6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svetlana Monyakova).
Existuje toľko domovov, koľko je spôsobov prípravy klasických jedál. Dokonca aj tradičný vývar zaznamenal veľké zmeny a ukázalo sa, že nie každý ho pripravuje spôsobom, ktorý je nám najznámejší. Namiesto cestovín sa teraz pridávajú iné produkty, čo nás možno trochu prekvapí. Nemôžete sa však pred nimi zatvárať a stojí za to túto verziu aspoň raz vyskúšať. Nedávno som si tento prídavok hodila do vývaru a vôbec som nebola sklamaná.
Niekedy zmena jednej ingrediencie v tradičnom jedle môže spôsobiť, že získa úplne nový rozmer. Namiesto toho, aby ste sa vrátili k známej klasike, oplatí sa experimentovať a zaviesť niečo, čo rodinným obedom a večeriam dodá sviežosť. Dnes navrhujem niečo, čo určite prekvapí mnohých milovníkov domácich polievok, ako aj tých, ktorí oceňujú nové nápady v kuchyni. Tento pokrm spája klasické chute s nádychom modernosti a zároveň obracia známe vzory. Namiesto cestovín sa na tanieri objaví niečo úplne iné.
Vývar s mäsovými guľkami je nová variácia tradičného vývaru, ktorú určite ešte žiadna babička nerobila. Mäsové guľky jemne uvarené v aromatickom vývare robia toto jedlo sýtejším a jedinečnejším. Cestoviny tu ustupujú šťavnatým mäsovým guľkám, ktoré dokonale absorbujú chuť vývaru. Je to skutočná hostina, ktorá prekvapí už od prvej lyžice. Ideálne jedlo na chladnejšie dni, keď hľadáte niečo teplé a sýte.
Recept na vývar s mäsovými guľkami
Ingrediencie:
- celé kurča,
- 2 mrkvy,
- koreň petržlenu
- kúsok zeleru,
- pór,
- 2 cibule,
- 4 bobkové listy,
- 5 zrniek nového korenia,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 500 g mletého mäsa (napr. morčacieho alebo bravčového),
- vajce,
- 2 PL strúhanky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- nasekaná petržlenová vňať na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Očistite kurča a vložte ho do veľkého hrnca. Zalejte ho studenou vodou, pridajte bobkový list, nové korenie a soľ. Varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny, pričom z času na čas odoberte šťavu.
- Po uplynutí tejto doby pridajte do hrnca s kurčaťom očistenú zeleninu – mrkvu, petržlen, zeler, pór a cibuľu. Varte na miernom ohni ďalších 1,5 hodiny.
- Medzitým si pripravte mäsové guľky. V miske zmiešajte mleté mäso s vajcom, strúhankou, cesnakom a koreninami. Dôkladne prehnetieme a potom vytvarujeme malé guľky.
- Po 1,5 hodine vyberte kuracie mäso a zeleninu z vývaru. Mäsové guľky opatrne vhoďte do vriaceho vývaru a varte ešte asi 10-15 minút, kým nie sú hotové.
- Vývar podávajte s guľkami a ozdobte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.