29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/svetlanabalyn).
Ak bola tento rok bohatá úroda cukety a už vás nudí naložená cuketa alebo cuketa v octe, vyskúšajte tento recept. V kombinácii s paradajkami chutí vynikajúco a keď ju ochutnáte, budete chcieť viac.
Obe zeleniny sa dajú navzájom úspešne kombinovať, pretože nielen výborne chutia, ale sú aj bohaté na vitamíny a minerály. Príprava cukety s paradajkami do pohárov nie je náročná a nezaberie veľa času. Takáto omáčka sa vám bude hodiť najmä v zime, keď nemáte čas na varenie.
Čo robiť s cuketami? Zabudnite na marinádu. Táto kombinácia je dokonalá
Cuketa s paradajkami v pohári je skvelý nápad na rýchlu večeru. Môže byť základom pre omáčky s inou zeleninou alebo mäsovými jedlami. Jednoducho orestujte mäso, potom ho zalejte omáčkou, pridajte cestoviny a večera je za pár okamihov hotová. Nezabudnite však omáčku naliať do vopred pripravených pohárov. Mali by byť umyté a vypálené. Omáčku tiež nelejte „pod zátku“, pretože po pasterizácii môže zväčšiť svoj objem a vyliať sa.
Ako pripraviť cuketovo-paradajkovú omáčku do pohárov? Hodí sa k mnohým jedlám. Môžete ju pripraviť v priebehu chvíľky
Na prípravu cukety s paradajkami potrebujete:
- dva kilogramy paradajok,
- jeden kilogram cukiet,
- dve cibule,
- štyri strúčiky cesnaku,
- 1/4 šálky olivového oleja,
- dve polievkové lyžice jablčného octu,
- jeden a pol polievkovej lyžice cukru,
- dve čajové lyžičky soli,
- koreniny: oregano, bazalka a korenie.
Paradajky sparte, ošúpte a nakrájajte na kocky. Nakrájanú cibuľu a cesnak opečte na rozpálenom oleji, kým nezhnednú. Pridajte paradajky a cukety, priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým cukety nezmäknú. Pridajte jablčný ocot a korenie, premiešajte a varte 10 minút. Keď je omáčka hotová, prelejte ju do pripravených pohárov a pasterizujte 20 minút v hrnci s vriacou vodou. Odstavte, aby vychladla, a skladujte ju na tmavom a chladnom mieste.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cuketovú polievku robím inak ako ostatní. Pridávam bielu zložku a je chutnejšia
Tieto hranolky sú lepšie ako zemiakové. Sú chrumkavé vďaka nezvyčajnému obalu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.