21.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).
Sezóna sliviek sa začína koncom júla a trvá do začiatku októbra. Toto ovocie sa oplatí použiť na prípravu chutného dezertu. Rýchly jogurtový koláč so slivkami je dôstojnou náhradou jablkového koláča.
Jogurtový koláč je jemný, vlhký a osviežujúci dezert. Jeho tajomstvo spočíva v jednoduchosti a všestrannosti. Môžete doň pridať ovocie podľa vlastného výberu, napríklad jahody, maliny, čučoriedky alebo slivky. Ja uprednostňujem posledné menované, aby mal koláč jemne kyslastú chuť a nebol príliš sladký. Niektorí ľudia sa rozhodnú ovocie vôbec nepridávať, pretože si chcú len nadýchaný koláčik.
Vlhký jogurtový koláč so slivkami. Triviálny recept z babičkinho zápisníka
Slivky majú sezónu o niečo dlhšie ako jahody a čerešne, preto po nich siahame skôr na konci leta. Oplatí sa aspoň raz pripraviť jogurtový koláč zo sliviek, aby ste zistili, že chutí rovnako dobre ako jablkový koláč. Tu je recept zo zápisníka mojej babičky, ktorý prekoná všetky ostatné.
Ingrediencie:
- 600 g sliviek,
- 3 vajcia,
- 150 g cukru,
- 375 g pšeničnej polohrubej múky,
- 300 ml prírodného jogurtu,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 2 čajové lyžičky vanilkového cukru,
- pol šálky oleja,
- štipka soli.
Rýchly jogurtový koláč so slivkami na veľkom pekáči. Rozplýva sa v ústach
Používam plech s rozmermi 24×35 cm. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny. Pridáme olej a pokračujeme v miešaní, ale na veľmi nízkych otáčkach. Medzitým zmiešajte polohrubú múku s práškom do pečiva a soľou. Celú zmes prisypte do vopred vymiešanej zmesi. Pridajte prírodný jogurt. Všetko dobre premiešajte a presuňte na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch položte na polovice rozkrojené slivky. Samozrejme, predtým odstráňte kôstky. Koláč pečte 45 minút pri teplote 180 °C. Po upečení ho okamžite vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
TIP! Keď je koláč upečený, posypte ho práškovým cukrom. Do zmesi môžete pridať aj lyžičku škorice a prírodný jogurt nahradiť gréckym jogurtom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vezmite jogurt, vajce a múku. Tieto lievance sú ešte lepšie ako palacinky
Torta „kráľovná jesene“ je najjednoduchšia torta na svete. Je vlhká a mäkká ako piškóta
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.