19.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Garna Zarina).
Príprava zemiakových placiek sa na prvý pohľad zdá ako triviálna úloha. Často sa však stáva, že po usmažení sú v strede surové. Prečo je to tak a čo sa s tým dá robiť? Tu je niekoľko tipov.
Zemiakové placky sú rýchlym, jednoduchým a veľmi sýtym nápadom na obed alebo večeru. Stali sa stálicou v kuchyni mnohých z nás a získali si naše chuťové bunky. Na ich prípravu potrebujeme len niekoľko surovín a celý postup prípravy sa nezdá byť zložitý. Problém však nastáva, keď sú placky napriek smaženiu v strede stále surové.
Prečo sú zemiakové placky v strede surové? Základom je proces vyprážania
Hlavným vinníkom toho, prečo sú zemiakové placky napriek tomu, že sú zvonka zlatisté, vo vnútri stále surové, je otázka správnej teploty a výkonu horáka. Aby ste si boli istí, že pokrm vyjde dokonale, mali by ste ich vyprážať v dobre rozohriatom oleji na strednom ohni. Neobracajte ich príliš často. Je lepšie počkať, kým si všimnete, že placky na spodnej strane zhnedli. Oplatí sa investovať do nepriľnavej panvice.
Ako vyprážať zemiakové placky, aby neboli surové? Pridajte niekoľko kvapiek
Niektorí ľudia pridávajú do zemiakovej zmesi niekoľko kvapiek alebo pol polievkovej lyžice octu. Ukázalo sa, že tento nezvyčajný prídavok môže spôsobiť, že placky počas vyprážania absorbujú menej tuku. Stojí za zmienku, že ocot nebude mať negatívny vplyv na chuť placiek. Tento trik sa osvedčí aj pri príprave iných jedál v horúcom oleji, napríklad pri príprave lievancov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja svokra urobila plnené kuracie rezne. Nebíčko v ústach je slabé slovo
Tuk z panvice už nebude prskať. Tento trik mi prezradila priateľka. „Máš to priamo pod nosom“
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.