Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Ideálny doplnok k večeri v zime. Chuť a vôňa v pohári

14.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuliya Yesina). Ako si v zime vychutnávate chuť jarnej lahodnej a zdravej zeleniny? Stačí ju včas zavariť do pohárov a správne pripraviť. Jedným z...

14.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuliya Yesina).

Ako si v zime vychutnávate chuť jarnej lahodnej a zdravej zeleniny? Stačí ju včas zavariť do pohárov a správne pripraviť. Jedným z nápadov na takéto konzervovanie je siahnuť po zelenej fazuľke.

Zelenú fazuľku stačí včas zavariť do pohárov a správne pripraviť. Ako na to?
Foto: shutterstock/Yuliya Yesina

Počas zimného obdobia nám často chýba chuť čerstvej zeleniny, ktorá na jar a v lete kraľuje v našich záhradách. Vtedy sa uchýlime k mrazeným potravinám, ale ich chuť a štruktúra často nezodpovedá našim kulinárskym predstavám.

Čo keby existoval dokonalý spôsob, ako do nádoby vložiť chuť a vôňu vašej obľúbenej zeleniny, ktorá je ideálna na pridanie do jedla v zime? Našťastie je to možné. V pohodlí domova si môžeme bez najmenších problémov pripraviť zaváraniny na báze zelenej fazuľky. Ako na to?

  • V prvom rade nezabudnite, že zelené fazuľky by sa mali pasterizovať dvakrát s odstupom niekoľkých desiatok hodín. Tým sa minimalizuje riziko vzniku húb a plesní v konzervách.

Baktériám sa darí najmä na výrobkoch, ktoré sú zdrojom bielkovín a sacharidov, takže pri výrobe konzervovanej zelenej fazuľky nie je priestor na nesprávny postup. Tak sa pustite do práce.

Zaváraná zelená fazuľka – prísady

Na prípravu zaváranej zelenej fazuľky (uvedené ingrediencie postačujú na naplnenie približne dvanástich pohárov) potrebujeme tieto ingrediencie:

  • 6 kg žltej alebo zelenej špargľovej fazule
  • 2 hlavy cesnaku
  • cukor
  • soľ
  • voda
  • 0,9 litrové poháre

Zaváraná zelená fazuľka – recept

Odrežte konce fazuľkových strukov, potom fazuľku dôkladne umyte pod tečúcou vodou a vložte do hrnca s vriacou vodou. Varte fazuľku dve minúty. Po dvoch minútach ju preneste do misy so studenou vodou. Tým si zachová krásnu farbu. Sceďte ju a nechajte vychladnúť.

@frenzie_foodie

I accidentally shared my video BEFORE it was done, but I fixed it!🤗 #bean #garden #foryoupage #fam

♬ Rooting For You – Alessia Cara

Fazuľku vložte do čistých a vypálených pohárov. Nezabudnite struky ukladať vertikálne. Do nádoby s fazuľkou pridajte jednu čajovú lyžičku soli a cukru. Pridajte aj po jednom neolúpanom strúčiku cesnaku. Do pohárov nalejte studenú vodu, pričom medzi pohárom a viečkom nechajte asi 1 cm voľného priestoru. Poháre pevne zaskrutkujte.

Fazuľku vložte do čistých a vypálených pohárov. Nezabudnite struky ukladať vertikálne.
Foto: súkromný archív

Veľký hrniec vystelte čistou utierkou, vložte doň poháre a nalejte vodu do 2/3 výšky pohárov. Hrniec prikryte pokrievkou. Zapnite horák pod hrncom a priveďte všetko do varu na strednom ohni. Potom znížte teplotu, aby voda v hrnci mierne vrela. Varte jednu hodinu. Po uplynutí tejto doby opatrne vyberte poháre a odložte na 24 hodín (maximálne na 36).

Po uplynutí tejto doby začnite pasterizovať znova. Umiestnite poháre do hrnca vystlaného čistou tkaninou, nalejte vodu do 2/3 výšky pohárov, priveďte do varu a varte jednu hodinu na miernom ohni.

Po skončení druhého pasterizačného procesu označte poháre dátumom pasterizácie. Takto pripravené fazuľky špargle sa môžu skladovať na chladnom a tmavom mieste až 12 mesiacov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepšie nakladané zaváraniny pripravíte na jeseň. Sezóna chrumkavej zeleniny je za rohom

Červená kapusta ešte nikdy nebola taká chutná. Radšej pripravte viac pohárov, pretože sa minú v okamihu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov