3.10.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Itxu).
Hovorí sa, že ak je jedlo príliš slané, kuchár je zamilovaný. Avšak ani najväčšia láska neurobí presolené jedlo chutným. Žiaľ, pri varení cestovín nie je ťažké presoliť. Našťastie, presolené cestoviny môžu byť stále chutné, stačí použiť dva jednoduché kuchynské triky.
Milujeme cestoviny bez ohľadu na ich tvar, omáčku alebo náplň. Keď potrebujete rýchlo vykúzliť dobré jedlo, tieto sacharidy sú vždy po ruke.
Ak chcete zachrániť cestoviny, ktoré už nie sú vhodné na konzumáciu, jednoducho po uvarení opláchnite cestoviny pod horúcou vodou. Pomôže to vypláchnuť časť prebytočnej soli. Len sa uistite, že voda je naozaj horúca. Studené cestoviny sú rovnako nechutné ako presolené cestoviny.
Ak už oplachovanie nepomáha, riešením je omáčka, ktorá cestoviny sprevádza. Uistite sa, že obsahuje menej soli ako zvyčajne. Sladké, kyslé alebo pikantné omáčky, najmä pre ázijské cestoviny, sa výborne hodia na vyváženie intenzívnej chuti soli.
Redakcia vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jedlá sóda a káva tvoria v kuchyni skvelú dvojicu. Pozrite sa, čo dokážu spolu
Pridajte do vody a premiešajte. 5 dôvodov, prečo piť „nápoj bohov“
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.