Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

Védske znamenia zverokruhu. Zistite, ktoré z nich ste podľa indického horoskopu

27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/More Than Production). Védska astrológia je úplne iná astrológia ako tá, ktorú poznáme zo Západu. Jej horoskop sa zameriava na Mesiac a jeho interakciu...

27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/More Than Production).

Védska astrológia je úplne iná astrológia ako tá, ktorú poznáme zo Západu. Jej horoskop sa zameriava na Mesiac a jeho interakciu so životom človeka, zatiaľ čo u nás je dôležité Slnko. Ktoré znamenie zverokruhu vo védskom horoskope ste vy? Pozrite sa na to.

Védsky horoskop sa výrazne líši od horoskopu, ktorý poznáme na Západe.
Foto: shutterstock/More Than Production

Védska astrológia – čo to je?

Védska astrológia, známa aj ako Džótiš, pochádza z Indie. Vychádza zo zásad Véd, posvätných kníh hinduizmu. Zameriava sa na Mesiac, preto sa horoskop označuje ako „lunárny horoskop“.

Rovnako ako západná astrológia, aj védsky horoskop vychádza zo základných 12 znamení zverokruhu. Okrem toho je dôležitý aj koncept Nakshatras alebo súhvezdí, ktoré predstavujú 27 aspektov života. Hĺbková analýza védskeho horoskopu umožňuje preniknúť ku koreňom mnohých problémov, nájsť svoje povolanie, lásku alebo dosiahnuť úspech.

Védske znamenia zverokruhu podľa dátumu narodenia

Védsky horoskop rozlišuje 12 znamení zverokruhu, ktoré sú priradené k určitým dátumom narodenia. Do istej miery môžu zodpovedať znameniam, ktoré už poznáme, ale treba ich považovať za niečo úplne samostatné.

Mesha (13. apríla – 14. mája)

Ľudia narodení v znamení Mesha sú mimoriadne sebavedomí. Vedia, čo chcú dosiahnuť, a nezastavia sa pred ničím, aby dosiahli svoj cieľ. Bez ohľadu na to, koľko prekážok sa im postaví do cesty, vždy dosiahnu to, čo chcú. Vykazujú skvelú organizovanosť a schopnosť konať v krízových situáciách. Sú tiež veľmi kreatívni.

Bohužiaľ, ľudia tohto znamenia môžu reagovať veľmi zle, keď sa veci nevyvíjajú podľa ich predstáv. Svoju frustráciu si vybíjajú na svojich blízkych a ťažko sa im neskôr hľadá chyba. Vďaka tomu sú vnímaní ako sebeckí a egocentrickí.

Vrishaba (15. mája – 15. júna)

Ľudia narodení v znamení Vrishaba sú vo svojom konaní opatrní. Keď sa majú rozhodnúť, nikdy neriskujú a dôkladne si premyslia, čo chcú urobiť. Predvídajú, aké následky môže mať ich správanie alebo slová, a nekonajú bez rozmyslu. Pri dosahovaní svojich cieľov sú odhodlaní a vytrvalí. Všetko však dosahujú s rozvahou.

Medzi blízkymi sú ľudia v znamení Vrishab veľmi srdeční a spoločenskí. Domáci krb a prítomnosť rodiny sú miestom, kde sa cítia najlepšie. Obklopujú sa dobrými ľuďmi a tých zlých dokážu rýchlo prekuknúť a vylúčiť zo svojho života.

Mithuna (16. júna – 16. júla)

Ľudia narodení v znamení Mithuna sa vyznačujú energiou a impulzívnosťou. Ťažko nájdete druhého takého človeka, ktorý je ochotný vydať sa na spontánny výlet alebo náhle zrealizovať bláznivý nápad. Majú potrebu neustále zažívať nové veci. Adrenalín je pre nich dôležitý.

To všetko sa však odráža v ich vnútri, kde sa vytvára úzkosť. Ľudia v znamení Mithun sú spoločenskí, ale môžu spôsobiť veľa konfliktov. Majú problém správne pochopiť iných ľudí a veľa vecí vnímajú ako útok svojím smerom.

Kataka (17. júla – 17. augusta)

Ľudia v znamení Kataka sa vyznačujú pokojom. V ťažkých chvíľach sú pre druhých oporou, sú ochotní pomáhať a starať sa o tých, ktorých majú radi. Ich poddajná povaha im nedovolí zakročiť ani proti najväčšiemu nepriateľovi. Ak potrebuje pomoc, pomôžu aj jemu.

Pri prvých blízkych stretnutiach môžu byť trochu tajnostkárske. Ich nízka sebadôvera znamená, že s nimi musíte stráviť naozaj veľa času, aby ste sa k nim dostali. Naopak, svojich blízkych inšpirujú nielen svojou dobrotou, ale aj pozitívnou energiou, ktorá z nich vyžaruje.

Simha (18. augusta – 17. septembra)

Ľudia v znamení Simha sú rodené hviezdy. Vždy potrebujú byť stredobodom pozornosti, a ak tomu tak nie je, je lepšie sa im nevystavovať. Komplimenty, pochvala, uznanie v kruhu je niečo, pre čo takmer žijú. Životné uspokojenie nečerpajú z vlastnej spokojnosti, ale z mienky okolia.

Hoci sú zdanlivo sebeckí, pre svojich blízkych by skočili do ohňa. Priatelia a rodina sú ich životnou prioritou. Kedykoľvek budú potrebovať pomoc, ľudia zo znamenia Simha im budú vždy k dispozícii.

Vo védskom horoskope má Mesiac veľký význam.
Foto: shutterstock/Max4e Photo

Kanya (18. septembra – 17. októbra)

Ľudia v znamení Kanyi sú majstri organizácie. Sú veľmi poriadkumilovní, počnúc svojím okolím, cez kalendár, denný rozvrh až po to, čo sa im odohráva v hlave. Všetko majú naplánované ako hodinky a nevidia možnosť, že by niečo nešlo podľa ich predstáv. Vďaka tomu sú to skvelí zamestnanci, ktorí postupne postupujú po kariérnom rebríčku.

Ľudia narodení v tomto znamení zverokruhu nie sú romantické typy. Vzťahy nie sú pre nich a radšej trávia čas osamote. Vzťahy považujú za niečo, čo im prekáža pri dodržiavaní určitého plánu.

Thula (18. októbra – 16. novembra)

Ľudia v znamení Thula sú veľmi spoločenskí. Keď sú medzi ľuďmi, sú vo svojom živle. Radi vedú dlhé rozhovory a sú v tom rovnako dobrí ako ktokoľvek iný. Bohužiaľ, keď zostanú sami, veľmi rýchlo sa dostanú do negatívnej, depresívnej nálady. Neznášajú samotu a zle sa s ňou vyrovnávajú.

Sú schopní urobiť veľa pre svojich blízkych. Aby si získali ich súhlas a trávili spolu veľa času, sú schopní súhlasiť s vecami, ktoré v skutočnosti nechcú robiť. Najdôležitejšia je však pri tom všetkom druhá osoba.

Vrishika (17. novembra – 16. decembra)

Ľudia narodení v znamení Vríšika sú typickí vodcovia. Vedia, ako viesť skupinu, ako si získať sympatie, ale zároveň si zachovať autoritu. Keď je to potrebné, sú to tvrdé osobnosti a nedajú sa. Zároveň sa vyznačujú životnou múdrosťou a realizmom.

Vrishiki sú zdanlivo odolné, ale dajú sa veľmi ľahko zraniť. Ich srdce je krehké a neúspechy v milostných vzťahoch ich rýchlo zlomia. Pre partnera, ktorý sa k nim správa dobre, sú najláskavejšími ľuďmi na svete a nedovolia, aby im ublížil.

Danur (17. decembra – 15. januára)

Ľudia v znamení Danura sa vyznačujú výnimočným entuziazmom. Vyžarujú pozitívnu auru a šťastie, ktorým nakazia aj ostatných. Keď s nimi trávite čas, nie je možné sedieť smutný alebo ustarostený. Už len pohľad na nich vám vyčarí úsmev na tvári. Vďaka tomu je každý rád, že môže byť v ich spoločnosti.

Ľudia narodení v znamení Danura sú ľudia, ktorí dávajú svoje city veľmi najavo. Nehanbia sa za to, čo by v danej chvíli chceli niekomu povedať. Bohužiaľ, ľahko sa nechajú zraniť, a to aj tým, že ich niekto odmietne.

Makara (16. januára – 13. februára)

Ľudia v znamení Makary sú veľmi pracovití. Väčšinu času venujú svojmu rozvoju, najmä profesionálnemu. Milujú to, čo robia, ale kvôli tomu často zabúdajú na odpočinok a svoje zdravie. Zďaleka najväčšie uspokojenie im prináša dosiahnutie úspechu.

