Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pirohy s touto plnkou zvíťazia nad ruskými a inými pirohami. V hlavnej úlohe zemiaky a niečo iné

4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka). Slováci milujú všetky druhy pirohov a je ťažké nájsť niekoho, kto by ich nemal rád. Nie všetky sa dajú obľubiť, pretože chute sú...

4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka).

Slováci milujú všetky druhy pirohov a je ťažké nájsť niekoho, kto by ich nemal rád. Nie všetky sa dajú obľubiť, pretože chute sú rôzne, ale recept na pirohy, ktorý vám dnes predstavíme, sa bude páčiť všetkým milovníkom domácich chutí. Nebudú to pirohy na ruský spôsob ani mäsové pirohy. Budú to pirohy dva v jednom. Nepoznám lepší recept na plnku.

Recept na pirohy nie je jeden nemenný recept a v každej domácnosti sa pripravujú inak
Foto: shutterstock/Magdanatka

Recept na pirohy nie je jeden nemenný recept a v každej domácnosti sa pripravujú inak. Stavím sa však, že málokto počul o pirohoch s plnkou zo strúhaných zemiakov. Áno, počuli ste správne, zemiakové pirohy nie sú len ruské pirohy, tieto sú úplne jedinečné a prekvapia každého. Plnka je jemná, takmer maslová, chutí lahodne vďaka vynikajúcim prílohám a pirohy plnené strúhanými zemiakmi sa hneď od začiatku stanú vašimi obľúbenými.

Pirohy dva v jednom. Lepšie nenájdete v žiadnej reštaurácii


Ingrediencie:

  • cca 1 kg múčnych zemiakov,
  • 150 g surovej údenej slaniny,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • hrsť sušených húb alebo 250 g šampiňónov,
  • soľ, korenie, trochu muškátového orieška, štipka majoránky (nepovinné).


Cesto na pirohy:

  • 500 g pšeničnej múky, najlepšie typu 500,
  • 250 ml mierne ochladenej vriacej vody,
  • rovná čajová lyžička soli, najlepšie jemnej,
  • polievková lyžica masla.
Plnka je jemná, takmer maslová, chutí lahodne vďaka vynikajúcim prílohám
Foto: shutterstock/New Africa

Pirohy so zemiakmi a slaninou – ako ich pripraviť:

  1. Príprava týchto jedinečných pirohov samozrejme začína plnkou, pretože jej príprava trvá najdlhšie. Sušené huby si rozdrvte v rukách a namočte ich do vody, aby zmäkli. Potom ich uvarte v osolenej vode do mäkka; je dobré variť ich s bobkovým listom.
  2. Zemiaky ošúpeme a očistíme. Nastrúhajte ich najemno rovnakým spôsobom, ako ich strúhate na zemiakové placky. Prípadne ich zomeľte v kuchynskom robote.
  3. Nastrúhané zemiaky dôkladne zbavte prebytočnej vody a vodu zo zemiakov nalejte do misy. Počkajte, kým sa zrazí škrob. Potom vodu opatrne odlejte a škrob pridajte k zemiakom.
  4. Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu nakrájajte podobným spôsobom. Slaninu rozpustite na suchej panvici a keď sa mierne opečie, pridajte cibuľu. V prípade potreby pridajte trochu masti. Keď cibuľa zosklovatie, pridajte uvarené huby a za občasného miešania ich 2-3 minúty orestujte.
  5. Zmiešajte všetky prísady na plnku, podľa chuti okoreňte a premiešajte. Ak je plnka príliš riedka, pridajte lyžicu zemiakovej múky.
  6. Postarajte sa o cesto. Múku preosejte na dosku na pečenie. Zmiešajte horúcu vodu so soľou a maslom a pridajte ju k múke. Začnite miesiť, ale najprv cesto premiešajte lyžicou, aby ste sa nepopálili. Cesto hnetieme, kým nie je hladké a pružné.
  7. Cesto rozdeľte na niekoľko častí a každú časť rozvaľkajte, ale nie príliš tenko, malo by byť hrubé asi 1,5 až 2 mm. Potom z cesta vykrojte kolieska a do stredu každého kolieska dajte časť náplne – ale nedávajte jej príliš veľa, aby sa pirohy ľahko lepili.
  8. Hotové pirohy hádžeme do vriacej osolenej vody. Nezabudnite, že voda by nemala silno bublať, mala by sa len „mihotať“. Varte približne 4 – 5 minút od chvíle, keď vyplávajú na hladinu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môj starý otec jedol len takéto pirohy. Pochádzal z pohraničia a pridával túto prísadu

Pirohy s čučoriedkami sú vedľa toho nič. Mäkké a ľahké a naplnené až po okraj


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je…

Šalát, ktorý vydrží dlhšie. Obľúbený šalát na 7 dní si môžete pripraviť za krátky čas

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/olepeshkina). Šaláty máme radi predovšetkým preto, že ich môžete pripraviť takmer z čohokoľvek a väčšina z nich je veľmi…

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dina Photo Stories). Jednoduchý dezert, na ktorého prípravu potrebujete len štyri ingrediencie. Poteší vás jednoduchou prípravou, ako aj šialene…

Povinná vec na víkend. Koláč s potopeným pokladom poteší celú rodinu

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika). Koláč cez víkend je v mnohých domácnostiach nevyhnutnosťou. Nedeľné rodinné večere sa veľmi často končia sladkou bodkou. Ak…

Toto je tajomstvo zdravia a krásy Grékov. Jedia ho takmer každý deň

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoSGH). Grécky jogurt je v poslednom čase čoraz populárnejší. Tento krémový výrobok s kyslou chuťou jedia Gréci takmer denne,…

Auto Trendy

Ktoré značky Stellantis majú najväčší potenciál?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spolu so spoločnosťou Geely je Stellantis automobilovou skupinou s najväčším počtom značiek vo svojom sortimente. Spoločnosť vznikla v roku 2021, keď sme spojili PSA (vtedy…

Ako spoznať auto po záplavách. „Povodne zanechávajú stopy“.

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Auto po záplavách údajne vyzerá dobre, ale voda mohla spôsobiť škody, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné. Ako spoznáte zaplavené auto? Vlhkosť, pleseň v…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu.

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka.

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov, ktorý uskutočnila spoločnosť JD Power.

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov