7 miestami na sedenie

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vrchol ponuky elektrických modelov značky Kia dostal novú verziu. EV9 GT je najvýkonnejší variant veľkého SUV. Kia EV9 GT oficiálne predstav

SUV, ktoré zmení vaše očakávania: Spoznajte hybridnú RAV4, ktorá nepotrebuje zásuvku!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - V dobe, keď elektrifikácia automobilov získava v Európe takmer povinný charakter, hybridné modely od Toyoty sa stali mimoriadne populárnymi. Jedným z dôvodov ich úspechu je…

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov