13.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein).
Máte radi jablká v kombinácii s aromatickou škoricou a vložené do krehkého cesta? Ak áno, určite musíte vyskúšať túto verziu, ktorá vás svojou chuťou odrovná od prvého sústa. V mojich kruhoch sa považuje za ešte chutnejšiu ako klasická verzia a každý chce tento recept.
V jesennom období si najčastejšie spomíname na recepty, ako je napríklad aromatický jablkový koláč. Práve vtedy sa ho mnohí rozhodnú pripraviť a neskôr podávať s teplým čajom a kávou. Klasická verzia sa však mnohým zdá zložitá a časovo náročná. Nie každý má na jeho prípravu čas, ale mnohí sa chcú ponoriť do jeho chuti. Preto bola vytvorená rýchlejšia a jednoduchšia verzia, ktorú si môžete urobiť raz-dva.
Obrátený jablkový koláč je v mojej kuchyni novinkou, ale už po zhliadnutí receptu som vedela, že mi zostane na dlho. Jeho príprava je oveľa jednoduchšia ako tradičné pečenie. Navyše je pôsobivý tým, ako vyzerá a ako sa robí. Krehké cesto neochutnáte, no aj táto verzia je rovnako chutná a nájde si svojich milovníkov.
Recept na obrátený jablkový koláč
Ingrediencie:
- 3 sladké jablká,
- 3 vajcia,
- 100 g cukru,
- 150 g hladkej múky,
- 100 g masla,
- 2 lyžičky prášku do pečiva.
Príprava:
- Najprv sa postarajte o ovocie. Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na hrubšie plátky.
- Jablká vložte do misy a posypte polovicou cukru. Dôkladne premiešajte, aby bol každý plátok obalený cukrom.
- Dno okrúhlej formy na pečenie vyložte papierom na pečenie. Preneste všetky jablká a rovnomerne ich poukladajte na dno formy.
- Do druhej misky rozbijeme vajcia a dôkladne ich premiešame. Keď sa bielka spoja so žĺtkami, prisypeme zvyšný cukor, pridáme maslo, preosiatu múku a prášok do pečiva. Miešajte asi 3 minúty.
- Pripravené cesto nalejte do formy s jablkami, vrch zarovnajte stierkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 35 minút alebo kým nie je tyčinka suchá.
- Po tomto čase koláč vyberte z rúry a odložte ho vychladnúť. Potom formu prikryte veľkým tanierom, držte ju oboma rukami (tanier aj formu) a rýchlym pohybom ju celú otočte. Odstráňte formu a papier na pečenie z vrchnej časti. Takto je obrátený jablkový koláč hotový. Vychutnajte si ho!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najlepší krém na mrkvový koláč. Chutí ako z cukrárne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.