Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, 1

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému...

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému a krehkého lístkového cesta. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí vedieť, aké ingrediencie a pomery skombinovať, aby tento dezert chutil dokonale. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Krémeš – jednoduchý koláč z lístkového cesta a vanilkového krému.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Chrumkavé a chutné lístkové cesto preložené hladkým a jemným vanilkovým krémom je niečo, čo znie ako dokonalá kombinácia. Niet divu, že krémeš si už roky získava srdcia a stále sa s obľubou pripravuje. Navyše jeho príprava nie je náročná. Tu je recept, vďaka ktorému bude tento dezert vždy dokonalý.

Krémeš – aké je tajomstvo jeho chuti?

Krémeš je dezert, ktorý za svoju jedinečnú chuť vďačí dokonale chrumkavému lístkovému cestu v kombinácii s hladkým a jemným vanilkovým krémom.

  • Pri príprave krémešov sa oplatí staviť na kvalitné lístkové cesto a vybrať si cesto s vysokým obsahom masla. Práve vďaka maslu bude naše pečivo chrumkavé a krehké. Okrem toho prispeje k tomu, že sa vrstvy počas pečenia dokonale oddelia.
  • Veľmi dôležitá je aj príprava krému. V recepte, ktorý odporúčame nižšie, je základom vanilkový puding pozostávajúci zo žĺtkov, mlieka, masla a cukru. Vďaka dokonalej kombinácii týchto surovín je krém hladký a plný chuti.

Ako pripraviť dokonalý krémeš? Tento recept sa vždy podarí

Samotná príprava krémeša nie je náročná, ale vyžaduje si kombináciu správnych ingrediencií a výber správneho pomeru, aby bol dezert dokonalý.

Medzi produkty, ktoré potrebujeme na prípravu krémešov, patria:

  • 2 balenia studeného lístkového cesta,
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru.

Na druhej strane, ingrediencie na krém sú tieto:

  • 5 žĺtkov,
  • 2 šálky mlieka,
  • 32 g vanilkového cukru,
  • 3 PL pšeničnej hladkej múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 200 g mäkkého masla.
Krémeš patrí medzi dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Prípravu krémeša začneme prípravou vanilkového krému. V miske zmiešajte cukor so žĺtkami, vanilkovým cukrom, šálkou mlieka a múkou. Zmes by mala byť homogénna. Potom v hrnci zohrievajte zvyšok mlieka, kým nepríde do varu. 

Do vriaceho mlieka postupne prilievajte vaječnú zmes a priebežne miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Zmes varte asi 3 minúty, kým krém nezhustne. Hotový puding nalejte do misy a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. 

Medzitým si môžeme pripraviť lístkové cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia a na plech vystlaný papierom na pečenie položíme jeden balíček lístkového cesta. Popicháme ho vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo, a vložíme do rúry na 10 minút, kým nie je zlatisté a chrumkavé.

Druhé balenie lístkového cesta položte na plech a nožom ho nakrájajte na obdĺžniky, ale neprekrojte ich až do konca. Cesto popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Obe lístkové cestá necháme vychladnúť. 

Keď krém vychladne, vyšľaháme mäkké maslo do peny a postupne pridáme puding. Stále miešajte, aby bol puding jednotný. Potom krém rozotrite na upečený základ z lístkového cesta. Opatrne ho prikryjeme druhým kúskom lístkového cesta, ktorý sme rozdelili na obdĺžniky. Nakoniec krémeš posypeme práškovým cukrom. Pred podávaním je najlepšie dezert na 2 hodiny odložiť do chladničky. Tým získa dokonalú štruktúru.

Recept na krémeš od tiktokera food_cake8 je zaujímavý tým, že namiesto lístkového cesta boli použité medové pláty a vanilkový krém doplnila o vrstvu šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zabudnete na suchú pleť a znížite výskyt akné. Pite túto šťavu každý deň

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kmpzzz). Je vaša pokožka suchá? Bojujete s akné? V takejto situácii sa okrem na mieru šitej starostlivosti o pleť…

Koniec s horkými špargľami. Pozrite sa do chladničky a pridajte do vody. Stačí lyžica

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Milujete špargľu, ale jej horká chuť vám kazí pôžitok? Nemusíte sa vzdávať tejto jarnej delikatesy! Jednoduchý trik…

Nápad na obed s cestovinami. Je veľmi jednoduchý, no chutí ako z talianskej reštaurácie

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/OlgaBombologna). Nemáte nápad na obed? Tento recept na cestoviny so špenátom, kuracím mäsom a zeleninovou omáčkou sa pravdepodobne natrvalo…

Také šťavnaté mleté mäso ste ešte nikdy nevideli. Zabudnite na bravčové mäso a pridajte dve veci

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir). Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac,…

Zdravá nátierka z Mexika. Ako sa robí guacamole? Nezabudnite na zelenú prísadu

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/G.MARTYSHEVA). Mexická kuchyňa má medzi Slovákmi naozaj veľa priaznivcov. Milujeme jej výrazné, mierne pikantné chute a radi si pripravujeme…

Auto Trendy

Majitelia áut s motormi PureTech konečne dostanú odškodnenie! Stellantis spúšťa online platformu

12.5.2025 Redakcia Auto trendy - Trápili vás problémy s motorom PureTech? Koncern Stellantis prichádza s riešením a ponúka finančnú kompenzáciu. Zistite, či máte nárok na odškodnenie aj vy.

98-ročný veterán rozmliaždil Teslu tankom! Šokujúci protest proti Muskovi

12.5.2025 Redakcia Auto trendy - Bývalý vojak z druhej svetovej vojny sa rozhodol bojovať proti "modernému fašizmu" spôsobom, ktorý nenechá nikoho chladným.

SUV, ktoré vám vyrazí dych: KGM Torres EVX vás prinúti spozornieť

11.5.2025 Redakcia Auto trendy - Kórejská automobilka KGM prichádza s cenovo dostupným elektrickým SUV, ktoré ponúka dojazd až 635 kilometrov v meste a sedemročnú záruku. Má šancu uspieť v čoraz…

Zázračné SUV, ktoré prekvapivo odolá skúške času

11.5.2025 Redakcia Auto trendy - Podľa údajov nemeckého TÜV je moderný Volkswagen T-Roc tak spoľahlivý, že si ho môžete kúpiť aj bez odbornej kontroly. Zisťovali sme, či je to naozaj…

Miliardár z Macaa si prevzal 9 luxusných Bentley naraz. Ide o najväčšiu objednávku v histórii značky

11.5.2025 Redakcia Auto trendy - Kým bežní smrteľníci šetria na jedno auto, tento zákazník si ich kúpil rovno deväť. Luxusný rezort v ázijskom Monte Carle práve prevzal flotilu špičkových Bentley…

Od sedla po protézu: Neuveriteľné veci, ktoré ľudia zabudli v taxíkoch

11.5.2025 Redakcia Auto trendy - Konské sedlo, klobása či dokonca chladnička. Pozrite sa, čo všetko dokážu pasažieri zabudnúť v taxíkoch. Od sedla

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov