26.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Ako pripravíte chutné a chrumkavé bravčové rezne? Niekedy sa nám podarí náhodou pripraviť jedlo ešte lepšie ako zvyčajne. V tomto prípade sa ukázalo, že tajomstvom je zmena obalenia. V tejto verzii sú bravčové rezne ešte chrumkavejšie.
Bravčové rezne sú v súčasnosti jedným z najobľúbenejších jedál slovenskej kuchyne. Najčastejšie sa podávajú so zemiakmi a šalátom. Pre mnohých Slovákov je to tradičné jedlo, ktorého recept a príprava by sa nemali meniť. Niekedy sa však oplatí v kuchyni zaexperimentovať a odvážiť sa urobiť niektoré zmeny. Vďaka tomu môžeme získať ešte väčšiu chrumkavosť.
Ako pripraviť bravčové rezne, aby boli mäkké a šťavnaté? Objavila som tajomstvo chrumkavej strúhanky
Keď mi došla strúhanka, zaujala ma lákavá alternatíva. Je ňou strúhanka panko (strúhanka japonského typu), ktorú už mnohí z nás poznajú z ázijskej kuchyne. V tomto prípade je miera drobenia podstatne menšia, vďaka čomu sú bravčové rezne zvonka oveľa chrumkavejšie a zlatohnedé. Zároveň sú však vo vnútri stále mäkké, jemné a vlhké. Na prípravu bravčových rezňov v trochu inej verzii potrebujete:
- 100 g panko strúhanky,
- 500 g bravčovej panenky (4 plátky),
- 2 vajcia,
- soľ, korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Ako pripraviť bravčové rezne krok za krokom? Nedeľný obed v netradičnej verzii
Deň vopred alebo niekoľko hodín predtým sa oplatí namočiť bravčové rezne do misky s mliekom, cibuľou, cesnakom, soľou a korením. Tým sa ešte viac zvýši kvalita a chuť tohto pokrmu a mäso bude jemnejšie a šťavnatejšie.
- Bravčové rezne jemne naklepeme tĺčikom, pričom dávame pozor, aby sme nepoškodili štruktúru mäsa. Obe strany osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Vajíčka rozbijeme do misky a dôkladne rozšľaháme. Do druhej misky nasypte strúhanku panko.
- Každý rezeň namočte najprv do vajíčka a potom do panko strúhanky. Tento postup zopakujte ešte raz, aby ste získali hrubšiu vrstvu.
- Na panvici rozohrejte olej. Keď je olej horúci, opečte rezne z oboch strán dozlatista (približne 3 – 4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa).
- Vyprážané rezne preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk.
- Bravčové rezne podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky, šaláty alebo chrenová omáčka. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kuracie mäso zalejte mliekom, pridajte vajce a korenie. Stehná budú chrumkavé ako vždy
Klasické mleté mäso ma už nudí. Teraz pridávam namiesto žemle toto. Dokonca aj moja mama bola v šoku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.