Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vyzerajú ako obláčiky a chutia sladko. Tieto palacinky sa rozplývajú v ústach

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen_Kray). Vôňa palaciniek, ktorá sa šíri z kuchyne, je esenciou lenivého rána. Za chvíľu sa vnútro palaciniek naplní vašimi obľúbenými doplnkami a pochúťka rýchlo...

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen_Kray).

Vôňa palaciniek, ktorá sa šíri z kuchyne, je esenciou lenivého rána. Za chvíľu sa vnútro palaciniek naplní vašimi obľúbenými doplnkami a pochúťka rýchlo zmizne z taniera. Ak chcete svojich blízkych prekvapiť trochu iným poňatím klasického receptu, vyskúšajte tento recept na nadýchané palacinky. Vyzerajú ako spodok dokonalej torty z cukrárne.

Ako pripraviť prevzdušnené „piškótové“ palacinky?
Foto: shutterstock/Elen_Kray

Dá sa pripraviť cesto na palacinky bez vajec?

V základnom recepte na jemné, aromatické a chutné palacinky je niekoľko kľúčových ingrediencií. Patrí medzi ne najmä pšeničná múka, vajcia, mlieko, voda, rastlinný olej a štipka soli. V mnohých domácnostiach sa zmes ďalej obohacuje pridaním cukru, ako aj vhodných aróm. Ukazuje sa, že prítomnosť vajec nie je náhodná. Práve tie dávajú cestu štruktúru, farbu a chuť. Čo však robiť, ak vám v chladničke dôjdu vajcia?

Ukázalo sa, že vajcia môžete úspešne nahradiť ostatnými produktmi uvedenými v recepte. Stačí zvoliť správny pomer múky, vody a mlieka. Skúsení kuchári nás presviedčajú, že týmto spôsobom dokážeme hmote dodať vlastnosti získané z vaječného bielka a žĺtka. Uľahčuje to aj fakt, že konzistenciu môžeme neustále kontrolovať. Nakoniec by mala byť hladká a tekutá, trochu pripomínajúca tečúci krém. Prečo sa oplatí mať zásobu vajec na smaženie palaciniek? Vďaka nim môžeme pripraviť skutočné pochúťky, ktorými sú dokonale prevzdušnené „piškótové“ palacinky.

Piškótové palacinky – ideálne na desiatu

Nákupný zoznam na tieto nadýchané palacinky sa nelíši od ingrediencií na tradičný recept. Viditeľné rozdiely si všimnete už pri testovaní receptu. Prvý zahŕňa dôkladné preosiatie múky do misky, druhý si vyžaduje oddelenie bielkov od žĺtkov a ich následné samostatné vyšľahanie. Kľúčom k obláčikovej konzistencii je pena z vaječných bielkov. Tá cesto prevzdušňuje a spôsobuje, že palacinky sú dokonale „vykysnuté“.

Ingrediencie na obláčikové palacinky:

  • 250 ml mlieka
  • ¾ šálky perlivej vody
  • 160 g pšeničnej múky
  • 3 veľké vajcia
  • 1 – 2 lyžice cukru
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • prepustené maslo
Hotové piškótové palacinky výborne chutia s džemom, pudingovým krémom, syrom mascarpone, ovocnou penou, sladkými polevami a čerstvým ovocím.
Foto: shutterstock/Electricoco

Ako pripraviť mäkké a nadýchané palacinky?

  1. Začnite oddelením bielkov od žĺtkov, potom bielky odložte bokom a nechajte ich niekoľko minút odstáť.
  2. K žĺtkom pridajte cukor a začnite šľahať mixérom, kým nebudú nadýchané. Keď začnú zdvojnásobovať svoj objem, postupne pridávajte mlieko a perlivú vodu.
  3. Zmes obohatíme o preosiatu múku, prášok do pečiva a časť rastlinného oleja. Pomocou silikónovej stierky vymiešajte do hladka.
  4. V ďalšom kroku prejdeme na vaječné bielky. Ochutíme ich štipkou soli a začneme ich šľahať do tuhej peny. Keď sú hotové, prenesieme ich do cesta a jemne spojíme.
  5. Na palacinkovej panvici rozohrejeme trochu prepusteného masla a nalejeme plnú naberačku cesta. Rozotrite ho po celej ploche a smažte z oboch strán dozlatista.
  6. Po každej palacinke potrite panvicu tenkou vrstvou tuku a smažte, kým nedosiahneme poslednú porciu cesta.
  7. Hotové piškótové palacinky výborne chutia s džemom, pudingovým krémom, syrom mascarpone, ovocnou penou, sladkými polevami a čerstvým ovocím. Vychutnajte si ich!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taliansky 12-lyžicový koláč je lepší ako citrónový koláč. Recept som si priniesla priamo z Milána

Sladké, husté a neskutočne čokoládové. Brownies pripravené za pár okamihov


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Ako správne strihať orchidey? Pomôže vám to udržať vaše kvety v najlepšej kondícii

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stanislav71). Majestátne kvety orchideí priťahujú pohľad a dodávajú interiéru jedinečné čaro. Pri správnej starostlivosti môžu kvitnúť takmer po celý…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Ako odstrániť nálepky zo skla? Domáce prostriedky na poháre a taniere bez lepidla

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Rebeca Bolanos). Na novom riade sa často nachádzajú nálepky výrobcu, ktoré sa nedajú tak ľahko odstrániť. Zanechávajú po sebe…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov