27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olaf Speier).
Používate tĺčik na mäso správne? Ukazuje sa, že aj v tomto prípade mnohí z nás robia chybu. V dôsledku toho často nie sme spokojní s výsledkami svojej práce. A pritom stačí naozaj len jednoduchá zmena.
Tĺčik na mäso je nevyhnutnou výbavou väčšiny kuchýň. Má dve strany. Jedna je zvyčajne mriežkovaná, zatiaľ čo druhá je pruhovaná. Existujú aj tĺčiky na mäso s úplne hladkou stranou. Tomuto aspektu sa oplatí venovať osobitnú pozornosť. Naznačíme, prečo je to také dôležité.
Tĺčik na mäso v kuchyni – ako ho správne používať?
Jednotlivé konce tĺčika na mäso majú rôzne účely. Tieto informácie nám môžu uľahčiť prípravu mnohých jedál. Niektorí z nás robia chybu a používajú len mriežkovanú stranu. Prečo by sa to malo zmeniť?
- Mriežkovaná časť je určená na zjemnenie mäsa, ktoré je pomerne tvrdé. Ide napríklad o bravčové mäso. Preto ak pripravujete bravčové rezne, je použitie tejto strany úplne rozumné. V mnohých iných prípadoch sa však oplatí zmeniť svoje zvyky.
Kedy je užitočná pruhovaná časť tĺčika na mäso a kedy úplne hladká časť? Venujte tomu pozornosť
Mriežkovanú časť tĺčika používame často. Na čo však potrebujeme pruhovanú stranu?
- Ukázalo sa, že pruhovaná strana je vhodná na mäso, ktoré pri zahrievaní tvrdne. Napríklad bravčová krkovička alebo hovädzie mäso.
- Treba spomenúť, že existujú aj tĺčiky s úplne hladkou stranou. Je málo známe, že táto strana bola vyvinutá na hydinové mäso. Vďaka tomuto riešeniu sa neprepichne. Ako je známe, takéto jemné mäso sa pri spracovaní mimoriadne ľahko poškodí.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto listy vždy dávam do zemiakov. Aj po niekoľkých mesiacoch sú hľuzy pevné a čerstvé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.