Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

LIST: Zistila manželovu neveru. „Predstieram, že o tom neviem, pretože inak je to skvelý chlap“

26.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hananeko_Studio). Každý reaguje na zradu inak. Pre niektorých je to neodpustiteľné previnenie, ktoré znamená koniec vzťahu. Iní chcú bojovať a pracovať na vzťahu napriek...

26.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hananeko_Studio).

Každý reaguje na zradu inak. Pre niektorých je to neodpustiteľné previnenie, ktoré znamená koniec vzťahu. Iní chcú bojovať a pracovať na vzťahu napriek partnerovej nevere. Sú aj ľudia, ktorí radšej predstierajú, že sa nič nestalo. Jednou z nich je pani Martina, ktorá sa rozhodla podeliť sa s nami o svoj príbeh. Táto žena zistila neveru svojho manžela, ale rozhodla sa pred ňou zatvárať oči.

Zistila manželovu neveru. „Predstieram, že o tom neviem, pretože inak je to skvelý chlap“
Foto: shutterstock/Hananeko_Studio

Nižšie nájdete list od našej čitateľky a radi by sme Vás povzbudili, aby ste nám poslali svoje názory a vlastné príbehy na adresu: info@vasenvtebe.sk. 

Vybrané emaily zverejníme na Vášeň v tebeNižšie je list od našej čitateľky Martiny.

Zistila manželovu neveru. „Predstieram, že o tom neviem, pretože inak je to skvelý chlap“

Keď som to zistila, zlomilo sa mi srdce a zrútil sa mi svet. Nehádala som sa s ním ani som nežiadala vysvetlenie, pretože som vôbec nebola v stave, aby som o zrade hovorila. Po niekoľkých týždňoch bezsenných nocí a plaču v kútoch som dospela k záveru, že napriek jeho zahýbaniu je Karol veľmi dobrý manžel a skvelý otec. Rozhodla som sa predstierať, že o ničom neviem.

Náš vzťah som vždy považovala za mimoriadne úspešný a bola som šťastná, že mám také šťastie. Karol je skvelý chlap, varí, upratuje a kupuje mi kvety. Hoci veľmi tvrdo pracuje, neuteká od domácich povinností. Práve naopak, robí ich viac ako ja a z vlastnej vôle, bez sťažovania sa alebo urazenosti. A navyše sa stará o dieťa, ako sa na otca patrí, a nie len „pomáha“.

Nehádame sa, pretože sa vždy vieme dohodnúť a nájsť kompromis. Dôverujeme si, rešpektujeme vzájomné odlišnosti a dávame si navzájom veľa slobody. Nikdy nemal problém s tým, aby som išla na služobnú cestu alebo sa stretla s priateľmi, vrátane samotných mužov. Ja som tiež necítila úzkosť, keď sa vrátil neskoro alebo odišiel na niekoľko dní preč.

Nikdy ma nenapadlo, že by som ho mohla zradiť. Pretože prečo by som to robila? Chlap ako on je zlato a navyše bol skvelý v posteli. Bola som si istá, že rovnako to funguje aj naopak. Cítila som sa dôležitá, milovaná, zbožňovaná a nikdy som nemala obavy z jeho nevery. Často sme sa rozprávali o našom manželstve a on ma vždy ubezpečoval, že je šťastný a všetko mu vyhovuje.

Kamarátky mi závideli môjho pohodového manžela a moji rodičia ho zbožňovali. Žila som ako v rozprávke. Až do toho osudného dňa. Neviem, čo ma zlákalo skontrolovať jeho telefón. Teraz to ľutujem, pretože by som to najradšej nevedela a celý čas žila v blaženej nevedomosti a úplnom šťastí. Všetko bolo dokonalé a ja som mala chuť sa v tom všetkom vŕtať.

Stačilo 10 minút s telefónom môjho milovaného a môj svet sa zrútil. Mala som pocit, akoby ma niekto bodol do srdca. Môj predchádzajúci priateľ ma neustále podvádzal, ale bola som si istá, že s Karolom mi to nehrozí. Mýlila som sa.

Ukázalo sa, že môj manžel ma niekoľkokrát oklamal o tom, kde a s kým je. Mal byť v práci a bol na večierku. S inou ženou. A neskončilo to flirtom. Stalo sa to najmenej trikrát. Aspoň tak to stálo v správach. Tých situácií však mohlo byť oveľa viac.

Zo známych dôvodov nechcem zachádzať do podrobností. Napíšem len, že som našla nezvratné dôkazy o manželovej nevere.

Týždeň som takmer nespala a stále som plakala v kúpeľni. Karol si samozrejme všimol, že niečo nie je v poriadku, ale ja som mu povedala, že je to stres v práci. Myslím, že tomu celkom neuveril, ale rešpektoval, že o tom nechcem hovoriť, a ďalej túto tému nerozvíjal. Len sa spýtal, či je to jeho vina a či urobil niečo zlé. Zaklamala som, že nie.

Zápasila som so svojimi myšlienkami a nevedela som, čo mám robiť. Najprv som chcela ísť za Karolom a priamo mu povedať, čo som našla v jeho telefóne. To sme predsa vždy robili. Rozprávali sme sa navzájom. Teraz som sa však bála, pretože sa ukázalo, že muža, s ktorým som bola toľko rokov, úplne nepoznám.

Bála som sa, že sa Karol nazlostí, že som mu narušila súkromie, a otočí to, aby to vyzeralo, že je to moja vina. Doteraz to nikdy neurobil a vždy som si bola istá, že to neurobí. Rovnako ako som si bola istá, že ma nepodvedie. Bála som sa, že sa začne ospravedlňovať a vyhovárať. Najviac som sa však bála toho, že sa prizná.

Manželova nevera mi veľmi ublížila, ale neprestala som ho kvôli nej milovať. Nechcem sa s ním rozlúčiť. Nechcem ani, aby mi vysvetľoval, prečo sa zabával s inými ženami. Bojím sa, že nech by povedal čokoľvek, nech by to vysvetlil akokoľvek, cítila by som sa len ešte viac ponížená.

Rozhodol som sa predstierať, že o ničom neviem. Myslím, že toto riešenie je pre všetkých najlepšie. Pre mňa, pre Karola, pre naše manželstvo. Nikto nie je dokonalý a niekedy je možno lepšie nad niektorými vecami privrieť oči. Môj manžel je úžasný muž, správa sa ku mne dobre, zapája sa do domácich záležitostí a ako otec odvádza skvelú prácu. Samozrejme, má drobné nedostatky, ale naozaj, okrem tejto zrady mu nemám čo zásadné vyčítať. Okrem toho ho milujem. A vyhrabávanie tejto aféry by mi prinieslo len viac bolesti, poníženia a strachu.

Je tu ešte jeden dôvod, prečo som sa rozhodla nič nehovoriť. Mám teraz výhodu, pretože on nevie, že to viem.

Meno a niektoré detaily boli na žiadosť autorky zmenené.

Chcete sa podeliť o svoj názor alebo opísať svoj vlastný príbeh?

Napíšte nám na: info@vasenvtebe.sk

Vybrané e-maily uverejníme na stránke Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

„Na dovolenke all inclusive sme stretli pár, ktorý zmenil moju dovolenku na nočnú moru“ [LIST]

Prázdniny na vidieku v 90. rokoch „Na tú vôňu nezabudnem“ [LIST]


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zakázané slová vo vzťahu. 7 fráz, ktoré dokážu efektívne zničiť vzťah

23.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katiekk). Vo vzťahu nie sú dôležité len činy, ale aj slová a to, čo povieme, môže byť oveľa dôležitejšie,…

Vydala sa za milionára z Dubaja. Hovorí, čo robí preto, aby jej manžel nemal iné ženy

22.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/soudiofarabia/). Soudi pochádza zo Sussexu. Pred niekoľkými rokmi sa život britskej ženy dramaticky zmenil. Všetko preto, že sa zamilovala…

Táto fotografia zničila rodinu. Zistila manželovu neveru s opatrovateľkou. Všetko kvôli jednému detailu

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Farknot Architect). Fotografia z Disneylandu mala byť pamiatkou na rodinný výlet a ukázalo sa, že je to začiatok konca.…

Ona váži 114, on 63 kg. Ľudia hovoria, že pre ňu nie je dosť mužný. „Aj ja milujem jedlo“

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/themontgomeryss). Brittany a Matt Montgomeryovci sú spolu už štyri roky. Vychovávajú spolu dve deti a zdieľajú fotografie na sociálnych…

Podpaľovala lesy, aby flirtovala s hasičmi. Žena sa postavila pred súd. Existuje verdikt

31.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yngstrom). Vo veku, keď sa väčšina ľudí stretáva na zoznamovacích aplikáciách, môže niektorým ľuďom chýbať náznak skutočnej romantiky. 44-ročná…

Auto Trendy

Špionážne snímky nového SUV Hyundai Nexo. Bude poháňané vodíkom

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai sa chystá uviesť na trh novú generáciu svojho SUV Nexo s vodíkovým pohonom. Na internete sa objavili prvé špionážne snímky pripravovaného modelu.

CB rádio - všetko, čo potrebujete vedieť

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Zdá sa, že zlaté časy CB rádia sú už za nami. Túto formu komunikácie však stále používajú profesionálni vodiči, nadšenci a jednoducho tí, ktorí sa…

Nový pick-up značky Renault príde v roku 2026

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Bude sa vyrábať v Argentíne pre celý svet. Po predbežnom oznámení zo začiatku mesiaca Renault nedávno konečne oficiálne zverejnil všetky podrobnosti o investícii, ktorá sa…

Prezident Ferrari je vyšetrovaný pre daňové úniky. Zabavený majetok v hodnote 75 miliónov eur

26.9.2024 Redakcia Auto trendy - Talianski vyšetrovatelia skúmajú prípad daňových únikov Johna Elkanna, predsedu skupiny Stellantis a spoločnosti Ferrari. Taliansky súd nariadil zabavenie majetku Johna Elkanna v hodnote 75 miliónov…

Nepodceňujte túto súčasť! Takto sa vyhnete problémom

26.9.2024 Redakcia Auto trendy - Brzdový systém v každom vozidle je zložitý systém spojov, ktoré musia fungovať vo vzájomnej harmónii. Pri pravidelnej údržbe bŕzd sa vodiči zameriavajú najmä na brzdové…

Do Ruska sa valí vlna luxusných automobilov. Takto sa obchádzajú európske sankcie

26.9.2024 Redakcia Auto trendy - Britská televízna stanica Sky News sa rozhodla preskúmať prípad záhadných konvojov prevážajúcich luxusné autá cez Gruzínsko do Ruska. Vyšetrovanie novinárov odhalilo, že väčšina takto prepravovaných…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov