Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Pocity,

Je tento vzťah len zo zvyku? Príznaky toho, že už nemáte nič spoločné

19.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Pereiras). Niekedy príde vo vzťahu chvíľa, keď začneme pochybovať o jeho budúcnosti a o tom, či sú city nášho partnera stále živé a...

19.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Pereiras).

Niekedy príde vo vzťahu chvíľa, keď začneme pochybovať o jeho budúcnosti a o tom, či sú city nášho partnera stále živé a vášnivé, alebo či je vzťah založený len na pohodlí a rutine. Tu je niekoľko jemných, ale dôležitých signálov, ktoré môžu naznačovať, že váš partner je s vami len zo zvyku a nie z lásky.

Príznaky toho, že už nemáte nič spoločné.
Foto: shutterstock/David Pereiras

Nedostatok iniciatívy vo vzťahu

Kedysi to bol on, kto plánoval vaše rande, prekvapenia a spoločné výlety, ale teraz je iniciatíva len na vašich pleciach? To môže byť znakom toho, že jeho angažovanosť vo vzťahu ochabla alebo dokonca úplne vyhorela. Partner, ktorý nepodniká žiadne kroky na rozvoj vzťahu, už nemusí cítiť potrebu investovať do vášho spoločného života, pretože mu na tom nezáleží.

Čoraz menej sa rozprávate o budúcnosti

Rozhovory o budúcnosti sú prirodzenou súčasťou zdravého vzťahu, ktorý sa tvári ako vzťah „na celý život“. Ak si však všimnete, že váš partner sa tejto téme vyhýba, môže to znamenať, že nevidí vašu budúcnosť ako pár. Keď vo vzťahu prevláda skôr zvyk ako hlboká náklonnosť, rozhovory o spoločných plánoch sú zriedkavé a v niektorých prípadoch dokonca úplne vymiznú.

Miznúca neha a blízkosť

V počiatočných fázach vzťahu je ťažké od seba odtrhnúť oči a fyzická blízkosť je prirodzená. Keď si všimnete, že váš partner vyhľadáva fyzický kontakt čoraz menej a bozky a objatia sa stávajú sporadickými, môže to byť znakom toho, že sa od vás citovo vzdiali. To isté sa môže diať aj so slovami, ktoré od neho počujete. Ak sa v každodenných rozhovoroch prestane objavovať „milujem ťa“ a váš partner sa týmto slovám vyhýba, môže to byť znamenie, že jeho city k vám ochabli a vzťah sa stal len formalitou.

Únik do rutiny

Každý vzťah si časom vytvorí určitú rutinu, ale keď sa celý váš vzťah zredukuje na monotónnu každodennú rutinu, môže to byť prebudenie. Ak sa váš partner nepokúša o žiadne zmeny alebo nevnáša do vášho života trochu spontánnosti, existuje riziko, že ho pri vás drží len pohodlie a zvyk. Varovným signálom môže byť aj to, keď váš partner stratil záujem o spoločné aktivity alebo radšej trávi čas oddelene.

Partner, ktorý je oddaný vzťahu, sa zaujíma o vás – o vaše problémy, radosti, úspechy.
Foto: shutterstock/fizkes

Strata záujmu o vás a vaše problémy

Partner, ktorý je oddaný vzťahu, sa zaujíma o vás – o vaše problémy, radosti, úspechy. A keď vidíte, že sa prestáva pýtať na váš deň, nezaujíma sa o vašu pohodu a nereaguje na vaše potreby, môže to byť znakom toho, že sa zo vzťahu citovo stiahol a zostáva vo vzťahu len preto, že je to pre neho výhodnejšie.

Chýba vám žiarlivosť

Zdravá dávka žiarlivosti vo vzťahu môže byť znakom starostlivosti a záujmu. Ak však váš partner prestane reagovať na vaše interakcie s inými ľuďmi, neprejavuje žiarlivosť ani zvedavosť, môže to znamenať, že jeho city vyhasli a jediným dôvodom, prečo je s vami, je zvyk.

Vzťahy sú zložité emocionálne konštrukcie, ktoré si vyžadujú neustálu starostlivosť. Ak u svojho partnera pozorujete vyššie opísané správanie, stojí za to zvážiť budúcnosť vášho vzťahu. Nezabudnite, že úprimný rozhovor vám môže pomôcť pochopiť, čo sa vo vašom vzťahu skutočne deje. Niekedy môže byť rozhodnutie rozísť sa bolestivé, ale zároveň môže otvoriť cestu k novým, šťastnejším etapám života.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nie ste si isté, či mu na vás záleží? Ak robí tieto 4 veci, všetko je jasné

Ako rozpoznať dvojplameň? Tento milenec vás rozpáli na celý život jediným pohľadom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Osem kľúčových vlastností duševne silných ľudí. Toto nikdy nerobia

23.8.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lassedesignen). Každý má nejaké silné stránky, niekto je silný fyzicky, niekto psychicky. Duševná sila je mimoriadne dôležitá, bez nej…

Ako rozpoznať dvojplameň? Tento milenec vás rozpáli na celý život jediným pohľadom

18.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GG_studio). Niektorí ho vnímajú ako osudovú lásku, iní o dvojplameni hovoria ako o párových dušiach či o vzťahu karmických duchovných dvojčiat.…

Je tento vzťah len zo zvyku? Príznaky toho, že už nemáte nič spoločné

14.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Niekedy vo vzťahu príde chvíľa, keď pochybujeme o jeho budúcnosti a pýtame sa sami seba, či city nášho…

Nie ste si isté, či mu na vás záleží? Ak robí tieto 4 veci, všetko je jasné

13.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A). Zaujíma vás, či má váš potencionálny objekt lásky o vás vážny záujem? Alebo ste už…

Ako zistíte, že vás má niekto rád? Venujte pozornosť niekoľkým signálom

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rido). Nie ste si istí, či vám daná osoba prejavuje náklonnosť? Venujte pozornosť reči jej tela. Správanie, dokonca aj…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov