Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Doprajte si poháre leča na zimu. Klobása je v pohode, ale iba za tohto stavu

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wiktory). Lečo je pôvodne typicky maďarské jedlo, ale Slováci si ho tak obľúbili, že vznikla skutočne slovenská variácia tohto pokrmu. Keď sa leto končí,...

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wiktory).

Lečo je pôvodne typicky maďarské jedlo, ale Slováci si ho tak obľúbili, že vznikla skutočne slovenská variácia tohto pokrmu. Keď sa leto končí, ale paradajky a paprika majú ešte sezónu, pripravujeme lečo, akoby zajtra nemalo byť. Skvelý nápad je uzavrieť toto jedlo do pohárov, aby sme ho mali vždy po ruke. Jedna chyba však môže všetko pokaziť.

Lečo je pôvodne typicky maďarské jedlo, ale Slováci si ho tak obľúbili, že vznikla skutočne slovenská variácia tohto pokrmu.
Foto: shutterstock/Wiktory

Zima je ešte ďaleko, ale už teraz je čas myslieť na chutné obedy pripravené na konzumáciu. Nie je nič lepšie, ako si v chladný, zamračený deň vychutnať chutné letné jedlo. Ako teda pripraviť lečo v pohári, aby vám v pivnici vydržalo niekoľko mesiacov? Dajte si pozor na klobásu. Je všeobecne známe, že lečo bez klobásy neexistuje, ale keď ju pridáte do pokrmu a pasterizujete, môže sa stať, že klobása bola nekvalitná a začala sa kaziť. Je lepšie nehrať sa s ohňom a jedom z klobásy a pridať opečenú klobásu až vtedy, keď chcete lečo na panvici zohriať.

Lečo na zimu v pohároch – musíte urobiť pred jeseňou

Ingrediencie:

  • 1 kg papriky,
  • 1 kg malinových paradajok,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 3-4 strúčiky cesnaku,
  • soľ, korenie, štipľavá a sladká paprika, trochu oregana,
  • lyžica masti,
  • pred ohrievaním opečená klobása.
Lečo varte na miernom ohni za občasného miešania. Keď je zelenina mäkká, dajte ju do čistých, najlepšie sterilizovaných pohárov.
Foto: shuttersock/Lilu2005

Lečo do pohárov – ako ho pripraviť:

  1. Pripravte si veľký hrniec a rozohrejte v ňom masť. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a orestujeme ju.
  2. Papriku a paradajky nakrájame na pomerne veľké kocky. Potom ich pridajte do hrnca spolu s cibuľou. Pridajte cesnak prelisovaný cez lis a korenie.
  3. Lečo varte na miernom ohni za občasného miešania. Keď je zelenina mäkká, dajte ju do čistých, najlepšie sterilizovaných pohárov. Pevne ich uzavrite a vložte do veľkého hrnca. Pasterizujte približne 15 minút.

Keď poháre vychladnú, premiestnite ich na suché a chladné miesto. Najlepšie sa hodí pivnica alebo špajza, ale môže to byť aj kuchynská skrinka. Keď budete chcieť lečo jesť, jednoducho opečte na panvici klobásu alebo slaninu a pridajte do misky. Premiešajte a chvíľu povarte na strednom plameni, aby sa zelenina mohla nasýtiť chuťou mäsa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto maďarské jedlo nemá konkurenciu. Pizza sa s ňou nedá porovnať. Je vynikajúce a rozplýva sa v ústach

Až sa mi zbiehajú sliny. V sezóne do neho pridávam túto zeleninu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Najlepšie motivačné knihy pre lenivé dni – pre tých, ktorí chcú cítiť novú energiu

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Soloviova Liudmyla). Motivačné knihy sú špeciálnymi vydavateľskými položkami. Ich cieľom je často ukázať spôsoby, ako prekonať prekážky a obavy,…

Ako dlho môže byť mačka sama v dome? Majiteľ môže zostať prekvapený

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry). Odchádzate na sviatky a vaša mačka zostane doma sama. Pripravíte jej vodu, zásobu krmiva, hračky, ale napriek…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Majú zemiaky viac kalórií ako ryža? Vysvetľujeme raz a navždy

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Razvan Ciuvelic). Roky sme ich považovali za nepriateľa štíhlej línie, no pravda o zemiakoch je úplne iná. Tieto bežné…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov