30.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view)
Kráľom slovenských stolov je pre mnohých z nás bravčový rezeň, ale verte mi, že existuje niečo aj oveľa lepšie. Nemusíte ho spracovávať tĺčikom a obávať sa, že vyjde suchý a tvrdý ako podrážka. Stačí vymeniť bravčové mäso za jemné morčacie a urobiť majstrovský obal. Zaručujem vám, že sa do ich chuti zamilujete na celý život.
V našich jedlách na večeru dominujú všetky druhy rezňov a zvyčajne si vyberáme klasické bravčové rezne, mleté rezne alebo hydinové rezne. Namiesto bravčového mäsa si zvyčajne vyberáme hydinu, presnejšie kuracie mäso. Pri rezňoch však odporúčam vymeniť kuracie mäso za jemnejšie morčacie. Morčacie rezne sú skutočnou pochúťkou, ale nie je to len samotné mäso, čo robí svoju prácu. Parmezánový obal je niečo, čo vašu rodinu prekvapí a bude sa týchto rezňov dožadovať niekoľkokrát týždenne.
Oveľa lepšie ako bravčové rezne. Jemné morčacie rezne
Ingrediencie:
- 1 kg morčacích pŕs,
- pol pohára mlieka,
- 1 vajce,
- 2 vrchovaté lyžice majonézy,
- 1 PL horčice,
- 3 PL strúhaného parmezánu,
- pšeničná múka (približne 1/3 šálky),
- soľ, korenie, sušená cibuľa, trochu sušeného tymiánu,
- olej na vyprážanie.
Morčacie rezne – ako ich pripraviť:
- Mäso očistite od blán a nakrájajte na pomerne tenké plátky. Môžete to urobiť priečne alebo diagonálne. Ak ste v niektorom bode nakrájali príliš hrubé mäso, jemne ho roztlačte päsťou. Netlčte tĺčikom – morčacie mäso je veľmi jemné.
- Každý plátok mäsa z oboch strán osoľte a okoreňte a dôkladne doň votrite korenie. So soľou však opatrne – samotný obal bude dosť slaný od majonézy a parmezánu.
- Do misky nalejte mlieko, pridajte vajce, majonézu, horčicu a múku. Všetko vymiešajte na hladké, ale pomerne husté cesto. V prípade potreby pridajte viac múky.
- Do cesta pridajte lyžicu sušenej cibule, parmezán a tymián. Znovu premiešajte a namočte do neho každý kúsok morčacieho mäsa. Cesto by malo dôkladne pokryť mäso.
- Na panvici rozohrejte veľké množstvo tuku. Keď je horúci, vložte rezne do oleja a smažte ich z oboch strán dozlatista a do chrumkava.
Takto pripravený rezeň sa môže podávať rôznymi spôsobmi. Výborne chutia s klasickými prílohami – zemiakmi alebo ryžou a šalátom. Môžete z nich pripraviť aj domáce hamburgery – vložte ich do žemle, pridajte zeleninu a omáčku. Zaujímavou možnosťou môže byť aj domáci wrap – v takom prípade nakrájajte rezne na kúsky a zabaľte ich do tortilly s obľúbenými prílohami.
Jednoduché parmezánové morčacie rezne – môžete ich pripraviť aj vo fritéze
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Marinovanie mäsa týmto spôsobom? Je to obrovská chyba. Venujte pozornosť tomuto detailu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.