Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Keď začne jeseň, pečiem tento dezert každý víkend. Je taký krehký, že sa rozplýva sa v ústach

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo). Hrušky s crumble (pod drobenkou) sú jedným z najlepších dezertov na blížiacu sa jeseň. Karamelizované ovocie zapečené pod ovsenou drobenkou je dokonalým...

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).

Hrušky s crumble (pod drobenkou) sú jedným z najlepších dezertov na blížiacu sa jeseň. Karamelizované ovocie zapečené pod ovsenou drobenkou je dokonalým doplnkom k popoludňajšej káve. Príprava pečiva je takmer triviálna.

Karamelizované hrušky zapečené pod ovsenou drobenkou sú dokonalým doplnkom k popoludňajšej káve.
Foto: shutterstock/margouillat photo

Ak hľadáte inšpiráciu na jednoduchý dezert s ovocím, určite vyskúšajte upiecť hrušky pod drobenkou. Podávané s kopčekom vanilkovej zmrzliny nemajú konkurenciu. Garantujeme vám, že ochutnávka sa neskončí len pri jednej porcii.

Dajú sa hrušky zmraziť? Jesenné ovocie je ideálnym základom pre chutné pečivo


Otázka, či sa hrušky dajú zmraziť, vyvoláva mnoho otázok. My ich však radi rozptýlime. Ovocie, ako sú hrušky, sa dá bez problémov skladovať v mrazničke, ak ho plánujete neskôr použiť napríklad na prípravu koláčov alebo muffinov. Po rozmrazení budú mäkké, takže sú ideálne ako základ pre nasledujúci dezert.

Ingrediencie na karamelizované hrušky:

  • 900 g hrušiek,
  • 90 g cukru,
  • 100 ml suchého bieleho vína,
  • 2 PL citrónovej šťavy.

Prísady na drobenku:

  • 250 g mandľovej alebo pšeničnej múky,
  • 140 g masla,
  • 50 g ovsených vločiek,
  • 15 g vanilkového cukru,
  • 5 PL cukru,
  • voliteľné: škorica.
Karamelizované hrušky s crumble chutia dokonale s vanilkovou zmrzlinou.
Foto: shutterstock/Julie Style

Hrušky zapečené s ovsenou drobenkou. Spôsob prípravy

Hrušky najprv umyte a ošúpte. Rozdeľte ich na polovice, vyrežte z nich semenné hniezda a potom ich nakrájajte na malé kúsky. Zalejte ich trochou citrónovej šťavy. V ďalšom kroku pridajte cukor na suchú panvicu a smažte, kým neskaramelizuje do zlatista.

Do sladkej zmesi pridajte biele víno. Zmes miešajte, kým nebude mať konzistenciu hustej omáčky. Potom pridajte nakrájané hrušky. Za stáleho miešania ich niekoľko minút karamelizujte. Ovocie s omáčkou preložte do koláčovej alebo inej formy. Rovnomerne ich rozložte tak, aby pokryli celé dno.

Teraz je čas na drobenku. Do misky dáme preosiatu múku, maslo, obyčajný a vanilkový cukor a ovsené vločky. Spojte ich a ručne ich vymiešajte na hladkú hmotu. Keď máte konzistenciu drobenky, presypte ju na ovocie. Nakoniec vložte formu do rúry a dezert pečte pol hodiny pri teplote 180 °C. Po polhodine koláč vyberte a odložte ho vychladnúť. Zdobíme práškovým cukrom a podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento koláč robím vždy v septembri. Je krehký, sladký a zmizne z formy za 5 minút

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zabudnite na ryžu a cestoviny. Táto príloha urobí pri večeri hotový rozruch. Obsahuje veľa vlákniny a bielkovín

22.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe Foto: shutterstock/Alesia.Bierliezova(). Ak vás už nudia zemiaky a cestoviny, je čas na kulinársku zmenu. Perlový kuskus je jednoduchá príloha, ktorá…

Palacinky sa opäť pokazili? Pravdepodobne robíte túto častú chybu

22.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Hoci sa palacinky považujú za jedno z najjednoduchších jedál, môžu byť prekvapivo problematické. Namiesto tenkých a pružných…

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Auto Trendy

Pravidlá, o ktorých ste pravdepodobne nikdy nepočuli! Čo je zakázané robiť za volantom vozidla

22.4.2025 Redakcia Auto trendy - Po celom svete existujú bizarné dopravné pravidlá. Niektorí si z nich robia srandu, iní ich schvaľujú a veria, že pomáhajú predchádzať nepríjemným situáciám či dokonca…

Opustené Fisker Ocean pri ceste: Luxusné autá teraz v aukciách za smiešne ceny

22.4.2025 Redakcia Auto trendy - Bývalý sen o luxusných elektromobiloch sa zmenil na nočnú moru. Skrachovaná automobilka Henrik Fisker zanechala na cestách vo Veľkej Británii desiatky nových áut, ktoré nikto…

Tankovanie motorky: Malá chyba, veľký problém!

22.4.2025 Redakcia Auto trendy - Tankovanie motorky môže na prvý pohľad pôsobiť ako rutinná záležitosť, no skrýva v sebe množstvo nástrah. Jedna malá nepozornosť či ignorovanie pravidiel na čerpacej stanici…

Pravidlo pravej ruky zachraňuje životy: Ako správne vytvoriť záchranársku uličku

22.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Stojíte v dlhej kolóne áut, keď zrazu počujete zvuk sirény záchranárskeho vozidla. Viete, kam máte uhnúť? Podľa prieskumov až tretina vodičov netuší,…

Nepodceňujte únavu na cestách: 7 tipov, ako zostať v pozore za volantom

22.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dlhé cesty autom môžu byť vyčerpávajúce a často nás nútia ísť na hranicu vlastných možností. Únava, strata koncentrácie či mikrospánok však môžu byť nebezpečné nielen…

Dovolenka za babku: Tri skryté európske perly, kde si užijete leto bez davov a prázdnej peňaženky

22.4.2025 Redakcia Auto trendy - Snívate o letnej dovolenke s tyrkysovým morom, nádhernými plážami a historickými mestami, ale váš rozpočet vám nedovoľuje luxusné destinácie? Máme pre vás skvelú správu! Existujú…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov