Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vyzerajú ako obláčiky a chutia sladko. Tieto palacinky sa rozplývajú v ústach

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen_Kray). Vôňa palaciniek, ktorá sa šíri z kuchyne, je esenciou lenivého rána. Za chvíľu sa vnútro palaciniek naplní vašimi obľúbenými doplnkami a pochúťka rýchlo...

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen_Kray).

Vôňa palaciniek, ktorá sa šíri z kuchyne, je esenciou lenivého rána. Za chvíľu sa vnútro palaciniek naplní vašimi obľúbenými doplnkami a pochúťka rýchlo zmizne z taniera. Ak chcete svojich blízkych prekvapiť trochu iným poňatím klasického receptu, vyskúšajte tento recept na nadýchané palacinky. Vyzerajú ako spodok dokonalej torty z cukrárne.

Ako pripraviť prevzdušnené „piškótové“ palacinky?
Foto: shutterstock/Elen_Kray

Dá sa pripraviť cesto na palacinky bez vajec?

V základnom recepte na jemné, aromatické a chutné palacinky je niekoľko kľúčových ingrediencií. Patrí medzi ne najmä pšeničná múka, vajcia, mlieko, voda, rastlinný olej a štipka soli. V mnohých domácnostiach sa zmes ďalej obohacuje pridaním cukru, ako aj vhodných aróm. Ukazuje sa, že prítomnosť vajec nie je náhodná. Práve tie dávajú cestu štruktúru, farbu a chuť. Čo však robiť, ak vám v chladničke dôjdu vajcia?

Ukázalo sa, že vajcia môžete úspešne nahradiť ostatnými produktmi uvedenými v recepte. Stačí zvoliť správny pomer múky, vody a mlieka. Skúsení kuchári nás presviedčajú, že týmto spôsobom dokážeme hmote dodať vlastnosti získané z vaječného bielka a žĺtka. Uľahčuje to aj fakt, že konzistenciu môžeme neustále kontrolovať. Nakoniec by mala byť hladká a tekutá, trochu pripomínajúca tečúci krém. Prečo sa oplatí mať zásobu vajec na smaženie palaciniek? Vďaka nim môžeme pripraviť skutočné pochúťky, ktorými sú dokonale prevzdušnené „piškótové“ palacinky.

Piškótové palacinky – ideálne na desiatu

Nákupný zoznam na tieto nadýchané palacinky sa nelíši od ingrediencií na tradičný recept. Viditeľné rozdiely si všimnete už pri testovaní receptu. Prvý zahŕňa dôkladné preosiatie múky do misky, druhý si vyžaduje oddelenie bielkov od žĺtkov a ich následné samostatné vyšľahanie. Kľúčom k obláčikovej konzistencii je pena z vaječných bielkov. Tá cesto prevzdušňuje a spôsobuje, že palacinky sú dokonale „vykysnuté“.

Ingrediencie na obláčikové palacinky:

  • 250 ml mlieka
  • ¾ šálky perlivej vody
  • 160 g pšeničnej múky
  • 3 veľké vajcia
  • 1 – 2 lyžice cukru
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • prepustené maslo
Hotové piškótové palacinky výborne chutia s džemom, pudingovým krémom, syrom mascarpone, ovocnou penou, sladkými polevami a čerstvým ovocím.
Foto: shutterstock/Electricoco

Ako pripraviť mäkké a nadýchané palacinky?

  1. Začnite oddelením bielkov od žĺtkov, potom bielky odložte bokom a nechajte ich niekoľko minút odstáť.
  2. K žĺtkom pridajte cukor a začnite šľahať mixérom, kým nebudú nadýchané. Keď začnú zdvojnásobovať svoj objem, postupne pridávajte mlieko a perlivú vodu.
  3. Zmes obohatíme o preosiatu múku, prášok do pečiva a časť rastlinného oleja. Pomocou silikónovej stierky vymiešajte do hladka.
  4. V ďalšom kroku prejdeme na vaječné bielky. Ochutíme ich štipkou soli a začneme ich šľahať do tuhej peny. Keď sú hotové, prenesieme ich do cesta a jemne spojíme.
  5. Na palacinkovej panvici rozohrejeme trochu prepusteného masla a nalejeme plnú naberačku cesta. Rozotrite ho po celej ploche a smažte z oboch strán dozlatista.
  6. Po každej palacinke potrite panvicu tenkou vrstvou tuku a smažte, kým nedosiahneme poslednú porciu cesta.
  7. Hotové piškótové palacinky výborne chutia s džemom, pudingovým krémom, syrom mascarpone, ovocnou penou, sladkými polevami a čerstvým ovocím. Vychutnajte si ich!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taliansky 12-lyžicový koláč je lepší ako citrónový koláč. Recept som si priniesla priamo z Milána

Sladké, husté a neskutočne čokoládové. Brownies pripravené za pár okamihov


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vždy som zle pripravovala pečeň. Teraz si pamätám na prvý krok a vyjde to perfektne

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/nelea33). Vnútornosti, a najmä pečeň, sú jednou z nočných môr detstva, od ktorej chce väčšina ľudí utiecť aj v…

Nie sú len ozdobou záhrady. Môžete ich pridať do mnohých jedál

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kochabamba). Nechtíky sú oveľa viac ako len efektné kvety, ktoré zdobia naše záhrady. Ich okvetné lístky plné intenzívnej farby…

Jedna z najviac podceňovaných druhov zeleniny. Jedzte denne pre zdravie čriev a pokožky

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/greatstockimages). Zvyčajne ho považujeme len za prísadu, ktorá zvýrazňuje chuť jedál. Prečo jesť pór? Sám Nero bol veľkým labužníkom…

Rýchla večera, ktorá zasýti. Táto kombinácia prekvapí každého

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow). Sú dni, keď nemáme čas ani chuť stáť dlho nad hrncami, ale večera sa predsa len musí…

Neuplynie deň, aby som na ňu nemyslela. V lete ju nikto neje, ale teraz budú všetci prosiť o ďalšie porcie

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Nižšie teploty sú teraz našou každodennou realitou. Nie každému sa to páči, ale bohužiaľ…

Auto Trendy

Mitsubishi Outlander PHEV (2025): Prvé fotografie európskej verzie

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Takto vyzerá nové vydanie pre NemeckoMitsubishi Motors Europe pokračuje vo svojej produktovej ofenzíve a investíciách na európskom trhu premiérou nového modelu Outlander PHEV v segmente…

Najhoršie ojazdené autá. Tento rebríček je prešľap za prešľapom

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Hľadáte bezporuchové vozidlo? Okrem poruchovosti sa oplatí zvážiť aj servis - náklady na opravy a čas potrebný na odstránenie najčastejších porúch. Takto hodnotí ojazdené vozidlá…

Tento Rolls-Royce Spectre má jedinečný dúhový lak

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Išlo o jednorazovú zákazku pre významného amerického zákazníka s dúhovým holografickým lakom. Divízia Rolls-Royce, ktorá sa zaoberá zákazkovou výrobou, pokračuje v realizácii objednávok až do…

Renault: Zbohom F1, vitajte superautomobil Alpine EV

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Francúzska značka sa podpisuje pod projekt motora Alpine F1. Stredisko Viry-Châtillon sa stáva Alpine Hypertech. Po mesiacoch fám a predovšetkým hnevu zamestnancov (hoci bez narušenia…

Videl som nové Mitsubishi Outlander. Má spotrebu 0,8 litra na 100 km. Ale ako?

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nový Mitsubishi Outlander je veľký, výborne vybavený a dostupný len ako hybrid. Stratil svoju veľkú predajnú výhodu - v Európe bude mať len päť miest…

Spoločnosť Geely vyťahuje víťaznú kartu v segmente SUV. Nový model je ideálnou voľbou pre náročné off-roady

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čínska spoločnosť Geely Auto nedávno predstavila svoje nové SUV Galaxy E5. Technológie a možnosti výbavy sú jeho dôležitými prednosťami, ktoré mu dávajú výhodu v súboji…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov