7.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Tvaroh je jedným z tých výrobkov, ktoré nájdete na pultoch každého obchodu. Je cenený pre svoje nutričné vlastnosti vrátane skutočne vysokého obsahu bielkovín. Samozrejme, môžete ho jesť samotný, ale môžete ho použiť aj na prípravu chutného pečiva. Objavte recept na expresný tvarohový koláč.
Expresný tvarohový koláč – prísady
Obľuba tvarohu na Slovensku neustále rastie. Z tohto dôvodu sa používa aj v mnohých rôznych receptoch, ktoré si získavajú srdcia a chute používateľov internetu. Na prípravu expresného tvarohového koláča budete potrebovať:
- 1 lyžičku zemiakového škrobu,
- 2 lyžičky vanilkového extraktu,
- 2 lyžice kandizovanej pomarančovej kôry,
- 2 lyžice hrozienok,
- 3 lyžice masla,
- 2 lyžice medu,
- 3 lyžičky pudingového prášku,
- 4 veľké vajcia,
- 4 balíčky tvarohu.
Ak nemáte radi hrozienka, môžete namiesto nich pridať dvojnásobné množstvo kandizovanej pomarančovej kôry. Med môžete tiež ľahko nahradiť cukrom alebo obľúbeným sladidlom.
Ako pripraviť expresný tvarohový koláč?
Tvaroh rozmixujte na hladkú hmotu. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a odložíme na 10 minút. Rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť. Hrozienka scedíme a osušíme na papierovej utierke. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte do svetlej a nadýchanej peny a bielky do tuha. Zmiešaný tvaroh a vyšľahané žĺtky vložte do väčšej misy a premiešajte na nízkych otáčkach. Do zmesi pridáme vanilkový extrakt, rozpustené a vychladnuté maslo, med a pudingový prášok.
Znovu miešajte na nízkych otáčkach, kým sa prísady nespoja. Hrozienka obalíme v zemiakovom škrobe. Nakoniec do zmesi pridajte vyšľahané bielky a jemne premiešajte stierkou. Počas miešania postupne pridávajte obalené hrozienka a kandizovanú pomarančovú kôru. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Formu na pečenie vymažte maslom a nalejte do nej tvarohovú zmes. Expresný tvarohový koláč pečieme približne 25 minút, kým nie je jemne hnedý. Vychutnajte si ho!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vyzerajú ako obláčiky a chutia sladko. Tieto palacinky sa rozplývajú v ústach
Taliansky 12-lyžicový koláč je lepší ako citrónový koláč. Recept som si priniesla priamo z Milána
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.