Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Ekológia, Tipy,

Vaše uteráky budú mäkké ako v hoteli. Ale toto určite zmeňte pri praní

11.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/IgorAleks). Mnoho ľudí si kladie otázku, ako prať uteráky, aby boli mäkké a nadýchané. Ak sa chcete zo svojich savých a na používanie príjemných...

11.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/IgorAleks).

Mnoho ľudí si kladie otázku, ako prať uteráky, aby boli mäkké a nadýchané. Ak sa chcete zo svojich savých a na používanie príjemných kúpeľňových textílií tešiť čo najdlhšie, mali by ste dbať na niekoľko dôležitých detailov. Okrem iného je dôležité, ako sa uteráky perú a v čom.

Ako prať uteráky, aby boli rovnako mäkké a nadýchané ako hotelové? Existuje na to jednoduchý spôsob.
Foto: shutterstock/IgorAleks

Mäkké a nadýchané uteráky sa zvyčajne spájajú s práve zakúpenými uterákmi alebo s uterákmi, s ktorými sa stretnete v hotelovej kúpeľni. Ukazuje sa, že stačí venovať pozornosť niekoľkým dôležitým detailom, ktoré ovplyvňujú podobu týchto textílií. Výsledkom je, že uteráky môžu byť mäkké, nadýchané a savé aj po niekoľkých desiatkach praní.

Pranie uterákov. Je dôležité mať na pamäti tieto body

Pranie uterákov sa na prvý pohľad nezdá ako zložitá úloha. Prečo sú teda uteráky, ktoré sú zvyčajne nové a nadýchané, už po jednom praní drsné a nepríjemné? Prispieva k tomu mnoho faktorov. Stačí však venovať pozornosť niekoľkým detailom a úspešné vypranie uterákov naozaj nebude ťažké.

Je dobré začať tým, že si zapamätáte základné veci, ako je napríklad oddeľovanie farieb a plánovanie oddeleného prania oblečenia a uterákov. Je to mimoriadne dôležité, pretože ide o odlišné textílie, a preto si vyžadujú odlišné metódy prania.

Pri uterákoch je okrem iného dôležité, aby teplota prania bola vyššia ako pri bežnom oblečení. Kúpeľňové textílie sa zvyčajne perú pri 40 – 60 °C.

Okrem toho stojí za to dávať pozor, aby ste nepreplnili bubon práčky. Uteráky by mali mať dostatočný priestor, aby voda mohla voľne prúdiť a vypláchnuť nečistoty aj zvyšky pracieho prostriedku. Je preto dobré sledovať, aby bubon nebol naplnený viac ako do polovice. Pozornosť sa oplatí venovať aj zvolenému praciemu programu. Okrem iného môže byť dobrou voľbou šetrný prací program.

Ako prať uteráky, aby zostali mäkké? Jednoduché riešenie, ktoré robí zázraky

Správne pranie uterákov a výmena aviváže za ocot udržia tieto uteráky mäkké a príjemné na dotyk.
Foto: shutterstock/brizmaker

Dôležitý je nielen spôsob prania uterákov. Dôležité sú aj použité pracie prostriedky. Tie sú rozhodujúce z hľadiska mäkkosti a savosti. Ak sa chcete tešiť z uterákov, ktoré sú na dotyk mäkké ako v hotelovej kúpeľni, odporúčame pridať do prania počas fázy oplachovania pol pohára octu.

Táto jednoduchá domáca metóda má však oveľa viac výhod. Predovšetkým je ekologická a lacná. Okrem toho ovplyvňuje trvanlivosť, mäkkosť a tiež savosť uterákov. Ocot ako prírodný prostriedok jemne uvoľňuje vlákna a čistí ich od zvyškov pracích prostriedkov, vďaka čomu sú uteráky mäkké a príjemne nadýchané. Takisto lepšie zachytávajú vodu.

To však stále nie je všetko. Vďaka octu budú vaše uteráky aj dlho dobre vyzerať. Zachováva farbu tkaniny, takže vydrží aj vyzerá dobre dlhé roky.

Odporúča sa úplne upustiť od prostriedkov na plákanie v prospech octu. Nakoniec budú rovnako príjemné na používanie ako tie z hotelovej izby. Netreba sa obávať zvláštneho zápachu octu, pretože ten rýchlo zmizne, keď tkanina úplne vyschne.

Ako získať super mäkké a nadýchané uteráky? Použite ocot a tenisovú loptičku

Šikovný tip priniesol na TikToku účet s názvom whichuk.

1. Uterák ručne predperte. Odporúča 125 ml bieleho octu na jeden uterák. Neodporúča dávať ocot priamo do pračky. Je lepšie predpierať ručne.

    2. Dajte uteráky do pračky. Nepreplňujte práčku. Nechajte uterákom priestor na pohyb v bubne, aby sa mohli riadne opláchnuť.

    3. Neperte na vysokých teplotách. Vysoká teplota môže poškodiť vlákna. Skontrolujte putko uteráku a perte ich podľa odporúčanej teploty, aby ste ich nezničili.

    4. Vyhýbajte sa aviváži a používajte menej pracieho prostriedku. Tieto prostriedky usadzujú tenkú vrstvu vosku vo vláknach, ktorá znižuje ich savosť a spôsobuje pocit tuhosti.

    5. Pridajte čistú čistú tenisovú loptičku do sušičky. Ak používate bubnovú sušičku, vložte do nej spolu s uterákmi aj čistú tenisovú loptičku. Jej pohyb urobí uteráky nadýchne.

    Takto získate super mäkké a nadýchané uteráky. Veľa šťastia.

    Redakcia Vášeň v tebe.

    Súvisiace články:

    Žiadna jedlá sóda. Čím čistiť koberec? Kamarátka upratovačka mi povedala trik

    Hodím do bubna a zapnem práčku. Tento nepríjemný problém som vyriešila prakticky zadarmo


    Varovanie

    Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



    Odporúčame

    Dá sa vres pestovať doma? Mnoho ľudí verí, že nešťastie priťahuje ako magnet

    17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Dá sa vres pestovať doma? Keď si vyberáme tieto pôvabné kvety, väčšinou ich vysádzame do záhrady alebo do…

    Do papiera votriem korenie a zubnú pastu. Mám pokoj od nepríjemného problému

    17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ak máte škoricu, môžete ju použiť nielen v kuchyni. Viete ju použiť aj kombinácii s toaletným papierom.…

    Namiesto do polievky ho vložte do chladničky. Stačí len niekoľko listov. Nemôže to byť jednoduchšie

    17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Skladovanie potravín je neoddeliteľne spojené s viac či menej intenzívnymi vôňami. To je obzvlášť viditeľné po otvorení…

    Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Už nebude bledá ako stena

    17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoria UA). Prirovnanie v názve je samozrejme mierne nadnesené, ale napriek tomu zelenina vyzerá oveľa chutnejšie, keď má intenzívnu…

    Monstera vyženie veľa nových listov. Stačí ju zalievať týmto

    17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hanneke Wetzer). Vaša monstera nechce pustiť nové listy napriek tomu, že ste jej poskytli ideálne podmienky na rast? Existuje…

    Auto Trendy

    Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

    17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu pokuta za dopravný priestupok.

    Kríza batérií v Európe pokračuje

    17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje plány na prechod na elektrický pohon,…

    Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

    17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe novej d

    Cupra Terramar - 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

    17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu. Tu je 5 charakteristických bodov tohto…

    Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

    17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné áut starostlivo pokrytých červenou fóliou. Čo…

    Plnohodnotný demonštrátor otvára cestu k hybridnému elektrickému dopravnému lietadlu

    17.9.2024 Redakcia Auto trendy - Práve v júli tohto roku sme sa dozvedeli o lietadle ES-30, hybridnom elektrickom lietadle, ktoré vyvíja švédska spoločnosť Heart Aerospace. Spoločnosť teraz predstavila demonštračnú verziu…

    Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

    Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
    Nemám nad 18 rokov