29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio).
Ak ste rovnako ako ja veľkým fanúšikom chleba, musíte sa na chvíľu zastaviť. Tento recept vás určite poteší a budete ho robiť každý deň. Príprava je pár minút, ktoré môžete stráviť každé ráno. Po upečení budete mať chlieb, ktorý je ideálny na sendviče.

Foto: shutterstock/AtlasStudio
Niekedy, keď prídeme domov po dlhom dni, snívame o niečom chutnom, ale jednoduchom, čo sa dá pripraviť doslova za pár minút. V takýchto chvíľach nechceme strácať čas zložitými receptami, ale zároveň chceme jesť niečo, po čom sa budeme cítiť naozaj dobre. Ak ste milovníkmi chleba a oceňujete intenzívnu chuť cesnaku, máme pre vás niečo špeciálne. Niečo, čo sa dá pripraviť nielen po práci, ale aj za pár minút ráno.
Cesnakový chlieb je v takýchto chvíľach ideálnym riešením. Príprava trvá len 5 minút a výsledok je skutočne prekvapujúci. Je to jednoduchý a chutný spôsob, ako premeniť obyčajný chlieb na niečo výnimočné. Potrebujete len niekoľko základných ingrediencií, ktoré určite máte vo svojej kuchyni a chuť, ktorú získate, nemá konkurenciu. Stavím sa, že takýto chlieb nekúpite v žiadnom obchode, musíte si ho vyrobiť sami!
Recept na cesnakový chlieb za 5 minút
Ingrediencie:
- 200 g celozrnnej múky
- 100 ml teplej vody
- čajová lyžička sušeného droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- čajová lyžička cukru
- 2 lyžice olivového oleja
- čajová lyžička sušeného oregana

Foto: shutterstock/Alena TS
Spôsob prípravy:
- Vo veľkej miske zmiešajte preosiatu múku, sušené droždie, soľ a cukor. Postupne pridávajte teplú vodu a cesto miešajte rukou, kým sa prísady nespoja.
- Cesto mieste 2-3 minúty, kým nie je hladké a pružné.
- Cesto prikryte tanierom a vložte do predhriatej rúry pri 40 °C na 2 až 3 minúty, aby mierne vykyslo.
- Medzitým v malej miske zmiešajte olivový olej s nasekaným cesnakom a oreganom.
- Potom cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, potrite ho zmesou olivového oleja a cesnaku a potom cesto zrolujte.
- Položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 200 °C približne 15 minút, kým chlieb nie je zlatistý a chrumkavý.
- Podávajte ho teplý, prípadne posypaný petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Domáci chlieb ľahko a rýchlo. Robím ho už roky a vždy sa vyhýbam pekárni
Urobila som najlepší chlieb bez múky. Je mäkký aj štyri dni
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.