6.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel).
Hostenie vašich blízkych nie je vždy jednoduché a nápady na jedlá v našich hlavách sa môžu časom vyčerpať. Našťastie je internet plný receptov a my vám dnes jeden z nich predstavíme. Toto jedlo je veľmi sýte a jeho vôňa sa šíri po celom dome. Vaši najbližší si ho zamilujú.
Keď vám chýbajú nápady na sýtu a chutnú večeru, oplatí sa siahnuť po recepte, ktorý kombinuje viac ako len tradičné bravčové rezne. Niekedy stačí malá zmena, aby ste prekvapili rodinu novou chuťou a prinútili aj najväčšieho jedáka sadnúť si k stolu. Zaujímavý spôsob servírovania a intenzívna chuť dokážu premeniť obyčajnú večeru na niečo zaujímavé a chutné.
Ak hľadáte inšpiráciu na pokrm, ktorý zasýti celú rodinu a ohromí ju, mäsové závitky v paprikovej omáčke budú hitom. Nie sú to klasické mleté rezne, ale chutná alternatíva, ktorú pripravíte za pár okamihov a konečný výsledok všetkých nadchne. Sú ideálne na každodenné obedy, ako aj na špeciálne príležitosti.
Recept na mäsové rolky v paprikovej omáčke
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- vajce,
- 3 lyžice strúhanky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- 100 g strúhaného syra,
- mrkva,
- nadrobno nakrájaná paprika,
- 2 lyžice oleja,
- 200 ml zeleninového vývaru,
- červená paprika nakrájaná na pásiky,
- žltá paprika nakrájaná na pásiky,
- 2 PL paradajkového pretlaku,
- 100 ml 18% smotany.
Spôsob prípravy:
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a opečte na oleji dozlatista. Preložíme do misy, pridáme mleté mäso, vajce, strúhanku, soľ, korenie a sladkú papriku. Zmes dôkladne premiešajte.
- V samostatnej miske zmiešajte nastrúhaný syr, mrkvu a nakrájanú papriku.
- Mleté mäso rovnomerne rozložte na potravinovú fóliu, aby sa vytvorila vrstva. Na mäso položíme pripravenú plnku a všetko zavinieme do rolády. Mäso rozdeľte na menšie kúsky.
- Pripravené závitky opečieme na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista.
- Medzitým pripravte omáčku. Do panvice pridajte prúžky papriky, zalejte zeleninovým vývarom a pridajte paradajkový pretlak. Prikryté dusíme asi 20 minút. Nakoniec prilejte smotanu, jemne premiešajte a varte ešte niekoľko minút.
- Keď je omáčka hotová, vložte do nej závitky a duste ich asi 20 minút, pričom mäso občas otočte na druhú stranu. Pokrm podávajte s obľúbenou prílohou, napr. zemiakmi alebo ryžou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak je bravčové karé jedinou možnosťou. Žiadne rezne, len ich naplňte, zabaľte a poduste
Vždy v nedeľu podávam takéto bravčové mäso. Moja svokra si myslí, že v živote lepšie nejedla
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.