Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

Ako bude vyzerať september? Čo vás čaká v oblasti lásky, financií a zdravia?

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sarayut_sy). September prinesie Baranom intenzívne zážitky a výzvy. Býci využijú svoje schopnosti a vytrvalosť na dosiahnutie významného úspechu. A pre Škorpiónov to bude náročné...

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sarayut_sy).

September prinesie Baranom intenzívne zážitky a výzvy. Býci využijú svoje schopnosti a vytrvalosť na dosiahnutie významného úspechu. A pre Škorpiónov to bude náročné obdobie. Čo nás ešte čaká v septembri? S čím môžeme rátať a na čo si dať pozor? Pozrite si svoj mesačný horoskop.

Čo vás čaká v septembri?
Foto: shutterstock/sarayut_sy

Horoskop na september 2024 – Baran

Láska:

September bude pre Baranov vášnivým a emocionálnym obdobím v láske. Tí, ktorí sú vo vzťahu, sa budú cítiť viac oddaní a blízki svojmu partnerovi. Komunikácia a vyjadrovanie pocitov budú kľúčom k posilneniu ich puta. Baran by mal pamätať na to, aby zo seba dával toľko, koľko od svojho partnera dostáva, inak môže dôjsť k nedorozumeniam a nepríjemným situáciám. Nezadaní Barani môžu počítať so zaujímavými stretnutiami, ktoré sa môžu zmeniť na niečo viac. Oplatí sa byť otvorený novým skúsenostiam a nebáť sa v láske riskovať.

Kariéra a financie:

V profesionálnej oblasti prinesie september Baranom dynamické zmeny a výzvy. Budú plní odhodlania a pripravení ísť za svojimi cieľmi. Ich energia a kreativita im umožnia podniknúť nové iniciatívy, ktoré môžu priniesť významné výhody. Kľúčová bude flexibilita a schopnosť prispôsobiť sa meniacim sa okolnostiam. Pre Barana je dôležité zachovať rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, aby sa vyhol profesionálnemu vyhoreniu. Z finančného hľadiska ich môžu prekvapiť neplánované výdavky a to nie malé.

Zdravie:

V septembri by mali Barani venovať osobitnú pozornosť svojmu zdraviu, vitalite a sile. Zvýšená energia môže byť prospešná, ale dôležité je dbať aj na regeneráciu. Pravidelný odpočinok, vyhýbanie sa nadmernému stresu a fyzická aktivita vám pomôžu udržať sa v kondícii; bez toho bude Baran oslabený.

Horoskop na september 2024 – BYK

Láska:

September je pre Býkov mesiacom plným lásky a harmónie. Vzťahy sa budú rozvíjať pokojným tempom a vzájomná podpora a porozumenie posilnia vzťahy. Je dôležité byť prítomný a prejavovať partnerovi náklonnosť. Býci by si tento mesiac mali dávať pozor na svoje slabé stránky, pretože stretnutie s niekým veľmi príťažlivým im môže zamotať hlavu, ale zároveň aj pokaziť atmosféru vo vzťahu. Nezadaní Býci môžu stretnúť niekoho výnimočného. Intuícia vám pomôže robiť správne rozhodnutia a byť otvorený novým románikom.

Kariéra a financie:

September bude pre Býkov obdobím stability a dokonca posilnenia ich pozície v práci. Ich úsilie prinesie očakávané výsledky a úspechy budú veľmi potešujúce. Vytrvalosť a organizačné schopnosti budú kľúčom k dosiahnutiu profesionálnych cieľov. Je dôležité udržiavať rovnováhu medzi pracovným a osobným životom, aby ste sa vyhli nadmernému stresu a profesionálnemu vyhoreniu, ktoré môže prísť náhle.

Zdravie:

Býci by mali venovať pozornosť odpočinku a relaxácii, aby zregenerovali myseľ a telo a udržali si harmóniu. Uvedomovanie si emócií a starostlivosť o duševné zdravie sú rovnako dôležité ako fyzická kondícia.

Horoskop na september 2024 – BLÍŽENCI

Láska:

September bude pre Blížencov obdobím plným emócií a dynamických zmien v láske. Vzťahy si budú vyžadovať viac komunikácie a interakcie. Otvorenosť ku konverzácii a vzájomné porozumenie budú kľúčom k udržaniu pevného vzťahu. Vo vzťahoch Blížencov bude veľmi dôležité, aby si našli čo najviac času venovať sa svojmu partnerovi a vyhli sa tak konfliktom. Nezadaní Blíženci sa môžu tešiť na fascinujúce stretnutia a nové priateľstvá. Je dôležité, aby boli otvorení novým kontaktom a pripravení objavovať rôzne aspekty lásky.

Kariéra a financie:

September prinesie Blížencom veľa práce, úloh a povinností. Blíženci však budú v tomto smere excelovať a všetko veľmi dobre zvládnu. Budú plní nápadov a energie, čo by mohlo viesť k povýšeniu alebo zvýšeniu platu. Kľúčom k úspechu bude prispôsobivosť a flexibilita v práci. Spolupráca s ostatnými a otvorenosť novým nápadom prinesie výhody a odmeny vrátane finančných. Je dôležité sústrediť sa na priority a vyhýbať sa rozptýleniu. Financie Blížencov budú v septembri vo veľmi dobrej kondícii.

Zdravie:

Blíženci by mali venovať osobitnú pozornosť odpočinku. Je tiež dôležité, aby sa starali o stav svojich očí a príliš nezaťažovali svoj zrak.

Horoskop na september 2024 – Rak

Láska:

September bude pre Rakov citovo intenzívny mesiac v oblasti lásky. Raci, ktorí sú vo vzťahu, budú cítiť väčšiu potrebu blízkosti a citovej podpory. Avšak pre Rakov to nebude najpokojnejšie obdobie. Naopak, budú čeliť hádkam, nedorozumeniam a nezhodám. Raci nájdu silu vyjadriť sa a tentoraz dosiahnu svoje, ale bude to stáť za to, pretože čas zmierenia bude pre obe strany veľmi príjemný. Nezadaní Raci môžu stretnúť niekoho výnimočného, preto sa oplatí byť otvorení novým vzťahom a dať si šancu na lásku.

Kariéra a financie:

V profesionálnej oblasti prinesie september Rakom veľa dobrého. Prejavia veľké odhodlanie a ambície dosiahnuť svoje ciele. Sústredia sa na úlohy a využívajú organizačné schopnosti, ktoré im umožňujú efektívne riadiť svoje povinnosti. Raci budú tento mesiac výnimočným spôsobom zvládať svoje úlohy, budú zodpovedné za nápady a delegovať ich realizáciu na iných, vďaka čomu sa budú cítiť mimoriadne dobre. Hoci nebudú mať hojnosť peňazí, nič im nebude chýbať.

Zdravie:

V septembri by sa Raci mali zamerať na zdravé stravovacie návyky a pravidelnú fyzickú aktivitu. Dôležitá je aj emocionálna rovnováha, preto si nájdite čas na relaxáciu a meditáciu. Starostlivosť o duševné zdravie vám pomôže udržať si vnútorný pokoj a zlepšiť pohodu.

Mesačný horoskop na september.
Foto: shutterstock/Billion Photos

Horoskop na september 2024 – Lev

Láska:

September pre znamenie Leva sľubuje vášnivý a emocionálny mesiac v láske. Ich vzťahy si budú vyžadovať väčšiu blízkosť a pozornosť. Otvorenosť pri vyjadrovaní pocitov a komunikácii posilní ich puto s partnerom, zatiaľ čo romantické gestá a spoločné aktivity prehĺbia vzťah. September bude mesiacom, keď Levy budú vo vzťahu dominovať a preberať iniciatívu. To sa im bude veľmi dobre dariť a bude to na prospech vzťahu. Nezadaní Levy budú chodiť na lov a môžu sa tešiť na nové romániky a zaujímavé stretnutia, pokiaľ budú sebavedomí a otvorení novým výzvam.

Kariéra a financie:

September prinesie Levom veľa pozitívnych výsledkov v práci. Ich vodcovské schopnosti a odhodlanie budú ocenené. Budú plní sebadôvery a ochotní riskovať, aby dosiahli svoje kariérne ciele. Kreativita a organizačné schopnosti im umožnia úspešne dokončiť projekty. Je pre nich dôležité zachovať rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, aby sa vyhli profesionálnemu vyhoreniu. Tento mesiac nebudú mať Levy finančné problémy, takže sa môžu bez väčších problémov pustiť do dosahovania svojich cieľov.

Zdravie:

Levy by sa mali starať o svoje fyzické aj duševné zdravie. Pravidelná fyzická aktivita vám pomôže udržať sa v dobrej kondícii. Celkový zdravotný stav bude dobrý, ale môžu sa vyskytnúť mierne kožné problémy. Kľúčové bude dbať na zdravý životný štýl a vyhýbať sa nadmernému stresu.

Horoskop na september 2024 – Panna

Láska:

September bude pre Panny zaujímavým obdobím v oblasti lásky. Tí, ktorí sú vo vzťahu, sa zamerajú na budovanie silného citového puta so svojím partnerom. Kľúčová bude komunikácia a vyjadrovanie pocitov. Vzájomný rešpekt a porozumenie budú základom zdravého vzťahu. Panny si nájdu dostatok času na to, aby ukázali, ako veľmi im na nich záleží, čo sa premietne do posilnenia nielen vzťahov, ale aj citov. Nezadané Panny sa môžu tešiť na nové romániky, hoci ešte nejde o pravú lásku, oplatí sa byť otvorený novým skúsenostiam a nebáť sa riskovať.

Kariéra a financie:

September prinesie Pannám veľa kariérnych príležitostí. Budú plné odhodlania a ambícií dosiahnuť svoje ciele. Kľúčom k ich práci bude presnosť a precíznosť pri plnení úloh. Spolupráca s ostatnými bude prospešná, preto buďte otvorení komunikácii a spolupráci. Menšie organizačné problémy Panny zvládnu bez väčších ťažkostí a vďaka tomu budú ocenené a možno aj odmenené. Z finančného hľadiska to nebude pre Panny najlepší mesiac, ale ich dôkladnosť im pomôže, aby im nechýbali peniaze.

Zdravie:

Panny sa budú v septembri tešiť dobrému zdraviu, ale mali by si dávať pozor na svoj tráviaci systém. Zdravá strava by mala byť v tomto období základom, inak budú Panny čeliť nepríjemným zažívacím problémom.

Horoskop na september 2024 – Váhy

Láska:

September bude pre Váhy dôležitým mesiacom v láske. Bude potrebné konfrontovať sa s určitými ťažkosťami a prijať rozhodnutia týkajúce sa vzťahu. Úprimnosť a otvorenosť v komunikácii s partnerom budú kľúčové. Na čo by si mali dať všetky Váhy, ktoré sú vo vzťahu, pozor, je žiarlivosť, ktorá môže vzťah pokaziť alebo dokonca viesť k rozchodu. Nezadané Váhy môžu nadviazať nové známosti, ale šanca nájsť skutočnú lásku je nízka, preto sa sústreďte na zábavu a užívajte si danú chvíľu.

Kariéra a financie:

September bude pre Váhy dynamickým a náročným mesiacom v práci. Budú musieť riešiť rôzne situácie a robiť rýchle rozhodnutia. Kľúčom k úspechu bude flexibilita a pripravenosť prispôsobiť sa. Je to vhodný čas na veľké kariérne zmeny; ak ste nosili v hlave myšlienku na zmenu práce, pozície alebo kariérnej cesty, teraz je ideálny čas konať. Financie Váh budú stabilné, takže si nebudú musieť uťahovať opasky.

Zdravie:

September bude pre zdravie Váh náročný mesiac, môžu sa cítiť vystresovane. Imunitný systém môže byť oslabený, preto je dôležité posilnenie organizmu. Pravidelný odpočinok a starostlivosť o duševné zdravie prostredníctvom relaxačných postupov vám pomôžu prekonať toto obdobie.

Horoskop na september 2024 – ŠKORPION

Láska:

September bude pre Škorpiónov intenzívny mesiac v láske. Vzťahy budú plné hlbších citov a intimity. Kľúčom k úspechu bude citová oddanosť a otvorenosť v komunikácii s partnerom. Škorpióni by si však mali dávať pozor, aby to nepreháňali; partneri vo vzťahu by mali mať priestor a čas len pre seba. Nezadaní Škorpióni môžu stretnúť niekoho, kto im prejaví pochopenie a podporu. Je dôležité, aby sa nebáli otvoriť novým vzťahom a dovolili si byť milovaní.

Kariéra a financie:

September bude pre Škorpiónov intenzívnym a náročným obdobím v práci. Na jednej strane budú musieť čeliť veľkým problémom, na druhej strane ich ambície a motivácia uspieť ich budú hnať do akcie. Využívanie analytických schopností a intuície im pomôže robiť dobré rozhodnutia. Je dôležité uvedomiť si svoje schopnosti a neváhať riskovať. Takto budú môcť počítať s dodatočným ziskom, ktorý prospeje ich domácemu rozpočtu.

Zdravie:

V septembri by mali Škorpióni dbať najmä o svoje zdravie a pohodu. Problémom môže byť stres a únava, preto je dôležité oddeliť pracovný život od súkromného a dbať na duševnú rovnováhu. Relaxačné praktiky, ako je meditácia alebo joga, môžu pomôcť znížiť napätie a zlepšiť vašu celkovú pohodu.

S čím môžeme rátať a na čo si dať pozor?
Foto: shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Horoskop na september 2024 – Strelec

Láska:

September bude pre Strelcov mesiacom harmónie a dobrodružstva v láske. Vo vzťahoch bude väčšia potreba tráviť spolu čas a objavovať nové zážitky. Spontánnosť a zábava podporia silnejšie puto s vaším partnerom. Je to vhodný čas na plánovanie budúcnosti a prijímanie dôležitých rozhodnutí a záväzných vyhlásení. Nezadaní Strelci majú šancu na prázdninovú romantiku a nové známosti, ktoré môžu priniesť veľa radosti a vzrušenia, ale aj možnosť nadviazania vážneho vzťahu.

Kariéra a financie:

September prinesie Strelcom veľa pozitívnych zmien a príležitostí na profesionálny rozvoj. Ich energia a entuziazmus im umožnia prijať nové výzvy a realizovať inovatívne nápady. Využite tento čas na služobné cesty a rozšírte svoje kontakty. Je dôležité, aby ste sa nerozptyľovali príliš mnohými projektmi naraz, aby ste nestratili kontrolu nad svojimi prioritami. Financie Strelcov budú tento mesiac vo veľmi dobrej kondícii, takže si budú môcť dovoliť splniť svoje sny.

Zdravie:

September bude pre Strelcov mesiacom pohody. Hoci pôjde o intenzívne obdobie, Strelci si nájdu dostatok času na oddych a regeneráciu. Vážne ochorenia im nehrozia.

Horoskop na september 2024 – Kozorožec

Láska:

September by mohol Kozorožcom priniesť určité ťažkosti v láske, najmä kvôli nedostatku času. Práca pohltí ich pozornosť, čo by mohlo viesť k napätiu vo vzťahu s partnerom. Je dôležité ukázať, že vzťah je dôležitý a snažiť sa nájsť si čas na spoločné chvíle. V tomto mesiaci nebude tvrdohlavosť Kozorožcov pôsobiť v ich prospech v oblasti citov. Čím viac sa nechajú unášať momentom a spontánnosťou, tým lepšie. Nezadaní Kozorožci sa zamerajú na sebarozvoj a objavovanie svojich potrieb, čo môže oddialiť hľadanie lásky.

Kariéra a financie:

September bude pre Kozorožcov obdobím veľkých pracovných príležitostí. Sústredia sa na dosiahnutie svojich cieľov, využijú svoje organizačné schopnosti a vytrvalosť na prekonanie prekážok. Ich práca bude ocenená a finančné úspechy môžu priniesť uspokojenie. Nie všetko však pôjde Kozorožcom tento mesiac podľa ich predstáv, môžu sa vyskytnúť aj neúspechy, ktoré ich postihnú, ale tvrdou prácou to môžu premeniť na nové skúsenosti. O peniaze tento mesiac rozhodne nebude núdza.

Zdravie:

Kozorožci sa budú v septembri tešiť dobrej fyzickej kondícii. Nedostatok síl, chronická únava a vyčerpanie budú v septembri pre Kozorožcov problémom.

Horoskop na september 2024 – Vodnár

Láska:

September prinesie Vodnárom harmonické a chápavé vzťahy v láske. Partneri im budú prejavovať podporu a pochopenie, čo bude dôležité najmä v ťažších chvíľach. Otvorenosť k objavovaniu nových oblastí vo vzťahu a spoločné vášne prinesú veľa radosti. Pre Vodnárov zverokruhu bude v tomto mesiaci najdôležitejšie, že budú mať podporu a oporu partnera, a hoci ju sami nebudú môcť splatiť, v budúcnosti sa im to vyplatí. Nezadaní Vodnári sa môžu tešiť na nové romániky a šance na blízkosť a teplo, ktoré budú tento mesiac veľmi potrebné.

Kariéra a financie:

September bude pre Vodnárov náročným obdobím v práci. Budú čeliť mnohým problémom, ale ich kreativita a otvorenosť voči inováciám im pomôžu nájsť riešenia. Vnášanie nového pohľadu na profesionálne úlohy a otvorenosť k spolupráci s ostatnými prinesie úspech a nové možnosti rozvoja. Vodnári urobia veľa pre dosiahnutie svojich cieľov, aj keď nie všetko im bude vychádzať, najmä preto, že nie všetci v práci im budú naklonení, mesiac ukončia s celkom dobrým výsledkom. Nemali by voči sebe prechovávať žiadnu zášť. Z finančného hľadiska môžu pocítiť odliv peňazí, ale hlavne kvôli dodatočným poplatkom alebo účtom.

Zdravie:

September bude pre Vodnárov priaznivý mesiac z hľadiska zdravia. Budú plní energie a motivácie na vykonávanie fyzickej aktivity. Je dôležité využiť túto energiu na športovanie, cvičenie alebo iné aktivity, ktoré sú príjemné. Pravidelné cvičenie a udržiavanie duševného zdravia vám pomôže udržať sa v dobrej kondícii.

Horoskop na september 2024 – RYBY

Láska:

September prinesie Rybám harmóniu a pokoj v láske. So svojím partnerom budú zosynchronizovaní a zameraní na oddych a spoločné chvíle, ktoré posilnia ich vzťah. Prevládne vášeň a porozumenie a spoločne strávený čas prinesie veľa radosti. Ak pôjdu po prázdninách na krátky výlet, prinesie to ich vzťahu, veľa dobrého. Nezadané Ryby môžu počas výletov alebo spoločenských akcií stretnúť niekoho výnimočného.

Kariéra a financie:

September bude pre Ryby pokojným obdobím v práci. Svoje povinnosti budú vykonávať bez väčších problémov, čo im umožní relaxovať a oddychovať. Obnovenie kontaktov s kolegami a dobiehanie pracovných povinností bude možné bez stresu. Všetci sa vrhnú do práce, naopak, Ryby budú mať tento mesiac všetko naplánované a pod kontrolou. Chaos a neporiadok pre nich neprichádzajú do úvahy. Bohužiaľ, v tomto mesiaci nemožno očakávať extra peniaze.

Zdravie:

September bude pre zdravie Rýb veľmi priaznivý mesiac. Budú oddýchnuté, pokojné a bez stresu, čo sa priamo premietne do pohody. Aktívny oddych v prírode zlepší ich fyzické a duševné zdravie s mimoriadne pozitívnymi účinkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jedno znamenie zverokruhu bude vládnuť až do polovice septembra. Všetci to budeme cítiť

Séria neúspechov pre tri znamenia zverokruhu. September bude pre nich zlý


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ženy z týchto znamení zverokruhu sú najlepšie matky. Empatia a vynikajúca organizácia

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A). Astrológia už stáročia fascinuje ľudí svojimi tajomstvami a vplyvom na rôzne aspekty života. Jednou z…

Ženy v týchto znameniach zverokruhu sa môžu spoľahnúť na úspech. Šťastie príde v novembri

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Golden Dayz). Šťastie skrýva veľa prekvapení pre všetky znamenia zverokruhu. Podľa niektorých astrológov však v novembri 2024 môžu ženy…

Denný horoskop – 6. októbra

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Denný horoskop na 6. októbra 2024 sľubuje deň plný energie a nečakaných udalostí, ktoré ovplyvnia každé znamenie…

Denný horoskop – 5. októbra

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Denný horoskop na 5. október 2024 predpovedá rôzne emócie a udalosti. Barani a Ryby budú mať skvelú…

Nie sú to ideálne manželky. Uvádzajú sa konkrétne znamenia zverokruhu. Ste na zozname?

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/DocPhotos). Ženy z konkrétnych znamení zverokruhu majú špecifické povahové črty, ktoré ovplyvňujú ich výkonnosť v manželských vzťahoch. Niektoré sú…

Auto Trendy

VW ID. Buzz Freestyle. Základný špeciálny model s nahým vzhľadom

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nelakované nárazníky a oceľové disky, ale stále takmer 49 999 eur. VW ID. Buz

Audi Q5 2024: Rozmery a batožinový priestor nového nemeckého SUV

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi Q5 je dlhé niečo vyše 4,70 metra, má stredne veľký batožinový priestor a pomerne zaoblené tvary.

Maxus eTerron 9: predstavený elektrický pick-up s pohonom všetkých kolies

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - V USA sú elektrické pick-upy súčasťou hlavného biznisu výrobcov elektromobilov, ale v Európe ide o okrajové modely. Teraz však Maxus predstavuje svoj druhý model, eTerron…

Renault oživí ďalšiu legendu. Model 4 bude mať čoskoro premiéru

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pôvodná verzia tohto mestského vozidla v tvare škatule sa objavila v roku 1961 a vyrábala sa 30 rokov. Teraz chce Renault tento ikonický model obnoviť.…

Je teraz najlepší čas na kúpu španielskeho SUV? Krajiny EÚ podporili novembrové zvýšenie cla

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Už teraz je známe, že EÚ od novembra zavedie sankčné clá na elektromobily dovážané z Číny. Nákup vysnívaného SUV sa tak od novembra môže ukázať…

Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model Inster, je v EU a na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov