12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).
Hrušky s crumble (pod drobenkou) sú jedným z najlepších dezertov na blížiacu sa jeseň. Karamelizované ovocie zapečené pod ovsenou drobenkou je dokonalým doplnkom k popoludňajšej káve. Príprava pečiva je takmer triviálna.
Ak hľadáte inšpiráciu na jednoduchý dezert s ovocím, určite vyskúšajte upiecť hrušky pod drobenkou. Podávané s kopčekom vanilkovej zmrzliny nemajú konkurenciu. Garantujeme vám, že ochutnávka sa neskončí len pri jednej porcii.
Dajú sa hrušky zmraziť? Jesenné ovocie je ideálnym základom pre chutné pečivo
Otázka, či sa hrušky dajú zmraziť, vyvoláva mnoho otázok. My ich však radi rozptýlime. Ovocie, ako sú hrušky, sa dá bez problémov skladovať v mrazničke, ak ho plánujete neskôr použiť napríklad na prípravu koláčov alebo muffinov. Po rozmrazení budú mäkké, takže sú ideálne ako základ pre nasledujúci dezert.
Ingrediencie na karamelizované hrušky:
- 900 g hrušiek,
- 90 g cukru,
- 100 ml suchého bieleho vína,
- 2 PL citrónovej šťavy.
Prísady na drobenku:
- 250 g mandľovej alebo pšeničnej múky,
- 140 g masla,
- 50 g ovsených vločiek,
- 15 g vanilkového cukru,
- 5 PL cukru,
- voliteľné: škorica.
Hrušky zapečené s ovsenou drobenkou. Spôsob prípravy
Hrušky najprv umyte a ošúpte. Rozdeľte ich na polovice, vyrežte z nich semenné hniezda a potom ich nakrájajte na malé kúsky. Zalejte ich trochou citrónovej šťavy. V ďalšom kroku pridajte cukor na suchú panvicu a smažte, kým neskaramelizuje do zlatista.
Do sladkej zmesi pridajte biele víno. Zmes miešajte, kým nebude mať konzistenciu hustej omáčky. Potom pridajte nakrájané hrušky. Za stáleho miešania ich niekoľko minút karamelizujte. Ovocie s omáčkou preložte do koláčovej alebo inej formy. Rovnomerne ich rozložte tak, aby pokryli celé dno.
Teraz je čas na drobenku. Do misky dáme preosiatu múku, maslo, obyčajný a vanilkový cukor a ovsené vločky. Spojte ich a ručne ich vymiešajte na hladkú hmotu. Keď máte konzistenciu drobenky, presypte ju na ovocie. Nakoniec vložte formu do rúry a dezert pečte pol hodiny pri teplote 180 °C. Po polhodine koláč vyberte a odložte ho vychladnúť. Zdobíme práškovým cukrom a podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento koláč robím vždy v septembri. Je krehký, sladký a zmizne z formy za 5 minút
Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.