Z tohto dôvodu zabúdajú aj na svojich blízkych. Čas strávený s rodinou a priateľmi je pre nich sviatkom. Napriek tomu im to nevadí, pokiaľ sa môžu profesionálne realizovať. Kvôli svojej práci tiež nevstupujú do romantických vzťahov.

Kumdha (13. februára – 14. marca)

Ľudia narodení v znamení Kumdha majú pre svoj život určitý plán. Chcú, aby to, čo robia, bolo vždy dokonalé, a vyžadujú od seba veľa. To isté očakávajú aj od svojho okolia a ľudí okolo seba. V práci veľa vyžadujú od druhých, a keď to nedostanú, vylejú si nervy na „vinníkovi“.

Kvôli svojmu idealizmu si ťažko hľadajú partnera. Chcú, aby už ten prvý bol posledný, musia splniť veľký zoznam požiadaviek a očakávaní. Neakceptujú nič iné a odmietajú od seba mnoho dobrých ľudí.

Meena (15. marca – 14. apríla)

Ľudia narodení v znamení zverokruhu Meena sa vyznačujú romantizmom. Ich cieľom je nájsť skutočnú lásku, ktorá nebude založená len na romantických citoch, ale aj na priateľstve a porozumení duší. Sú schopní nasledovať svoju milovanú osobu až na koniec sveta. Pritom nemyslia na následky ani na to, čo bude potom. Milujú až do smrti a sú schopní zniesť veľmi veľa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dôležitý dátum v októbri. Tento deň môže byť pre mnohých z nás kľúčový

Do popredia sa dostáva číslo s jedinečnou vibráciou. Váš rok narodenia odhalí, či ide o vás


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Veľký denný horoskop – 27. septembra

27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cinemanikor). Denný horoskop na 27. septembra. Baran prekoná všetky ťažkosti. Blíženci sa dozvedia viac o novej výzve. A čo…

Dôležitý dátum v októbri. Tento deň môže byť pre mnohých z nás kľúčový

26.9.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nikolay132). Október 2024 so sebou prináša energiu čísla 9, ktoré symbolizuje koniec a nový začiatok. Je to čas na…

Jedinečný denný horoskop – 26. septembra

26.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bada1): Denný horoskop na 26. septembra. Baran musí myslieť pozitívne. Býk bude mať výčitky svedomia. A čo sa stane…

Veľký denný horoskop – 25. septembra

25.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Phinyo De Italiano). Denný horoskop na stredu 25. septembra. Baran môže mať zmiešané pocity. Býk sa musí dať dokopy.…

Horoskop lásky hovorí o veľkom šťastí. Aj „emocionálny bankrot“ je na zozname

24.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Čo čaká Býka v láske? Aké emócie sa objavia v živote zverokruhu Kozorožca? Pozrite si svoj horoskop lásky…

Auto Trendy

Dacia dobýva Európu s motormi na LPG. Predala milión vozidiel s takýmito motormi

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Dacia oznamuje, že v Európe predala milión vozidiel vybavených motorom na LPG. Táto motorizácia je k dispozícii v celom rade benzínových modelov.

V maďarskom závode Audi sa začala výroba nového SUV Cupra Terramar

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nový model od Španielov z Cupry sa začal sériovo vyrábať v závode Audi v maďarskom Györi. Terramar zdieľa technickú platformu s pripravovaným Audi Q3.

Špionážne snímky nového SUV Hyundai Nexo. Bude poháňané vodíkom

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai sa chystá uviesť na trh novú generáciu svojho SUV Nexo s vodíkovým pohonom. Na internete sa objavili prvé špionážne snímky pripravovaného modelu.

CB rádio - všetko, čo potrebujete vedieť

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Zdá sa, že zlaté časy CB rádia sú už za nami. Túto formu komunikácie však stále používajú profesionálni vodiči, nadšenci a jednoducho tí, ktorí sa…

Nový pick-up značky Renault príde v roku 2026

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Bude sa vyrábať v Argentíne pre celý svet. Po predbežnom oznámení zo začiatku mesiaca Renault nedávno konečne oficiálne zverejnil všetky podrobnosti o investícii, ktorá sa…

Prezident Ferrari je vyšetrovaný pre daňové úniky. Zabavený majetok v hodnote 75 miliónov eur

26.9.2024 Redakcia Auto trendy - Talianski vyšetrovatelia skúmajú prípad daňových únikov Johna Elkanna, predsedu skupiny Stellantis a spoločnosti Ferrari. Taliansky súd nariadil zabavenie majetku Johna Elkanna v hodnote 75 miliónov…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov