4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Nižšie teploty sú teraz našou každodennou realitou. Nie každému sa to páči, ale bohužiaľ to musíme akceptovať. Aby nám však nebola príliš veľká zima, môžeme si pripraviť jedlá, ktoré nás zahrejú. Táto polievka je na túto úlohu ideálna a pochutná si na nej každý.
Mnohí mi dajú za pravdu, že polievky sú na jesenné a zimné obdobie ideálnou voľbou. Práve tie nás zahrejú po chladných prechádzkach a dodajú nám energiu. Ak chcete polievku, ktorá nielen zahreje, ale je aj chutná, siahnite po nasledujúcom recepte. Tento pokrm spája tie najchutnejšie ingrediencie a vytvára celok, na ktorý sa len veľmi ťažko zabúda.
Mexická polievka je jedna z najlepších polievok u nás doma. Vždy, keď ju pripravím, stojí sa na ňu rada. Každý ju chce ochutnať a niektorí si dokonca pýtajú ďalšiu porciu. Vďaka bohatému zoznamu ingrediencií je toto jedlo veľmi sýte a hrejivé. Do tejto polievky je dobré pridať varenú ryžu alebo domáce rezance.
Mexická polievka – recept
Ingrediencie:
- 500 g mletého morčacieho alebo kuracieho mäsa,
- 1,5 l zeleninového alebo hydinového vývaru,
- 400 g nakrájaných paradajok,
- 200 g konzervovanej kukurice,
- 200 g konzervovanej červenej fazule,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- zelená paprika,
- červená paprika,
- žltá paprika,
- 1 čili paprička,
- 1 limetka,
- zväzok petržlenovej vňate,
- olej na pečenie,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Do hrnca nalejte olej a zohrejte ho, potom doň vložte mleté mäso, okoreňte a orestujte.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, cesnak ošúpeme a prelisujeme. Nakrájajte čili papričky, všetko vložte do hrnca s mäsom a opečte dozlatista.
- K mäsu pridajte nakrájané paradajky, nechajte všetko variť asi 10 minút a potom pridajte vývar. Všetko dôkladne premiešajte a varte ďalších 10 minút.
- Všetky papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na kocky. Otvorte kukuricu a fazuľu, vylejte vodu z plechoviek a všetko vložte do hrnca, premiešajte a priveďte do varu.
- Do polievky nalejte limetkovú šťavu, prípadne dochuťte, ak nie je dostatočne aromatická, a pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Premiešajte a varte ďalších 5 minút.
- Ak je polievka príliš pikantná, môžete pridať domáce rezance alebo uvarenú ryžu.
Prajeme dobrú chuť!
TIP: Mexická kuchyňa je veľmi zaujímavá, rôznorodá a chutná. Príkladom je aj kuracia polievka Enchilada, ktorú pripravíte len za 30 minút a je jednou z najjednoduchších a najchutnejších polievok, aké ste kedy pripravili! ⠀
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zdá sa, že je to klasika, ale sadnete z nej na zadok. Budete ju jesť na raňajky každý druhý deň
Marinovanie mäsa týmto spôsobom? Je to obrovská chyba. Venujte pozornosť tomuto detailu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.