31.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).
Z bravčového mäsa sa dá pripraviť naozaj veľa vecí a najobľúbenejšia vec, ktorá sa z neho vyrába, sú práve bravčové rezne. Zvyčajne sa podávajú každú nedeľu a nikto sa ich nikdy nenabaží. Ak však patríte k tej hŕstke ľudí, ktorí ich majú plné zuby, ale milujú chuť bravčového karé, využite ho nasledujúcim spôsobom. Stačí ho dobre vyklepať, namastiť, naplniť a podusiť.
Existuje množstvo receptov na použitie bravčového karé a niekedy je ťažké vybrať ten najlepší. Preto sa veľa ľudí spolieha na klasiku, ktorou sú bravčové rezne, a neprekračujú jej rámec. Nedávno som sa rozhodla trochu experimentovať a použiť bravčové karé úplne iným spôsobom. Nevyrobila som z nich bravčové rezne, ale niečo rovnako chutné, čo sa stretlo s veľkým súhlasom a spokojnosťou rodiny.
Čím som ich tak zaujala? Boli to zabalené rolky, ktoré vo vnútri skrývali veľmi chutnú náplň. Plnka bola z horčice, mrkvy a póru. Keď sa ich rozhodnete pripraviť, nezabudnite ich starostlivo upevniť špáradlami. Inak sa môžu počas vyprážania a dusenia rozpadnúť, čo pokazí nielen ich chuť, ale aj vzhľad.
Recept na rolky s mrkvou a pórom
Ingrediencie:
- 500 g nakrájaného bravčového karé,
- 2 mrkvy,
- pór,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 PL horčice,
- 100 ml zeleninového vývaru,
- 2 PL masla,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 2 PL oleja na vyprážanie,
- špáradlá na upevnenie závitkov.
Spôsob prípravy
- Bravčové karé umyte, osušte a jemne ho vyklepte tĺčikom na tenké plátky. Každý z nich z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké pásiky. Umyte pór, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu a nakrájajte na tenké pásiky.
- Stred každého plátku bravčového karé natrite tenkou vrstvou horčice, položte naň niekoľko kúskov mrkvy a póru, potom plátky zabaľte do roliek a zaistite ich špáradlami.
- Na panvici rozohrejte olej a rolky opečte z každej strany dozlatista.
- Pridajte nasekaný alebo prelisovaný cesnak a chvíľu smažte, kým nezhnedne. Zalejte vývarom, pridajte maslo a duste rolky na miernom ohni asi 25-30 minút, kým nezmäknú.
- Hotové závitky podávajte horúce, najlepšie so zemiakmi alebo kašou a obľúbenou zeleninou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vždy v nedeľu podávam takéto bravčové mäso. Moja svokra si myslí, že v živote lepšie nejedla
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.