3.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Tĺčik na mäso je nástroj, ktorý nájdete prakticky v každej kuchyni, ale používame ho prakticky len na jednu vec. Tĺčik sa, samozrejme, používa na bravčové rezne na nedeľný obed. Zistite, na čo sa používa druhá strana tĺčika, a uistite sa, že ho používate správne.
Ako funguje tĺčik na mäso?
Fungovanie tĺčika na mäso nie je veľmi zložité. Jeho úlohou je rozbiť vlákna v mäse a pred prípravou ho zjemniť. Konštrukcia tĺčika na mäso sa zvyčajne skladá z rukoväte a hlavice. Práve tá obsahuje prvky, ktoré sú zodpovedné za rozbíjanie mäsa. Najčastejšie sa tĺčik na mäso používa pri príprave bravčových rezňov alebo steakov. Stojí za zmienku, že prevažná väčšina hláv má dve rôzne strany. Ako teda používať tĺčik na mäso, aby splnil svoj účel?
Na čo sa používa druhá strana tĺčika na mäso?
Tĺčik na mäso môže mať dve funkčné strany. Najčastejšie nájdete mriežkovanú časť, pruhovanú časť alebo plochú časť. Mriežkovanú používame najčastejšie. Je užitočná na prípravu mäsa na rezne. Ak máte pruhovanú časť na druhej strane tĺčika, môžete ju použiť na zmäkčenie tvrdšieho mäsa. Je ideálny na bravčovú krkovičku a tvrdšie hovädzie mäso. Ak je na našom tĺčiku na mäso plochá strana, môžeme ňou naklepať hydinové mäso (morčacie, kuracie), ako aj drviť cesnak, orechy alebo zemiaky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pripálená žehlička už nebude problém. Stačí ju votrieť do povrchu
Perinu nemusíte prať. Tak rýchlo odstránite všetky baktérie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.