Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Francúzska ofina, ktorú nosili hviezdy. Ste pripravení na módny strih?

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Denis Makarenko). Radi na seba vrháte koketné pohľady? Alebo ste radšej trochu tajomní a neprístupní? So správnym účesom môžete hrať obe úlohy. Čo je...

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Denis Makarenko).

Radi na seba vrháte koketné pohľady? Alebo ste radšej trochu tajomní a neprístupní? So správnym účesom môžete hrať obe úlohy. Čo je to? Samozrejme, strih s ofinou. A ak je to ofina, tak je to francúzsky štýl. Ofina Birkin sa vracia a má dlhú históriu, pred desaťročiami si ju obľúbili hviezdy a dodnes je silná.

Dakota Johnson miluje francúzsku ofinu, ktorá zvýrazňuje jemné črty tváre a dodáva jej stylingu eleganciu.
Foto: shutterstock/Denis Makarenko

Čo je to francúzska ofina alebo ofina Birkin?

Francúzska ofina je účes inšpirovaný klasickým štýlom 60. a 70. rokov 20. storočia, ktorý sa spája najmä s ikonou štýlu Jane Birkin, po ktorej má aj svoj alternatívny názov. Vyznačuje sa dlhou, mierne rozstrapatenou ofinou, ktorá padá na čelo a jemne sa prekrýva cez obočie. Ofina je ľahká a prirodzená – nie je dokonale zastrihnutá ani uhladená, často má mierne rozstrapkané konce a vyzerá, akoby ju niekto „náhodne“ prečesal prstami. Práve tento prvok nedokonalosti jej dodáva osobitný pôvab.

Francúzska ofina je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú svojmu účesu dodať nádych nonšalantnosti a tajomnosti a zároveň si zachovať prirodzený vzhľad. Nevyžaduje si zložitý styling – jej čaro spočíva v nedokonalom vzhľade, takže je ideálna pre tých, ktorí oceňujú prirodzenosť.

Komu pristane francúzska ofina?

Francúzska ofina je mimoriadne univerzálna a hodí sa k rôznym typom tváre a štýlom. Ako každý účes však nebude rovnako dobre sedieť každému. Nižšie rozoberieme, komu sa táto ofina obzvlášť odporúča a kto by mal zvážiť iné možnosti.

Forma tváre

  • Oválna tvár – osoby s oválnym typom tváre môžu nosiť prakticky akúkoľvek ofinu, ale francúzska ofina obzvlášť zvýrazňuje prirodzené proporcie tváre a dodáva jej jemné orámovanie.
  • Hranatá tvár – francúzska ofina môže zjemniť výrazné črty hranatej tváre svojimi jemnými a prirodzenými líniami. Zakrytím časti čela pôsobí tvár vyváženejšie.
  • Okrúhla tvár – pre osoby s okrúhlym typom tváre môže byť táto ofina riskantná, ak nie je správne upravená. Je dôležité, aby nebola príliš krátka a hladká, pretože to môže ešte viac zvýrazniť guľatosť tváre.
  • Srdcová tvár – francúzska ofina sa dobre hodí na srdcovú tvár, pretože jemne zjemňuje široké čelo a zužuje líniu čeľuste.

Štruktúra vlasov

  • Rovné vlasy – ideálne pre ofinu Birkin, pretože sa s nimi ľahko dosiahne požadovaný ľahký a neupravený efekt.
  • Vlnité vlasy – francúzska ofina vyzerá na vlnitých vlasoch veľmi prirodzene a dodáva im osobitý šarm. Treba však mať na pamäti, že vlnité vlasy si môžu vyžadovať trochu viac úpravy, aby ofina padla tak, ako má.
  • Kučeravé vlasy – kučeravé vlasy môžu byť pri ofine výzvou, ale pri správnom strihu môže ofina Birkin vyzerať veľmi originálne a zaujímavo.

Životný štýl a osobnosť

  • Štýlový minimalizmus – francúzska ofina je ideálna pre tých, ktorí oceňujú jednoduchosť a eleganciu. Dodá vášmu účesu jemnú sofistikovanosť bez toho, aby pôsobila prehnane,
  • Nonšalantnosť – pre tých, ktorí majú umelecký, ležérny štýl, zvýrazní francúzska ofina ich individualitu a prirodzený šarm. Je to účes pre tých, ktorí radi experimentujú so svojím vzhľadom, ale nechcú stráviť príliš veľa času úpravou.

Tieto hviezdy nosili ofinu Birkin

Francúzska ofina je medzi celebritami obľúbená už roky. Tu je niekoľko príkladov celebrít, ktoré sa rozhodli pre tento klasický štýl:

  • Jane Birkin – nepochybne najdôležitejšia ikona tohto účesu. Britská herečka a speváčka, ktorá žila vo Francúzsku, urobila z tejto ofiny svoj podpis a natrvalo ju zaradila do kánonu účesov.
  • Brigitte Bardot – ďalšia francúzska ikona, ktorá často nosila podobnú ofinu, ktorá pôsobila o niečo viac sexy a zmyselne.
  • Alexa Chung – súčasná britská „it-girl“, ktorá úspešne vrátila ofinu Birkin na prehliadkové móla a do každodennej módy. Jej štýl je neoddeliteľne spojený s nonšalantnou ofinou, ktorá sa stala súčasťou jej imidžu.
  • Dakota Johnson – herečka známa vďaka úlohe vo filme „50 shades of grey“ tiež nosí francúzsku ofinu, ktorá zvýrazňuje jej jemné črty tváre a dodáva jej stylingu eleganciu.

Ďalšie strihy alebo ofiny, ktoré stoja za zváženie

Hoci je ofina Birkin v súčasnosti jednou z najobľúbenejších, existuje mnoho rôznych spôsobov strihu a tvaru ofín, ktoré môžu vyhovovať rôznym typom tváre a životným štýlom. Tu je niekoľko z nich:

  • Rovná a hladká ofina – klasická ofina, ktorá končí tesne nad obočím alebo ho jemne prekrýva. Ideálna pre ľudí s rovnými vlasmi a symetrickým tvarom tváre. Táto ofina dodáva definíciu a eleganciu, najmä ak je úhľadne zastrihnutá.
  • Bočná ofina – účes, pri ktorom je ofina vyčesaná na stranu, je ideálna pre osoby s okrúhlym alebo hranatým typom tváre. Tento štýl ofiny opticky zoštíhľuje tvár.
  • Ofina s nerovnými, rozstrapkanými koncami pre pocit rockovej kočky. Dobre hodí k stredne dlhým vlasom a celému vzhľadu dodávajú mladistvý šmrnc.
  • Mikro ofina (baby bangs) – veľmi krátka ofina, ktorá končí niekoľko centimetrov nad obočím. Je to voľba pre odvážnych, ktorí chcú zdôrazniť svoje oči a dodať svojej tvári trochu divokého charakteru. Mikro ofina sa hodí najmä pre osoby s oválnym alebo srdcovým typom tváre.
  • Full fringe – hustá, ťažká ofina, ktorá pokrýva celé čelo, je ideálna pre ľudí s vysokým čelom. Tento štýl dodáva vzhľadu tajomnosť a intenzitu a môže tiež pomôcť vyvážiť proporcie tváre.

Ak francúzska ofina nie je pre vás, existuje mnoho ďalších štýlov, ktoré môžu zvýrazniť vašu individualitu a dodať účesu charakter. Rovná ofina, bočná ofina, rozstrapkaná ofina, mikroofina alebo plná ofina sú len niektoré z nich. Nič vám nebráni vyskúšať ich jednu po druhej, však?

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Našla som spôsob, ako si posilniť vlasy. Sú vyživené a rastú rýchlejšie

Tento typ tváre starne najrýchlejšie. Vrásky a brázdy len číhajú


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Drevená, plastová alebo sklenená – ktorá doska na krájanie je lepšia? Jedna z nich je veľmi škodlivá

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mark gusev). Doska na krájanie sa nachádza v každej domácnosti. Málokto však vie, ktorá je najlepšia - drevená, plastová…

50-tničky si ho kupujú do zásoby. Je to voňavý zázrak vo fľaštičke. Účinne napína a pozdvihuje pokožku tváre

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Ako rýchlo odstrániť vrásky? Okrem krémov by vo vašej kozmetickej taštičke nemal chýbať ani olej. Jeden z…

Zamiokulkas. Premiešajte a zalejte hnojivom. Listy budú veľké a lesklé

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Simol1407). Zamiokulkas je obľúbená črepníková rastlina, ktorú zvládne aj začiatočník. Vďaka svojim nie príliš veľkým nárokom dokáže prežiť aj…

Miesta, ktoré nečistíte, ale mali by ste ich okamžite vyčistiť. Zoznam 7 vecí

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/PeopleImages.com - Yuri A). Domov je miesto plné zákutí, kde sa hromadí prach a špina. A hoci sa snažíme…

Vyberte nádobu a namažte ho. Domáci trik na impregnáciu topánok. Dovnútra sa nedostane ani kvapka

18.9.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dmitry Morgan). Aký je najlepší spôsob impregnácie obuvi? Hoci regály obchodov sú preplnené špecializovanými výrobkami, oplatí sa to urobiť…

Auto Trendy

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len niektoré z výnimočných vozidiel, ktoré vlastní…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie je veľa áut, takže môžeš jazdiť pomaly…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli pripravení, no náhle zmeny na trhu…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne zákazu zastavenia alebo státia? Zákon o…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné - môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené na predaj v krajinách EÚ. Overte…

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat 500e, vozidlo ponúkané výlučne v elektrickom variante, malo byť bestsellerom, rovnako ako jeho predchodca z roku 2007. Trh však celkom jasne overil popularitu elektromobilov.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov