28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Bayev).
Tieto fašírky sa u nás doma robia oveľa častejšie ako bravčové. Sú trochu prácnejšie, ale chuť odmení každú minútu strávenú ich prípravou. Fašírky sú úžasné – lahodné a farebné. Prídavné suroviny robia svoje – petržlenová vňať a paprika nesmú chýbať.
Fašírky z nakrájaného kuracieho mäsa sú naozaj skvelou alternatívou k známym, ale už trochu stereotypným fašírkam z mletého mäsa alebo hydinovým rezňom. Na tanieri vyzerajú krásne, sú farebné a majú zaujímavý nepravidelný tvar. Dôležité sú prídavné suroviny a olej. Musí ho byť veľa a musí byť veľmi horúci.
Obľúbené fašírky mojej rodiny. Ako pripraviť fašírky z nakrájaného kuracieho mäsa?
Ingrediencie:
- 3 dvojité kuracie prsné rezne,
- 2 červené papriky (najlepšie väčšie)
- 1 cibuľa, najlepšie väčšia,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- zväzok petržlenovej vňate,
- 2 PL majonézy,
- PL horčice,
- 3-4 PL zemiakového škrobu,
- 3 vajcia,
- soľ, korenie, sladká paprika, štipka kari,
- olej na smaženie.
Fašírky z nakrájaného kuracieho mäsa – ako ich pripraviť:
- Kuracie prsia očistite od blán a nakrájajte na pomerne malé kocky. Vložte ich do misy a okoreňte obľúbeným korením. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky.
- Keď je mäso ochutené, pripravte si ostatné prísady. Papriku nakrájajte na približne rovnaké kocky ako kuracie mäso a cibuľu nakrájajte nadrobno. Cesnak pretlačte cez lis a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.
- Nakrájanú zeleninu pridáme k marinovanému kurčaťu, rozklepneme vajcia, pridáme majonézu, horčicu a zemiakový škrob. Dobre premiešajte a odstavte, aby zmes dosiahla izbovú teplotu.
- V širokej panvici rozohrejeme olej na vyprážanie a hlbokou lyžicou dávkujeme porcie mäsovej zmesi do fašírok. Smažte na miernom ohni, kým nezačnú hnednúť.
- Po usmažení fašírky vyklopte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte so zemiakmi alebo ryžou a obľúbeným šalátom alebo studené s cesnakovou omáčkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Svokra robí takéto mäso v nedeľu. Žiadne bravčové rezne, pretože mäso namáča do tohto cestička
Vidiecke syrové placky robím inak ako ostatní. Jeden prídavok je prémiový
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.