30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511).
Recept na palacinky pozná asi každý a na svete asi neexistuje človek, ktorý by ich nemal rád. Naša verzia dnešných palaciniek však dokáže zaujať nielen svojou chuťou, ale aj nezvyčajnou farbou. Keď ich uvidíte na tanieri, budete ohromení, a keď ich ochutnáte…. najlepšie sa o tom presvedčíte sami.
Všetci máme radi palacinky a myslím si, že na svete neexistuje ani jeden človek, ktorý by ich nemal rád. Možno nemáte radi palacinky s tvarohom, ale určite ich máte radi s džemom alebo kuracím mäsom. Recept na palacinkové cesto je jednoduchý, ale ak vás klasický recept na palacinky trochu nudí, skúste si pripraviť „shrek palacinky“. Do palacinkového cesta pridávam rozmixovaný špenát – chutia dokonale a s pridaním taveného syra a údeného lososa sú mojím značkovým jedlom. Dokonca aj moja stará mama ich má rada – nemusí si nasadzovať protézu, aby ich mohla jesť, sú také jemné.
Špenátové palacinky – tie tradičné už nerobím
Ingrediencie:
- 1 šálka mlieka,
- 1 pohár perlivej vody,
- 250 g polohrubej pšeničnej múky,
- hrsť čerstvého baby špenátu (približne 100 g),
- 3 malé vajcia,
- štipka soli,
- 3 lyžice rozpusteného masla.
Zelené palacinky – ako ich pripraviť:
- Na začiatku sa uistite, že všetky ingrediencie majú izbovú teplotu. Potom opláchnite a osušte špenát.
- Špenát vložte do misy, pridajte mlieko a vodu. Pomocou ručného mixéra všetko spolu rozmixujte. Potom pridajte vajcia, soľ a múku a opäť rozmixujte na hladké, homogénne, ale nie príliš husté cesto.
- Misku s palacinkovým cestom odložte na niekoľko minút, aby sa lepok v múke upevnil a palacinky boli mäkké a pružné.
- Keď palacinkové cesto odpočíva, môžete začať smažiť. Panvicu zľahka vymastite maslom alebo olejom a poriadne ju rozohrejte. Potom pomocou naberačky dávajte po častiach cesto na zelené palacinky a smažte na miernom ohni z oboch strán.
Špenátové palacinky môžete podávať na rôzne spôsoby, môžete použiť môj tip s lososom, ale rovnako chutia aj s cottage cheese a reďkovkami alebo taveným syrom a šunkou. Dobre chutia aj s rybacou pastou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadne suché raňajky. Vajíčka ako od šéfkuchára. Jeden prídavok a sú šialene krémové
Nakrájam, pridám zeleninu a osmažím. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické bravčové
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.