02.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Efraimstochter).
Aké je to najlepšie dovolenkové občerstvenie? Samozrejme, vafle. Pravdepodobne ste už viackrát počas prázdnin jedli lahodné sladké vafle, no to, že sa leto končí, neznamená, že na svoju obľúbenú maškrtu musíte čakať celý rok. Urobte si podľa tohto receptu tradičné vafle!
Ako urobiť vafle, aby boli sladké, zvonku chrumkavé a vnútri jemné? Toto je jeden z najjednoduchších receptov a ak máte dobrý vaflovač, nebudete s ním mať žiadny problém. Pamätajte však na prísady – vafle budú chutnejšie, ak do cesta pridáte štipku škorice.
Recept na vafle. Budú lepšie ako pri mori
Ingrediencie:
- 500 ml kefíru,
- 300 g pšeničnej múky, najlepšie funguje typ 500,
- 2 stredne veľké vajcia,
- cca 70 g masla (roztopiť),
- 2 polievkové lyžice práškového cukru,
- 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva,
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- štipka škorice,
- štipka soli,
- obľúbené polevy na servírovanie.
Chrumkavé vafle – ako pripraviť:
- Hneď na začiatku sa uistite, že všetky ingrediencie, najmä kefír a vajcia, majú izbovú teplotu.
- Pripravte si dve misky. Do jednej z nich preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a sódu. Dôkladne premiešajte. Do druhej misky nalejeme kefír, pridáme vajcia a pridáme cukor a štipku soli. Všetko premiešame.
- Mokré suroviny vlejeme do suchých a vymiešame do hladka. Na konci miešania pridáme rozpustené maslo. Misu s cestom odstavte na pár minút, aby lepok obsiahnutý v múke mohol naviazať ingrediencie.
- Vaflovač dôkladne predhrejte a plechy na pečenie jemne namažte maslom alebo olejom. Potom pomocou naberačky pridajte časti cesta na vafle a smažte na plný výkon. Počas vyprážania sa snažte vaflovač neotvárať. Pečenie zvyčajne trvá 3 až 4 minúty.
- Takéto vafle chutia úžasne so všetkými doplnkami, ale priznajme si to – v jednoduchosti je všetka chuť. Podávajte ich jednoducho posypané práškovým cukrom alebo šľahačkou. Samy o sebe sú také dobré, že ich netreba ďalej „vylepšovať“.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na piškótu, ktorý sa vždy vydarí. Najlepší cukrári používajú tento trik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.