18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations).
Pre mnohých ľudí sú kuracie rezne takým klasickým jedlom, že si myslia, že ich už nič nemôže prekvapiť. Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Toto mäso je úplne iné ako všetko, čo ste doteraz poznali. Nielenže sú dokonale šťavnaté, ale sú aj lahodnej chuti. Objavte recept na lahodné a plnené kuracie rezne.
Plnené kuracie rezne – prísady
Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, toto jedlo si nevyžaduje pridanie orientálnych prísad ani veľké kulinárske zručnosti. Na prípravu plnených kuracích rezňov budete potrebovať:
Ingrediencie:
- 1 vajce,
- 2 plátky šunky,
- 2 plátky tvrdého syra,
- 3 PL strúhanky,
- 3 PL hladkej múky,
- 700 g kuracie prsia,
- olej a prepustené maslo na vyprážanie,
- soľ,
- korenie.
Najlepšie je použiť tvrdý syr, napríklad ementál. Do stredu môžete pridať aj iné prísady, napríklad cibuľu, papriku alebo huby. Nezabudnite, že kuracie mäso môžete nahradiť aj morčacím. V takom prípade budete potrebovať aj dva rezne. Do strúhanky môžete pridať aj kukuričné vločky alebo nasekané orechy, ktoré obohatia chuť.
Ako pripravíte plnené kuracie rezne?
Začnite prípravou mäsa. Ak ste kuracie prsia pred varením umyli, nezabudnite ich dôkladne osušiť. Potom vložte rezne medzi potravinovú fóliu a jemne ich rozklepte. Rozklepané rezne ochuťte soľou a korením. Na každý rezeň položte plátok syra a šunky a prípadne ďalšie prísady. Každý rezeň preložte na polovicu. Do jednej misky dajte múku, do druhej vajce a do tretej strúhanku (môžete pridať jemne rozdrvené kukuričné vločky alebo orechy). Rezne najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke a vložíme do chladničky asi na 15 minút.
Rozpáľte veľkú panvicu. Nalejte do nej olej a pridajte jednu polievkovú lyžicu prepusteného masla. Kuracie rezne smažte 5 až 6 minút z každej strany dozlatista. Pred otočením mäsa pridajte do panvice ďalšiu lyžicu prepusteného masla. Ak si nie ste istí, či sú rezne prepečené, môžete ich vložiť do rúry a piecť 10 minút pri teplote 180 °C. Plnené kuracie rezne podávajte horúce s ryžou alebo zemiakmi a porciou zeleniny (najlepšie čerstvej).
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rozpadajú sa vám mleté rezne pri vyprážaní? Možno robíte chybu už v obchode
Už žiadne dlhé vyprážanie rezňov. Odteraz robte bravčové rezne len takto! Menej tuku, viac chuti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.