1.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SYED IBAD RM).
Ak milujete palacinky a lievance a neviete sa rozhodnúť, ktoré sú lepšie, vyriešili sme tento problém. Dnes pre vás máme recept, ktorý spája tieto dve dobroty do jedného nadýchaného a sladkého celku. V zámorí to jedia každý deň na raňajky.
Americké palacinky alebo pancakes, ako ich poznajú a milujú na celom svete, sa v ničom nepodobajú našim klasickým tenkým palacinkám. Sú nadýchané, jemné a ideálne na sladké raňajky alebo jedlo do práce či školy. Na rozdiel od lievancov a klasických palaciniek sa v recepte nenachádza mlieko. Namiesto nich použijeme kefír a pridáme to najjesennejšie korenie. Škoricové palacinky v americkom štýle vám dodajú dobrú náladu už len tým, že k nim pričuchnete.
Palacinky na americký spôsob. Sladké a nadýchané
Ingrediencie:
- 300 g pšeničnej múky,
- 200 ml kefíru,
- plná čajová lyžička prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny,
- štipka škorice (nepovinné),
- práškový cukor podľa chuti,
- 2 vajcia,
- tuk na vyprážanie, najlepšie prepustené maslo.
Palacinky – ako na to:
- Do misky nalejeme kefír a zašľaháme vajcia. Premiešajte, môžete použiť mixér na strednú rýchlosť. Potom preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme škoricu a práškový cukor. Teraz cesto intenzívne miešajte lyžicou, len kým sa prísady nespoja.
- Misku s cestom odstavte na niekoľko minút, aby prášok do pečiva jemne nadýchal cesto. Medzitým rozohrejte panvicu s malým množstvom tuku. Odporúčame prepustené maslo.
- Keď je panvica rozpálená, naberačkou dávkujte porcie cesta na palacinky. Smažte na miernom plameni z oboch strán. Palacinky by mali byť ľahko opečené.
- Po vyprážaní ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte s obľúbeným džemom, čokoládovým krémom alebo jednoducho posypané práškovým cukrom.
S čím podávate palacinky? Na výber máte celý rad možností. Môžete ich jednoducho posypať práškovým cukrom. Alebo ich môžete podávať s domácim džemom, marmeládou či čokoládovým krémom a ovocím. Ďalšou zaujímavou možnosťou je podávať ich na americký spôsob, s maslom, vyprážanou slaninou a javorovým sirupom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prečo cheesecake po upečení praskne? Babička Gitka navrhuje toto. Všetko kvôli 4 chybám
Hrnčekový koláčik poznám už roky a nikdy ma nesklamal. Môžete ho pripraviť za 5 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.