Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vyšiel na prvýkrát a bude na mojom stole každý týždeň. Piškótový koláč nespadne a je ľahký

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sana Grebinets). Jablkový koláč je lahodný koláč, ktorý sa spája s koncom leta a začiatkom jesene. Zvyčajne sa pripravuje podľa jedného receptu, ktorý pozná...

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sana Grebinets).

Jablkový koláč je lahodný koláč, ktorý sa spája s koncom leta a začiatkom jesene. Zvyčajne sa pripravuje podľa jedného receptu, ktorý pozná celá rodina už roky. Ak vás však táto klasická verzia nudí, odporúčam pripraviť jej vylepšenú verziu. Prekvapí nielen svojou chuťou, ale aj spôsobom podávania a mnohí ľudia si ho vyberú namiesto tradičného jablkového koláča.

Ak vás klasická verzia nudí, odporúčam pripraviť jej vylepšenú verziu. Ako pripraviť tento koláč?
Foto: shutterstock/Sana Grebinets

Keď si spomeniem na jablkový koláč, vybaví sa mi verzia z krehkého cesta, ktorá láka sladkou drobenkou. Presne takýto koláč vždy robila moja mama a stará mama a tento recept som si zopakovala aj ja. Nedávno som však našla recept na úplne inú verziu, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať abstraktná. Používa sa v ňom puding, želé a tiež jablkový džús. Nenechajte sa však zmiasť, používa sa aj ovocie. Táto verzia jablkového koláča je nadýchanejšia a jemnejšia. Keď budete mať chuť na tento pečený koláč, siahnite po tejto verzii.

Jablkový koláč – krémový piškotový recept

Prísady na piškótu:

  • 5 veľkých vajec
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • 125 g pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakovej múky
  • 5 PL slnečnicového oleja

Prísady na jablkový krém:

  • 2 pudingy s príchuťou jabĺk a škorice
  • 3 šálky jablkovej šťavy
  • 2 citrónové želé
  • 1 kg jabĺk
  • 200 g masla
  • 3 PL cukru

Poleva:

  • tabuľka bielej čokolády
  • 50 g mäkkého masla
  • 100 g 18% smotany
  • kokosové hobliny na ozdobu podľa potreby
Táto verzia jablkového koláča je nadýchanejšia a jemnejšia.
Foto: shutterstock/Sokor Space

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je príprava piškótového cesta. Dno formy vyložte papierom na pečenie a oddeľte bielky od žĺtkov.
  2. Potom vyšľahajte bielky na tuhý sneh so štipkou soli. Keď sú bielky tuhé, pomaly pridávajte cukor a stále šľahajte.
  3. Pokračujte v šľahaní na najvyššej rýchlosti ešte asi 10 minút, aby sa všetok cukor rozpustil a bielka boli tuhé.
  4. Po tomto čase znížte rýchlosť mixéra a pridajte žĺtky a krátko premiešajte. Keď sa všetko spojí, odložte mixér nabok.
  5. Do cesta preosejte pšeničnú múku zmiešanú so zemiakovou múkou. Celý čas jemne miešajte lyžicou alebo stierkou. Nakoniec pomaly pridajte olej a opäť dôkladne premiešajte.
  6. Pripravené cesto nalejte do pripravenej formy a ihneď vložte do rúry vyhriatej na 160 °C.
  7. Piškótový koláč pečte 40 minút alebo kým nie je suchý. Hneď po upečení ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Keď piškótový koláč úplne vychladne, rozrežte ho na 2 vrstvy.
  8. Teraz je čas na náplň. Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky a poduste do mäkka.
  9. V hrnci priveďte do varu 2 šálky šťavy a vo zvyšnej šťave rozmiešajte puding, potom ho vlejte do vriacej šťavy.
  10. Keď sa všetko varí, vypnite oheň a pridajte želé, miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec pridajte maslo nakrájané na kúsky a opäť miešajte, kým sa nerozpustí.
  11. Hotový krém zmiešame s jablkami a natrite na vychladnutý piškótový korpus, zarovnajte a prikryte druhou rozkrojenou časťou.
  12. Nakoniec pripravte polevu. Čokoládu nasekajte nadrobno, pridajte maslo a všetko rozpuste vo vodnom kúpeli. Keď poleva mierne vychladne, pridajte smotanu. Hotovú čokoládovú polevu nalejte na piškótový koláč a všetko posypte kokosovými hoblinami.
  13. Pred podávaním uložte do chladničky, aby krém získal správnu konzistenciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto pečenú dobrotu nemôžete obísť bez povšimnutia. Jablkový koláč je nudný dezert bez chuti

Hrušky v sirupe robila moja babička v auguste. Sú také chutné, že nahradia akýkoľvek dezert


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

SUV, ktoré zmení vaše očakávania: Spoznajte hybridnú RAV4, ktorá nepotrebuje zásuvku!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - V dobe, keď elektrifikácia automobilov získava v Európe takmer povinný charakter, hybridné modely od Toyoty sa stali mimoriadne populárnymi. Jedným z dôvodov ich úspechu je…

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov