22.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt).
Do čoho mám namočiť piškótu? Túto otázku si kladie každý, kto sa pustil do prípravy torty. Určite chcete, aby bola mäkká a dostatočne vlhká. Poznáme osvedčený recept. Vyskúšajte ho a nebudete ľutovať.
Chutná a dobre vyzerajúca torta môže stáť veľa. Preto sa čoraz viac ľudí rozhoduje, že si ju vyrobia sami doma. Prísady na krém a ozdoby sú jedna vec, ale piškóta hrá prvé husle. Mala by byť dobre upečená, svetlej béžovej farby a pomerne pevnej konzistencie. Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, to nie je až také ťažké. Stačí dodržiavať niekoľko tipov.
Čím namáčať piškótu? Táto zmes sa hodí ku každému koláču
Piškóta sa najčastejšie používa na tortu, ale môže byť základom mnohých koláčov: slávnostných tvarohových koláčov, krémových tort alebo rolád. Nech už s ňou plánujete robiť čokoľvek, musíte dbať na jej vzhľad a chuť. Existuje mnoho spôsobov, ako namočiť piškótu. Všetko závisí od vašich chuťových preferencií a typu torty, ktorú chcete pripraviť. Veľmi dobre sa hodia šťavy s neutrálnou farbou, napríklad citrónová alebo ananásová. Najuniverzálnejším riešením je punč z vody, cukru, citrónovej šťavy a vanilkového cukru. Bude sa hodiť prakticky k akejkoľvek chuti koláča.
- Prevarte 120 ml vody a nechajte vychladnúť.
- Pridajte jednu polievkovú lyžicu cukru, 5 g vanilkového cukru a lyžičku citrónovej šťavy.
- Všetky prísady zmiešajte a pokvapkajte nimi piškótu.
TIP! Ak chcete získať svetlú piškótu, vyhnite sa tmavým šťavám na namáčanie, napríklad bobuľovým alebo malinovým. Vytvoria tmavé škvrny a celá vec nebude vyzerať esteticky.
Ako a čím namočiť čokoládovú piškótu? Rady pre začínajúcich cukrárov
Tortu neprelievajte horúcim punčom. Musí mať izbovú teplotu. Naneste ho po celom povrchu piškóty lyžicou alebo plochým kuchynským štetcom. Nepreháňajte to s množstvom, pretože príliš vlhká torta bude zmes absorbovať a bude sa ťažko krájať. Skôr ako začnete tortu zdobiť, počkajte, kým piškóta absorbuje punč. Čo s čokoládovou piškótou? V tomto prípade je pole trochu väčšie. Na namáčanie môžete použiť:
- malinová šťava
- pomarančový džús,
- mierne osladený čaj,
- zriedený alkohol (napr. rum, kokosový likér, višňový likér),
- domáci čokoládový sirup (kakao, horúca voda a cukor),
- čokoládové mlieko.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento koláč prekoná aj jablkový koláč. Je jemný, ale nie príliš sladký
Vezmite jogurt, vajce a múku. Tieto lievance sú ešte lepšie ako palacinky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.