23.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Pixel-Shot).
Milovníci reďkovky vedia, že nie je nič horšie ako rozmočená zelenina, ktorá stratila svoju charakteristickú chuť. Stáva sa to vždy, keď je skladovaný dlhší čas a nesprávne. Ako predĺžiť životnosť reďkoviek? Máme pre vás jednoduchý trik, ktorý vám s tým pomôže.
Reďkovky sú skutočnou lahôdkou pre milovníkov chrumkavých a jemne pikantných chutí. Môžu sa jesť na mnoho spôsobov – na sendvičoch, v šalátoch alebo ako samostatné občerstvenie. Dokonale osviežia pokrmy a urobia ich výraznými.
Niekedy však, keď zeleninu po dvoch dňoch vyberieme z chladničky, je mäkká a bez chuti. Všetko kvôli zlému skladovaniu. Ako dosiahnuť, aby si reďkovky zachovali svoju chuť a chrumkavosť?
Ako skladovať reďkovky, aby vydržali dlho čerstvé? Veľmi jednoduchá metóda, ale funguje
Ak chcete udržať reďkovky čerstvé niekoľko dní, stačí sa držať osvedčeného triku.
- Hneď ako si prinesiete zeleninu domov, odrežte zelené listy – priamo pri hlave. Keď ste orezali stonky, pridajte reďkovky do pohára a zakryte studenou vodou, kým nebudú úplne ponorené. Nádobu pevne uzavrite a položte na dvere chladničky.
Listy sú zodpovedné za rýchle vädnutie pikantných guľôčok. Hľuzám odoberajú vodu, aby prežili v nepriaznivých podmienkach, čo má bohužiaľ za následok stratu chuti a preto ich odstraňujeme. Voda naopak zabráni vysychaniu zeleniny, a tak zostane reďkovka dlho šťavnatá a chrumkavá.
Čo robiť s listami reďkovky? Nevyhadzujte ich do koša
Listy reďkovky sú jedlé a dá sa z nich pripraviť veľa zaujímavých jedál. Jedným z nich je pesto, ktoré sa výborne hodí ako príloha k sendvičom alebo omáčke na cestoviny. Vďaka nižšie uvedenému receptu, ktorý na TikToku predstavila Lauren Grant nevyjde žiadna časť zeleniny nazmar.
Zapojte sa do kulinárskej zábavy a pripravte si:
- ¼ šálky surových tekvicových semienok
- 1½ šálky listov reďkovky, veľmi dobre umyté a odstredené
- 1 šálka koriandrových listov a jemných stoniek
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- ¼ šálky strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 1 lyžička mletého koriandra
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- ¼ lyžičky soli
- ⅓ šálky extra panenského olivového oleja
- Opečte tekvicové semienka na panvici na strednom ohni, kým jemne nezhnednú a nebudú voňavé, asi 4 minúty. Odložte nabok vychladnúť.
- Do kuchynského robota pridajte listy reďkovky, koriander, parmezán, cesnak, korenie, soľ a vychladnuté tekvicové semienka. Mixujte, kým nie je zmes pomletá. (Vždy zoškrabte steny misky a znova mixujte pulzovaním.)
- Počas mixovania pomaly dolievajte olej.
- Dochuťte extra soľou a korením podľa chuti.
Používajte podľa potreby alebo skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 týždeň.
Lauren vo videu zmiešala pesto s čerstvo uvarenými cestovinami, no je vhodné aj na chlebíčky, či k vajíčkam. Fantázia je vašim jediným limitom.
Celý proces nájdete vo videu nižšie:
@zestfulkitchen 🌿full recipe linked in bio! #fyp #fypシ #radish #radishgreens #radishgreenpesto #pestorecipe #pesto #healthyish #recipes #zestfulkitchen ♬ original sound – Zestfulkitchen
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Môj švagor má v kufri auta vždy niekoľko zemiakov. Hodia sa v 4 situáciách
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.