Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

V čom sú deti narodené v septembri špeciálne?

29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/everst). Septembrové deti sú veľmi inteligentné, starostlivé a dôkladné. Radi sa delia o vedomosti a ochotne učia ostatných. Sú ideálne v práci, ktorá si...

29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/everst).

Septembrové deti sú veľmi inteligentné, starostlivé a dôkladné. Radi sa delia o vedomosti a ochotne učia ostatných. Sú ideálne v práci, ktorá si vyžaduje sebadisciplínu. Neradi pracujú pod tlakom. Ku všetkému pristupujú veľmi premyslene a zodpovedne.

V čom sú deti narodené v septembri špeciálne?
Foto: shutterstock/everst
  • Deti narodené v septembri sú považované za silné a zdravé
  • V septembri sa rodí viac chlapcov ako dievčat.
  • Septembrové deti sú zvyčajne počaté v decembri

Koniec letných prázdnin predznamenáva príchod krásnej zlatej jesene. Všetci sa vraciame oddýchnutí k svojim úlohám. Deti začínajú chodiť do školy a vo firmách sa končia prázdniny. Je čas plánovať prácu na dlhé jesenné a zimné mesiace. Príroda sa začína pripravovať na zimný spánok. Na stromoch sa objavujú prvé farebné listy, gaštany a žalude. V minulosti september voňal spáleným lístím a z kuchyne sa šírila vôňa domácich zaváranín.

September je (po júli a auguste) mesiacom, v ktorom sa rodí najviac detí. Možno je to spôsobené tým, že septembrové deti sú počaté v zime, v decembri. A Vianoce sú obľúbeným termínom zásnub a svadieb. Dlhé zimné večery sú vhodné na romantické chvíle vo dvojici. Milenci tiež plánujú rozšíriť svoju rodinu, pretože vedia, že v posledných teplých mesiacoch sa im narodí dieťa.

Podľa všeobecného názoru sú deti narodené v septembri zdravšie a ľahšie sa ujmú života.

Práca

Septembrové deti sú veľmi inteligentné, dôkladné a starostlivé. Radi sa delia o vedomosti a ochotne učia ostatných. Sú skvelí v práci, ktorá si vyžaduje sebadisciplínu. Neradi pracujú pod tlakom. Ku všetkému pristupujú veľmi premyslene a vážne. Pred vykonaním úlohy, ktorú majú vykonať, sa na ňu starostlivo pripravia.

Majú značné teoretické znalosti, vyvodzujú závery a učia sa zo svojich chýb. Radšej pracujú pre seba ako v tíme. Často, keď ide o prácu v skupine, urobia úlohu sami, za každého. Sú to skvelí vedci, výskumníci, lekári, právnici, architekti, účtovníci alebo laboranti. Radi sa venujú aj pedagogickej činnosti. Pomerne veľký počet ľudí narodených v septembri pracuje vo verejnej správe – od samosprávy až po vládnu úroveň. Na rozdiel od zdania, sú kreatívni a nápadití – mnohí z nich sú skvelí spisovatelia s veľkou fantáziou a talentom.

Septembrové deti sú veľmi inteligentné, starostlivé a dôkladné.
Foto: shutterstock/Marko Aliaksandr

Zdravie

Septembrové deti sú silné a odolné voči vírusom. Málokedy ochorejú. Ak sa prechladnú, veľmi rýchlo sa z toho dostanú. O svoje zdravie sa zvyčajne veľmi starajú. Snažia sa jesť výživné potraviny a viesť zdravý životný štýl. Táto starostlivosť však neprináša výsledky, o ktorých snívajú. Pomerne často sa u nich vyskytujú problémy s tráviacim systémom. Od menších tráviacich ťažkostí až po vážne ochorenia. Môžu sa vyskytnúť aj problémy s močovými cestami a obličkami.

Športový životný štýl septembrových detí ich udržiava v dobrej kondícii. Temnou stránkou športovania sú však zranenia. Preto je vhodné, aby si deti narodené v tomto mesiaci dávali pozor na svoje kĺby a chrbticu. Vo vyššom veku sa môže objaviť artritída alebo reumatické bolesti. Náročnosť septembrových detí často spôsobuje, že sú so sebou nespokojné. To môže súvisieť aj s poruchami nálady, neurózami, úzkosťou alebo depresiami. Relatívne často majú títo ľudia aj problémy s hypochondriou. Je to ich „únik“ pred stresom bežného dňa. Vedci zistili, že u detí narodených v septembri je najmenšia pravdepodobnosť vzniku narkolepsie. Takisto sa u nich zriedkavo vyskytujú poruchy spánku.

Horoskop

V septembri sa rodia Panny a Váhy. Obe znamenia majú veľa spoločného, septembrové deti sú pokojnejšie a zdvorilejšie ako tie narodené v iných mesiacoch. Hoci si ľahko nájdu priateľov, najčastejšie trávia čas osamote. Sú dosť uzavreté a neprejavujú emócie. Sú vyberavé, pokiaľ ide o výber priateľov a partnera. Majú veľa záujmov a málokedy sa nudia. Sú to poslušní a veľmi spoľahliví ľudia. Dodržiavajú termíny, účty platia načas, snažia sa neporušovať pravidlá a zákony. Nemajú dušu revolucionára. Sú poddajní a veľmi zmierliví. Ak môžu, vyhýbajú sa rozhodovaniu tým, že prenášajú zodpovednosť na iných. Tieto vlastnosti znamenajú, že sa často považujú za ovplyvniteľné.

Septembrové deti sú inteligentné a veľmi citlivé. Ľahko sa zrania. Sú súcitné a empatické. Záleží im na osude iných ľudí, starajú sa o zvieratá, chránia prírodu. To všetko ich zamestnáva natoľko, že je pre nich ťažké sústrediť sa na niečo iné.

Septembrové deti sú náročné na seba a pomerne zhovievavé k ostatným. Poukazujú na chyby druhých, pretože veria, že každý rozmýšľa rovnako ako oni – kritika je cesta k sebazdokonaľovaniu.

Ak vedia, že niekto zlyháva, jednoducho ho podporia. Sami si zvyčajne myslia, že všetko mohli urobiť lepšie, s väčším nasadením. Preto nie sú so sebou spokojní, aj keď zo seba dávajú viac ako ostatní.

Septembrové deti nachádzajú potešenie v športovaní. Radi trávia čas vonku alebo v športových halách. Radi tiež cestujú. Radšej si vyberú aktívny oddych ako leňošenie pri bazéne v módnom letovisku.

Slávni ľudia narodení v septembri:

Adam Sandler, Hugh Grant, Fiona Apple, Oliver Stone, Jeremy Irons, Stephen King, Bruce Springsteen.

Rastlina septembra – astra a klinček

Astra pomáha vyrovnať sa s ťažkou minulosťou. Uľahčuje zabudnúť na zlé, poučiť sa a odpustiť. Umožňuje nám otvoriť sa tomu, čo nás čaká, a prijať šťastie. Je to rastlina, ktorá symbolizuje múdrosť, lásku a vieru. Dodáva odvahu a silu na dosiahnutie cieľov.

Klinček pomáha zvládnuť pocity bezmocnosti a strachu. Pomáha racionálnemu mysleniu, podporuje pri vybavovaní úradných záležitostí. Pomáha realisticky posudzovať situácie. Klinček je tiež afrodiziakum.

Kameň septembra – zafír a jaspis

Zafír má očistný účinok. Odháňa negatívne energie a dodáva silu. Podporuje správne rozhodnutia a pomáha spravodlivo posudzovať situácie. Odháňa zlých duchov. Pomáha pri liečbe závažných ochorení.

Jaspis zvyšuje vytrvalosť, posilňuje sebadôveru a zároveň zabezpečuje, aby nám povestná sláva nestúpla do hlavy. Dodáva silu konať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto znamenia zverokruhu spolu vychádzajú najlepšie. Hľadajte medzi nimi priateľov

Tieto znamenia zverokruhu sa rodia nešťastné. Osud im neustále hádže do cesty prekážky


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Dobrý denný horoskop – 18. septembra

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Phinyo De Italiano). Denný horoskop na stredu 18. septembra. Čo čaká všetky znamenia zverokruhu? Blíženci majú pred sebou rušný…

Tieto znamenia zverokruhu na jeseň zbohatnú. Môžu sa spoľahnúť na náhly prílev peňazí

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). Jeseň so sebou neprináša vždy dobrú náladu, ale tri znamenia zverokruhu by mali byť šťastné. Usporiadanie planét…

Hviezdný denný horoskop – 17. september

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bada1). Denný horoskop na utorok, 17. septembra. Barana čaká nepríjemná povinnosť. Býk by chcel niečo výnimočné. A čo sa…

Tieto znamenia zverokruhu sú skvelí rodičia – patríte medzi nich? Ich prístup k deťom je úžasný

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Tieto tri znamenia zverokruhu sú najlepšími rodičmi - patríte medzi nich? Ich prístup k deťom je úžasný.…

Veľký denný horoskop – 16. septembra

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bada1). Denný horoskop na 16. septembra. Baran môže mať problémy s energiou. Býk sa bude cítiť sklamaný. Čo nás…

Auto Trendy

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len niektoré z výnimočných vozidiel, ktoré vlastní…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie je veľa áut, takže môžeš jazdiť pomaly…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli pripravení, no náhle zmeny na trhu…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne zákazu zastavenia alebo státia? Zákon o…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné - môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené na predaj v krajinách EÚ. Overte…

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat 500e, vozidlo ponúkané výlučne v elektrickom variante, malo byť bestsellerom, rovnako ako jeho predchodca z roku 2007. Trh však celkom jasne overil popularitu elektromobilov.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov