6.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine).
Návrat do práce po dovolenke alebo do školy po prázdninách môže byť nesmierne ťažký. Takéto chvíle vám však môže spríjemniť maškrta, ktorá svojou chuťou a vôňou poteší všetkých naokolo. Nasledujúci recept je toho dobrým príkladom. Je rýchly na prípravu a výsledok je naozaj skvelý.
Niekedy potrebujeme nápad na desiatu, ktorá je nielen chutná, ale aj vhodná na to, aby sme si ju mohli vziať so sebou do práce alebo do školy. Hľadáme niečo, čo chutí dobre za studena, ale čo sa dá aj ohriať, ak máme tú možnosť. V takýchto chvíľach sa oplatí siahnuť po receptoch, ktoré spájajú jednoduchosť s výnimočnou chuťou a ktoré sa perfektne hodia k domácim omáčkam.
Kysnuté slimáky s mletým mäsom sú v takýchto situáciách ideálnym riešením. Ich príprava je rýchla a konečný výsledok uspokojí každého milovníka občerstvenia. Mäkké kysnuté cesto obalí aromatické, šťavnaté mleté mäso a vytvorí lahodné slimáky, ktoré si môžete ľahko vziať so sebou na cesty. Recept na toto chutné občerstvenie nájdete nižšie.
Recept na kysnuté slimáky s mletým mäsom
Ingrediencie:
- 500 g pšeničnej múky,
- 250 ml teplého mlieka,
- 25 g čerstvého droždia,
- čajová lyžička cukru
- čajová lyžička soli,
- 2 lyžice oleja,
- 2 vajcia,
- 300 g mletého mäsa,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na smaženie.
Spôsob prípravy:
- Droždie rozpustíme v teplom mlieku s cukrom a necháme 10 minút kysnúť.
- Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej a kvások. Vmiešajte jedno vajce a mieste, kým cesto nie je pružné a hladké. Prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
- Medzitým na rozpálenom oleji opečte nakrájanú cibuľu a cesnak, pridajte mleté mäso a opečte, kým nie je hotové. Ochutíme soľou, korením a sladkou paprikou.
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, rozložte naň mleté mäso a zrolujte ako roládu. Potom roládu nakrájame na plátky hrubé asi 2 – 3 cm.
- Slimáky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť.
- Po uplynutí tejto doby ich potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 180 °C približne 20 – 25 minút, kým nie sú zlatisté. Podávajte teplé alebo studené s obľúbenou omáčkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.