30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vivooo).
Bravčové karé je veľmi obľúbené mäso, ktoré môže byť správne pripravené naozaj chutné a jemné. Málokto však vie, ako ho správne pripraviť, aby sa nemusel obávať tvrdších kúskov. Ja som však zistila, že v kombinácii s omáčkou je jemné a každé sústo je čistým pôžitkom. Stačí skombinovať tieto ingrediencie a je hotovo.
Príprava bravčového karé nie je najjednoduchšia a len niektorí ľudia ho vedia správne pripraviť. Našťastie som nedávno objavila metódu, vďaka ktorej sa rozplýva v ústach hneď, ako ho vyberiete z panvice. Príprava je naozaj jednoduchá a stačí ho skombinovať so správnymi prísadami, aby chutilo ešte lepšie.
Aby bravčové karé zostalo krehké a aromatické a nestratilo svoju chuť, je dobré ho skombinovať s cigánskou omáčkou. Príprava takejto omáčky sa môže zdať náročná, ale nič nemôže byť ďalej od pravdy. Stačí skombinovať niekoľko surovín vrátane zeleniny a správneho korenia a za pár minút máte hotovo. Takto pripravené bravčové karé chutí výborne so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Recept na bravčové karé v cigánskej omáčke
Ingrediencie:
- 500 g bravčového karé,
- 2 papriky (červená a žltá),
- 2 cibule,
- 4 nakladané uhorky,
- 200 g šampiňónov,
- 400 ml paradajkovej passaty,
- 2 PL paradajkového pretlaku,
- 2 strúčiky cesnaku,
- lyžica sladkej papriky
- lyžička štipľavej papriky
- čajová lyžička cukru,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 3 lyžice oleja na smaženie.
Spôsob prípravy:
- Bravčové karé umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Jemne ho naklepeme a ochutíme soľou a korením.
- Na panvici rozohrejeme olej a plátky bravčovej panenky opečieme z oboch strán do zlatista. Odstavíme.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, papriku nakrájame na pásiky, uhorky na plátky a šampiňóny na polovičné plátky.
- Na tej istej panvici, kde ste smažili mäso, opečte aj cibuľu do mäkka. Pridajte papriku a smažte niekoľko minút, potom pridajte huby a smažte, kým sa z nich neodparí šťava.
- Pridajte nakladané uhorky a prelisovaný cesnak a premiešajte.
- Prilejeme paradajkovú passatu, pridáme paradajkový pretlak a ochutíme sladkou a pálivou paprikou, cukrom, soľou a korením. Všetko dôkladne premiešame a varíme na miernom ohni približne 10 minút.
- Keď je omáčka hotová, pridáme vopred osmažené plátky bravčového mäsa, prikryjeme a dusíme na miernom ohni ďalších 20-30 minút, kým mäso nezmäkne a nie je dobre zaliate omáčkou.
- Bravčové karé v cigánskej omáčke podávajte s obľúbenou prílohou, napr. zemiakmi alebo kašou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.