Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Jednoduché triky na krepatenie a statickú elektrinu vlasov. Túto jeseň vám účes nezničí ani dážď, ani čiapka!

7.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Max4e Photo). Jesenné počasie našim vlasom nepraje. Klobúky, šatky, dážď atď. vedú k suchým, slabým, krepatým a elektrizujúcim sa vlasom. Ako sa s tým...

7.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Max4e Photo).

Jesenné počasie našim vlasom nepraje. Klobúky, šatky, dážď atď. vedú k suchým, slabým, krepatým a elektrizujúcim sa vlasom. Ako sa s tým vysporiadať a pripraviť svoje vlasy na jesenne-zimné obdobie, aby sme na jar mali bezchybné vlasy? Ako si vybrať čiapku, aby nehrozilo poškodenie vlasov? Zistite tieto jednoduché triky!

Starostlivosť o vlasy na jeseň. Ako chrániť a vyživovať svoje pramene?
Foto: shutterstock/Max4e Photo

Obohaťte starostlivosť o vlasy o výživnejšie masky

Po každom umývaní si na vlasy naneste masku. Vyberajte si masky na vlasy, ktoré obsahujú oleje. Vlasy tak vyživíte, uhladíte, spevníte a obmedzíte ich krepovatenie aj v jesennom daždi.

Raz týždenne si doprajte hĺbkový kondicionér

  • Do svojho obľúbeného kondicionéra pridajte čajovú lyžičku oleja – napríklad olivového.
  • Dôkladne premiešajte.
  • Po umytí šampónom naneste na vlhké vlasy.
  • Na zvýšenie regeneračného účinku zabaľte vlasy do fólie a nasaďte sprchovú čiapku.
  • Kúra by mala trvať aspoň 20 minút.
  • Po uplynutí tejto doby vlasy opláchnite.

Vďaka tomuto najjednoduchšiemu spôsobu olejovania budú vaše vlasy vyživené, lesklé a rozhodne odolnejšie voči prípadnému poškodeniu v podobe trenia o šál alebo čiapku.

Chráňte končeky vlasov

Olej na vlasy nájdete ľahko v každej drogérii – zvyčajne ide o zmes olejov špeciálne vyvinutých pre rôzne typy vlasov, od suchých cez rozštiepené, krepaté až po jemné vlasy.

  • Na ochranu pred nepriaznivými vplyvmi stačí kvapka oleja, ktorú si nanesiete na ruky a potom na suché končeky tesne pred odchodom z domu.

Pamätajte, že netreba nanášať viac oleja – vlasy namiesto toho, aby boli voľné a lesklé, budú mastné a vyzerať neatraktívne.

TIP! Ak máte dlhšie vlasy, nezabudnite ich zviazať napríklad do voľného vrkoča, ktorý môžete schovať pod kabát. Nielenže sa tak vyhnete rozstrapateným účesom, ale minimalizujete aj riziko poškodenia spôsobené nízkymi teplotami vonku a trením vlasov o bundu alebo šál.
Foto: shutterstock/Zoia Kostina

Čo robiť, aby ste zabránili elektrizovaniu vlasov z čiapky?

  • Každú úpravu vlasov – umývanie, kondicionér alebo masku – vždy ukončite opláchnutím studenou vodou.

Uzavriete tak kutikuly, ktoré sa otvorili vplyvom tepla a produktov použitých počas vlasových kúpeľov. Vďaka tomuto jednoduchému úkonu si okamžite všimnete zníženie krepovatenia a statickej elektriny a starostlivosť, ktorú ste predtým vykonali, sa „uzamkne“ vo vlasoch.

Jesenná starostlivosť o kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy sú od prírody náchylné na vysušenie a krepovatenie. Preto v chladnejších mesiacoch sa o ne oplatí špeciálne starať.

  • Pri úprave kučier nahraďte stylingové peny, gély a krémy na posilnenie kučier bohatšími prípravkami, najmä s pridanými hydratačnými zložkami.

Bohužiaľ aj tie najlepšie ošetrované kučery zničí čiapka. Sledujte najnovšie trendy:

  • Šatka v kombinácii so širokou kuklou nielenže ochráni vaše kučeravé vlasy, ale zároveň vás udrží v teple bez toho, aby vlasy poškodila.

Čiapka – nepriateľ alebo priateľ vlasov?

Keď teploty klesajú, čiapka nielenže poskytuje teplo citlivým častiam tela, chráni dutiny, uši a zabraňuje úniku tepla cez hlavu, ale pôsobí aj ako bariéra proti vetru. Neoplatí sa jej vzdať kvôli vetru a následnému prechladnutiu. Dôležité je, z čoho je vyrobená. Pravá vlna najlepšie udržiava teplo, ale môže mať nepriaznivé účinky na vlasy, vrátane ich elektrizovania.

Krepatiace sa, elektrizujúce vlasy počas jesene sú postrachom každej ženy. Našťastie sa tomu dá vyhnúť.
Foto: shutterstock/Vitalii Matokha

Stojí za to venovať pozornosť tomu či má čiapka podšívku. Napríklad hladká saténová podšívka minimalizuje riziko krepovatenia a ochráni vašu hlavu pred chladom. Ak investujete do čiapky vyrobenej z priedušných materiálov, ako je bavlna, nehrozí riziko mastenia pokožky hlavy, ktoré môže viesť k oslabeniu a stenčeniu vlasov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Trendový alarm! Tu sú najmodernejšie štýly nechtov na jeseň 2024, z ktorých jeden vás možno prekvapí

Najlepšie spôsoby na šedivé vlasy. Tieto triky poznali už naše babičky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Posilňuje imunitu a uľahčuje chudnutie. Pridajte do ovsenej kaše namiesto mlieka

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katarzyna Hurova). Kokosové mlieko je vynikajúci produkt, ktorý môže úspešne nahradiť bežné mlieko v mnohých pokrmoch. Používa sa okrem…

Zmiešajte s medom a naneste na pečeňové škvrny. Tento domáci trik stojí centy a funguje

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rustle). Čo spôsobuje pečeňové škvrny? Malé tmavé škvrny, ktoré sa objavujú na koži, môžu spôsobiť obavy. Hoci názov naznačuje…

Ktorá náplň sviečky horí najdlhšie? Venujte pozornosť jednému prvku. Čím menšie, tým lepšie

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/less.talk). Sviatok Všetkých svätých sa rýchlo blíži. V obchodoch sa už objavili sviečky a náplne. Ak chcete, aby horeli…

Účes, ktorý vám uberie roky. Požiadajte svojho kaderníka o kitty cut

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tyler Olson). Kitty cut účes je vyrobený z jemných vrstiev a tieňovania, vďaka čomu dosahuje efekt objemu a prirodzenej…

Do vývaru rozhodne nepridávam cestoviny. Urobím tento prídavok a hodím ho priamo do vývaru

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svetlana Monyakova). Existuje toľko domovov, koľko je spôsobov prípravy klasických jedál. Dokonca aj tradičný vývar zaznamenal veľké zmeny a…

Auto Trendy

McLaren W1: Najvýkonnejšie cestné vozidlo značky McLaren v histórii

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - S výkonom 1 258 koní ide o najvýkonnejšie cestné vozidlo značky McLaren v histórii. V roku 1992 položil McLaren F1 základ pre všetky hyperautá. V…

Dacia Sandero: Interiér rumunského bestselleru

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odhaľujeme všetky tajomstvá interiéru modelu Dacia Sandero. Dacia Sandero patrí už roky k absolútnej špičke v predaji v Európe. Rumunský kompaktný automobil, oceňovaný pre svoju…

VW ID. Buzz Freestyle. Základný špeciálny model s nahým vzhľadom

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nelakované nárazníky a oceľové disky, ale stále takmer 49 999 eur. VW ID. Buz

Audi Q5 2024: Rozmery a batožinový priestor nového nemeckého SUV

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi Q5 je dlhé niečo vyše 4,70 metra, má stredne veľký batožinový priestor a pomerne zaoblené tvary.

Maxus eTerron 9: predstavený elektrický pick-up s pohonom všetkých kolies

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - V USA sú elektrické pick-upy súčasťou hlavného biznisu výrobcov elektromobilov, ale v Európe ide o okrajové modely. Teraz však Maxus predstavuje svoj druhý model, eTerron…

Renault oživí ďalšiu legendu. Model 4 bude mať čoskoro premiéru

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pôvodná verzia tohto mestského vozidla v tvare škatule sa objavila v roku 1961 a vyrábala sa 30 rokov. Teraz chce Renault tento ikonický model obnoviť.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov