Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Tipy,

O týchto spôsoboch použitia aviváže ste nemali ani tušenia. Je užitočný nielen pri praní

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Aviváž nemusí vo vašej domácnosti slúžiť len na zmäkčenie a prevoňanie bielizne. Ukázalo sa, že má mnoho ďalších využití, nielen v kúpeľni....

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Aviváž nemusí vo vašej domácnosti slúžiť len na zmäkčenie a prevoňanie bielizne. Ukázalo sa, že má mnoho ďalších využití, nielen v kúpeľni. Sú to vďaka jej špecifickým vlastnostiam, vďaka ktorým ju môžete použiť pri upratovaní alebo renovácii domácnosti.

Aviváž – čo všetko vyčistí?
Foto: Súkromný archív

Aviváž dodáva tkaninám jemnosť a príjemná vôňa vydrží výnimočne dlho. Pomáha tiež predchádzať pokrčeniu odevov, urýchľuje ich schnutie a spôsobuje menej statickej elektriny. Jej zmäkčujúce vlastnosti však môžete využiť nielen pri praní. Tu je niekoľko príkladov nezrejmých použití aviváže.

Oplachovacia pomôcka pri čistení v domácnosti

Aviváž má nielen zmäkčujúce, ale aj leštiace vlastnosti. Využívajte ich pri upratovaní svojej domácnosti. Tu je niekoľko užitočných tipov:

aviváž ako čistiaci prostriedok na okná a podlahy: Vďaka vlastnostiam výrobku zvyšujúcim lesk sa vaše okná a podlahy po čistení lesknú a zabraňujú usadzovaniu prachu na nich. Rozpustite ho vo vode v pomere 1:4 a umyte znečistené povrchy.

– čistenie sprchovacieho kúta pomocou aviváže: Tu využijeme zmäkčujúce vlastnosti výrobku, ktorý si poradí so škvrnami od mydla alebo tvrdej vody. Použite ho s vodou v pomere 1:2 a váš sprchový kút sa bude lesknúť.

– aviváž pri vysávaní: Chlpy domácich zvierat môžu byť pre vysávač problémom, pretože sa zhlukujú. Tento problém pomôže vyriešiť postriekanie vysávaného povrchu roztokom aviváže a vody v pomere 1:2.

– aviváž na stopy po nálepkách a laku na vlasy: Tento typ nečistôt zmäkčí aviváž, ktorá ich pomôže odstrániť. Rozpustite tekutinu s vodou v pomere 1:1, naneste ju na nečistotu a po niekoľkých minútach ju zotrite špongiou.

– vyčistite pripálené hrnce avivážou: Ak sú pripáleniny odolné, aviváž ich zmäkčí. Do hrnca nalejte vodu, pridajte čajovú lyžičku aviváže a priveďte všetko do varu. Nechajte všetko variť niekoľko hodín a potom špinu zotrite špongiou.

aviváž tiež pomôže zmäkčiť povrch kobercov alebo čalúneného nábytku: Do fľaše s rozprašovačom pridajte čajovú lyžičku tekutiny a štipku jedlej sódy. Textilné povrchy postriekané týmto prípravkom získajú po vysušení svoju pôvodnú mäkkosť.

Aviváž pomôže aj pri renováciách

Ak rekonštruujete svoj domov, je to tiež čas siahnuť po aviváži. Pomôže vám odstrániť staré tapety zo stien, čo môže byť náročné. Vo vedre alebo miske rozpustite aviváž v pomere 1:5 s vodou a pomocou špongie ju naneste na tapety. Po zaschnutí sa staré tapety oveľa ľahšie odstránia škrabkou.

Ak doma maľujete, aviváž môžete použiť na zmäkčenie štetcov alebo na odstránenie zaschnutej farby z podláh a zárubní. Rozpustite čajovú lyžičku tekutiny v pohári vody a namočte štetce do roztoku na pol hodiny. Zafarbenú podlahu utierajte zmesou, kým nezmiznú škvrny.

Ako dosiahnuť, aby vaša izba voňala úžasne? Pripravte „milión dolárovú“ vôňu

Ak chcete, aby vaša toaleta príjemne voňala, nakvapkajte niekoľko kvapiek na rolku toaletného papiera. Aviváž môžete použiť aj ako osviežovač vzduchu v iných častiach domácnosti. Zriedený roztok nalejte do fľaše s rozprašovačom a nastriekajte ho na záclony, pohovku alebo do šatníka.

Zo zaujímavým riešním prišiel aj Tik-Toker pod názvom toni interior, ktorý použil aviváž na dosiahnutie (podľa jeho komentára)„milión dolárovej“ vône.

  • Budete potrebovať misku, hrubú soľ a vašu obľúbenú značku aviváže.
  • Naplňte misku soľou a pridajte 2 polievkové lyžice alkoholu a 2 odmerky (uzáver) aviváže.
  • Dobre premiešajte a nechajte na stole.
  • Milión dolárová vôňa je pripravená prevoniať vašu izbu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako vyčistiť špinavé dlaždice? Leštidlo už nebude potrebné

Pripálená žehlička už nebude problém. Stačí ju votrieť do povrchu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Kam vyhodiť vlhčené utierky? Často si vyberáme nesprávne

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa). Vlhčené obrúsky sú obľúbeným produktom na cestách a v situáciách, keď je nedostatok tečúcej vody. Sú mimoriadne…

Pleseň napáda vaše kvetináče? Zalejte ich týmto babským odvarom. Budete mať pokoj a rastliny vyrastú ako z vody

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/StGrafix). Plesne v kvetináči sa v mnohých domácnostiach objavujú veľmi často. Toto zamorenie nielenže kazí estetickú hodnotu, ale aj…

Rozpusťte trochu soli v octe a vytrite to. Pozor! Lesk vás oslepí

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maxal Tamor). Čo môžete vyčistiť soľou a octom? Ukazuje sa, že toto nenápadné duo môžete použiť nielen v kuchyni,…

Kedy sadiť cesnak? Ideálny čas sa blíži viac, ako si myslíte. Radšej ani nespite

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/yuris). Kedy je najlepší čas na sadenie cesnaku do zeme? Majitelia pestovateľských záhonov by mali vedieť, že sa začala…

Auto Trendy

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Rusi Ladu skrátili a privarili 25 cm. Má byť lepšia ako Passat

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Lada pripravuje spustenie výroby nového modelu - Lada Aura. Ide o „biznis sedan“, ekvivalent automobilov ako Toyota Camry alebo donedávna Volkswagen Passat. Automobil vznikol rozšírením…

Ktoré značky Stellantis majú najväčší potenciál?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spolu so spoločnosťou Geely je Stellantis automobilovou skupinou s najväčším počtom značiek vo svojom sortimente. Spoločnosť vznikla v roku 2021, keď sme spojili PSA (vtedy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov