30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Happy_food_photo).
Fašírky sú popri rezňoch najobľúbenejším jedlom, ktoré si vyberáme na večeru. Každý recept na tieto fašírky, na ktorý som narazila, uvádza jednu verziu bez akýchkoľvek dodatkov alebo zaujímavých riešení na zmenu chuti. Preto som vytvorila fašírky, ktoré sú také chutné, že je ťažké prestať ich jesť.
Fašírky, ktoré som vymyslela, v sebe spájajú veľa chutí, ale nezabúdajú na tradičnú chuť tohto jedla. Výnimočné je na nich to, ako sa podávajú a ako skvele vyzerajú na stole. Zásluhu na tom všetkom má správna plnka, ktorá môže byť hneď na začiatku veľkým prekvapením. Okrem toho sa tieto fašírky pečú v rúre a podávajú sa s chrumkavou syrovou posýpkou.
Recept na fašírky plnené vajíčkom
Ingrediencie na fašírky:
- 800 g mletého mäsa,
- veľká cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- rožok,
- vajce,
- soľ a korenie podľa chuti.
Ingrediencie na plnku:
- 3 vajcia,
- 2 lyžice nasekaného kôpru,
- 100 g strúhaného syra,
- 2 lyžice majonézy.
Ďalšie prísady:
- olej,
- 50 g strúhaného syra.
Spôsob prípravy:
- Namočte rožok do vody alebo mlieka, potom ho sceďte a vložte do väčšej misy.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mäso pridáme do misy s rožkom, spojíme s vajcom, koreninami a nasekanou cibuľou a cesnakom. Všetko dôkladne prehnetieme, kým sa prísady nespoja.
- Vajíčka uvarte natvrdo, ošúpte, nechajte vychladnúť a nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Nastrúhané vajcia zmiešajte s majonézou, nastrúhaným syrom a nasekaným kôprom, dôkladne premiešajte.
- Plech vyložte papierom na pečenie. Z mäsa urobíme 9 rovnakých guľôčok a do každej urobíme jamku.
- Vaječnú plnku rozdeľte na 9 rovnakých častí, rukami vytvorte guľku, vložte ju do pripraveného mäsa a jemne pritlačte.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút. Po 30 minútach posypeme strúhaným syrom. Pečieme ďalších 10 minút. Po tomto čase sú fašírky pripravené na podávanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nakrájam, pridám zeleninu a osmažím. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické bravčové
Svokra robí takéto mäso v nedeľu. Žiadne bravčové rezne, pretože mäso namáča do tohto cestička
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.