Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Pripomínajú vrásky na vašom dekolte vejár? Takto spomalíte starnutie

5.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Motortion Films). Ide o jednu z najnáchylnejších oblastí na tvorbu vrások. Vďaka špecifickej povahe pokožky dekoltu je postup starnutia viditeľný voľným okom. Ak sa...

5.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Motortion Films).

Ide o jednu z najnáchylnejších oblastí na tvorbu vrások. Vďaka špecifickej povahe pokožky dekoltu je postup starnutia viditeľný voľným okom. Ak sa o túto časť tela nebudeme dobre starať, bude nám to len pridávať roky navyše. Treba si uvedomiť, že viditeľnosť vrások v oblasti dekoltu možno minimalizovať a ich tvorbu spomaliť. Výstrih nemusíte skrývať nosením šatky alebo tesného roláka.

Ako zjemniť vrásky na dekolte?
Foto: shutterstock/Motortion Films

Tenká a jemná – taká je pokožka dekoltu

Každodenná starostlivosť o pokožku tváre je pre mnohých z nás nevyhnutnosťou. Dôkladné čistenie, hydratácia, výživa – to si pamätáme bez mihnutia oka. Bohužiaľ, stále sa stáva, že na dekolt zabúdame a nanášame naň nanajvýš telové mlieko. V rámci opatrení proti starnutiu to bohužiaľ nestačí.

Pokožka dekoltu je tenká, jemná a náchylná na poškodenie. Nízky počet mazových žliaz v tejto oblasti znamená, že nie je dostatočne chránená pred nepriaznivými podmienkami a znečistením a zároveň má obmedzenú regeneračnú schopnosť. Je ľahko podrážditeľná a veľmi citlivá na negatívne účinky UV žiarenia. Pokožka sa rýchlejšie vysušuje a to všetko sa prejavuje tvorbou vrások.

Ako chrániť dekolt pred starnutím? Základy starostlivosti o pleť

Zoznámte sa s piatimi stratégiami starostlivosti o váš dekolt.
Foto: shutterstock/Motortion Films

Každodennou správnou starostlivosťou o pokožku dekoltu môžete rozhodne oddialiť starnutie a tešiť sa zo zdravého a pevného vzhľadu po mnoho rokov. Zoznámte sa so stratégiami starostlivosti o pleť, ktoré by sa vám mali dostať do krvi.

1. Hydratácia:

Je kľúčom k udržaniu pružnej a hladkej pokožky. Vyberajte si krémy a pleťové vody, ktoré obsahujú výživné zložky, ako je kyselina hyalurónová a glycerín.

2. Ochrana pred slnkom:

Používanie opaľovacieho krému chráni pokožku pred škodlivými účinkami UV žiarenia, ktoré sa prejavujú okrem iného vysušovaním a tvorbou a prehlbovaním existujúcich vrások na dekolte. Zároveň sa snažte vyhýbať pobytu na slnku počas najhorúcejších hodín a v prípade potreby si oblečte vzdušné oblečenie, ktoré chráni túto citlivú časť tela.

4. Pravidelné používanie peelingov:

Toto ošetrenie je prospešné nielen pre pleť. Jemné peelingy pomáhajú odstraňovať odumretú pokožku a stimulujú jej regeneráciu.

5. Do svojej starostlivosti o pleť zaraďte vyživujúce sérum:

Hydratačný krém nie je všetko, čo môžete urobiť, aby ste zabránili starnutiu pokožky dekoltu. Pred použitím kozmetiky naneste sérum s obsahom vitamínov (napr. C alebo E) a antioxidantov, ktoré podporujú boj proti voľným radikálom a pomáhajú zlepšovať vzhľad pokožky.

Vrásky zo spánku sú ťažkým súperom

Noc je časom regenerácie celého tela. Bohužiaľ, počas odpočinku nemáme svoje telo plne pod kontrolou a otáčame sa z boku na bok. Nie každý si uvedomuje, že poloha počas spánku má významný vplyv na tvorbu vrások. Nepravidelné vertikálne a horizontálne vrásky sa objavujú najmä po noci strávenej na bruchu alebo na boku, tvrdí Faryan Jalalabadi, plastický chirurg z Beverly Hills na svojom tik-tok profile.

@drjaluvmabody

Wrinkles in your sleep?? Stomach (and side) sleepers beware.. . Pressure on your face over all the hours you sleep in your life can lead to some pretty deeep wrinkles on your face (and décolletage for women with sizable breasts) 😱 . Sleeping on your back is the best way to avoid this. But if you must .. get satin or silk pillow cases to help. . Side sleepers – put the pressure on the back of your head and not your face. . Follow for more casual tips. . . . . #antiaging #wrinkleprevention #sleeptips #beautysleep #silkysmoothskin #healthyskingoals #drjaluvmabody #drjalalabadi

♬ original sound – drJaluvmabody

Odporúča sa preto zaspávať na chrbte. Pri udržiavaní tejto polohy môžu byť nápomocné vhodne tvarované ploché vankúše na podporu krku, ktoré svojou konštrukciou prirodzene podporujú telo, aby zostalo v tejto konfigurácii.

Nespájame to so starnutím. Reflex, ktorý podporuje tvorbu vrások

Niektoré informácie z oblasti starostlivosti o pleť sa môžu zdať prekvapivé. Nespomína sa to často, ale časté používanie parfumov v oblasti krku a dekoltu môže podporovať tvorbu vrások. Kozmetika obsahujúca alkohol dráždi a rýchlo vedie k vysušeniu pokožky.

Domáce prostriedky proti vráskam

Ak sa nedokonalosti na vašom dekolte menia na množstvo vrások, pomôžu vám ošetrenia v profesionálnych kozmetických salónoch. Nie je to však jediný spôsob a boj proti známkam starnutia môžete úspešne zviesť aj v pohodlí vlastnej kúpeľne. Pravidelná aplikácia domácich masiek proti vráskam pomôže obnoviť žiarivosť a pružnosť pokožky.

  • Prvý návrh je založený na použití zrelého pomaranča. Vložte ovocie na 15 minút do mrazničky. Potom si dekolt navlhčite studenou vodou a položte naň plátky citrusu. Príjemná kúra by mala trvať 20 minút.
  • Veľmi dobre funguje aj banánová maska na vrásky. Ovocie rozdrvte a spojte ho s cmarom – zmes by mala mať hustú konzistenciu. Naneste na pleť na pol hodiny, aby ste ju hydratovali a rozjasnili.
  • Teraz je čas na kozmetický trik vašej babičky. Vyrobte si výživnú masku zmiešaním 3 polievkových lyžíc teplého olivového oleja s dvoma žĺtkami. Nechajte pôsobiť na pleti 15 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

3 prísady a problém je vyriešený. Domáca masť bude pôsobiť ako upokojujúci obklad na unavenú pokožku

Osvedčené spôsoby, ako získať krásnu pleť. Vranie nohy zmiznú samé


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

Plánujete presádzanie rastlín? Kvetinárka vysvetľuje, či je na to vhodný čas

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kostikova Natalia). Presádzanie rastlín v kvetináčoch je dôležitý postup údržby, ktorý môže výrazne ovplyvniť zdravie a vzhľad našich rastlín.…

Zapichnite hrsť klinčekov do cesnaku a rozmiestnite ich po dome. Je to najlepší spôsob, ako sa vysporiadať s otravným problémom

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Cesnak a klinčeky majú v kuchyni mnoho využití, hoci sa na jednom tanieri stretávajú len zriedka. Kombinácia…

Kozmetika za drobné vyživuje vlasy a nechty. Skutočná vitamínová bomba

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhur_Sa). Po letnej sezóne sa oplatí postarať sa o stav našich vlasov, ktoré mohli byť poškodené suchým vzduchom. Skvelým…

Hromadí sa vám v chladničke voda? Tento patent vyrieši problém za centy

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Aby chladnička vydržala dlhé roky, vyžaduje si našu starostlivosť a pravidelnú údržbu. Často sa stáva, že na…

Auto Trendy

Ktoré značky Stellantis majú najväčší potenciál?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spolu so spoločnosťou Geely je Stellantis automobilovou skupinou s najväčším počtom značiek vo svojom sortimente. Spoločnosť vznikla v roku 2021, keď sme spojili PSA (vtedy…

Ako spoznať auto po záplavách. „Povodne zanechávajú stopy“.

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Auto po záplavách údajne vyzerá dobre, ale voda mohla spôsobiť škody, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné. Ako spoznáte zaplavené auto? Vlhkosť, pleseň v…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu.

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka.

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov, ktorý uskutočnila spoločnosť JD Power.

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov