Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Recepty, Tipy, Zdravie,

Zrýchli váš metabolizmus a pomôže vám spáliť viac kalórií počas dňa. Pridajte štipku do kávy

14.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/ Olof Nyman). Káva je nápoj, ktorý je tu s nami už stáročia, povzbudzuje, dodáva energiu a… podporuje chudnutie?! Ak je správne pripravená, môže...

14.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/ Olof Nyman).

Káva je nápoj, ktorý je tu s nami už stáročia, povzbudzuje, dodáva energiu a… podporuje chudnutie?! Ak je správne pripravená, môže pomôcť spaľovať tukové tkanivo a urýchliť metabolizmus. Kľúčové je, čo pridáte a čo sa vzdáte. Máme pre vás perfektný recept na kávu, ktorá vám pomôže schudnúť.

Káva s vhodnými prísadami vám môže pomôcť schudnúť.
Foto: Pexels/ Olof Nyman

Káva môže byť skvelým spojencom pri chudnutí, ak ju pijeme v správnej forme. Niektoré prídavné látky zvýšia jej kalorickú hodnotu, iné zase urýchlia metabolizmus. Nezabúdajte však, že samotná káva zázraky neurobí – zdravá strava a pravidelná fyzická aktivita sú kľúčové pre dosiahnutie vytúženej postavy. Správne pripravená káva môže podporiť proces chudnutia.

Káva – vlastnosti na chudnutie

Jedným z hlavných dôvodov, prečo vám káva môže pomôcť schudnúť, je kofeín, ktorý obsahuje. Je to prírodný stimulant, ktorý stimuluje nervový systém, zvyšuje hladinu energie a urýchľuje metabolizmus. Štúdie ukazujú, že kofeín môže zvýšiť rýchlosť metabolizmu o 3-11%, čo spôsobuje, že telo spaľuje kalórie rýchlejšie, dokonca aj v pokoji.

Zoštíhľujúce vlastnosti kávy spočívajú aj v tom, že pôsobí termogénne – urýchľuje proces spaľovania tukov zvýšením tvorby tepla v tele. To má za následok spotrebu väčšieho množstva energie, čo podporuje redukciu telesného tuku.

Pitie kávy navyše potláča chuť do jedla, vďaka čomu prirodzene zjete menej. Šálka ​​tohto nápoja pred jedlom môže znížiť hlad a pomôcť pri kontrole porcií.

Akú kávu by ste mali piť, aby ste schudli?

Nie každá káva poskytne rovnaké výhody z hľadiska chudnutia. Najúčinnejšou možnosťou je čierna káva, bez prísad ako mlieko, cukor, ochutené sirupy či smotana. Tieto prísady môžu poskytnúť zbytočné kalórie, ktoré negujú výhody pitia kávy.

  • Čistá čierna káva má takmer nulové kalórie a zároveň poskytuje kofeín, ktorý podporuje spaľovanie tukov. Najlepšie je zvoliť kávu uvarenú v espresso kávovare, prekvapkávacom kávovare alebo aeropresse, pretože tieto metódy umožňujú extrahovať plnú vôňu a zdravotné vlastnosti bez pridania tuku a kalórií.
Čierna káva bez cukru, mlieka či smotany je najúčinnejšia na chudnutie, pretože tieto prísady pridávajú zbytočné kalórie.
Foto: shutterstock/Djordje Novakov

Káva na spaľovanie tukov? Dôležité sú doplnky

Ak chcete ešte lepšie výsledky spaľovania tukov, oplatí sa pridať do kávy ingrediencie, ktoré podporujú metabolizmus.

  • Jednou z obľúbených prísad je kokosový olej alebo prepustené maslo (ghí), ktoré sú zdrojom zdravých MCT tukov. Tieto tuky sa rýchlo premieňajú na energiu, čo môže ďalej zvýšiť rýchlosť spaľovania kalórií.
  • Ďalším účinným doplnkom je škorica, ktorá pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi a zlepšuje citlivosť na inzulín. Okrem toho má škorica termogénny účinok, ktorý podporuje spaľovanie tukov.
  • Káva s kajenským korením zrýchli aj váš metabolizmus. Kapsaicín, látka zodpovedná za ostrú chuť korenia, zvyšuje termogenézu a následne zintenzívňuje spaľovanie kalórií.

Prečo káva s mliekom blokuje chudnutie?

Hoci si mnohí ľudia nevedia predstaviť svoju rannú kávu bez pridania mlieka, môže to bohužiaľ brzdiť proces chudnutia. Mlieko, najmä tučné, obsahuje cukry (laktózu) a tuky, ktoré zvyšujú kalorickú hodnotu nápoja. Dokonca aj malé množstvo mlieka môže poskytnúť ďalšie kalórie, ktoré budú pôsobiť proti účinkom kofeínu na spaľovanie tukov.

Navyše mlieko môže spomaliť vstrebávanie niektorých zložiek kávy, vrátane polyfenolov, ktoré majú antioxidačné vlastnosti a podporujú metabolizmus.

Pre ľudí, ktorí chcú schudnúť, je najlepším riešením vzdať sa mlieka v prospech čiernej kávy alebo alternatívne zvoliť rastlinné nápoje, napríklad mandľové či ovsené mlieko, ktoré majú menej kalórií a nezaťažujú tráviaci systém.

Ľudia, ktorí chcú schudnúť, by mali mlieko vymeniť za čiernu kávu alebo nízkokalorické rastlinné nápoje, ako mandľové alebo ovsené mlieko.
Foto: Pixabay/shixugang

Ako pripraviť kávu na chudnutie?

Príprava kávy na chudnutie je jednoduchá a kľúč spočíva v správnom výbere ingrediencií. Tu je jednoduchý recept na kávu, ktorá zrýchli metabolizmus a pomôže schudnúť:

Ingrediencie:

  • 1 šálka čerstvo uvarenej čiernej kávy;
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja alebo prepusteného masla (ghí);
  • štipka škorice;
  • štipka kajenského korenia (voliteľné).

Príprava:

  1. Pripravte si šálku čerstvej kávy (najlepšie z espressa alebo Aeropressu);
  2. Do kávy pridajte kokosový olej alebo prepustené maslo a dobre premiešajte, aby sa tuk rozpustil;
  3. Pridajte štipku škorice a ak máte radi pikantné chute, aj kajenské korenie;
  4. Všetko dôkladne premiešame.

Takýto nápoj vás zasýti, naštartuje váš metabolizmus a pomôže vám spáliť viac kalórií počas dňa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hovorí sa, že je to „bylina nesmrteľnosti“. Na Slovensku o nej takmer nikto nepočul

Cesnakový sirup. Babičkin spôsob liečby prechladnutia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pridajte niekoľko kvapiek do svojho obľúbeného krému. Tento hit za 6 eur nahradí drahé ošetrenia. „Znižuje“ vek pleti

18.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/itakdalee). Dennú kozmetiku môžete ľahko obohatiť o olej z exotického stromu, ktorý pôsobí proti starnutiu a krásne vonia. Po…

Týmto spôsobom sa plytvá potravinami a peniazmi. Zistite, ako udržať správnu teplotu v chladničke

18.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Dobre udržiavaná chladnička znamená nielen dlhšiu životnosť spotrebiča, ale aj nižšie účty a čerstvejšie potraviny. Nie je…

Ako lacno vykurovať svoj domov? S týmito trikmi zaplatíte počas vykurovacej sezóny menej

18.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lexis_Jan). Výrazne zvýšené ceny elektriny a plynu pre rok 2025 ešte viac zaťažia rozpočty mnohých rodín. Vykurovanie je jednou…

Kombinácia paradajok a pomaranča? Zjedzte, a vaše srdce bude pracovať ukážkovo

18.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/frankval). "Zlaté bobule", "peruánska čerešňa" alebo "brazílska sultánka" - čo to je? Je to physalis, na ktorý sme si…

Tieto kvety zostanú na hroboch dlhšie ako chryzantémy. Sú takmer nezničiteľné

18.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cuson). Hľadáte zaujímavé kvety na Sviatok všetkých svätých, ktoré nie sú také stereotypné ako vres alebo chryzantémy? Vyberte si…

Auto Trendy

Kia Tasman, prvý kórejský pick-up, bude predstavený koncom októbra

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Prvý pick-up kórejského výrobcu má byť predstavený koncom tohto mesiaca. Čo zatiaľ vieme o modeli Kia Tasman?

Šéf BMW našiel spôsob, ako zrušiť zákaz EÚ na predaj spaľovacích vozidiel? Tento argument by mohol zmeniť pravidlá hry

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Ak Európska únia od roku 2035 nezruší zákaz predaja nových spaľovacích automobilov, stane sa výrazne závislou od Číny. Takýto argument uviedol šéf BMW Oliver Zipse.…

Ambiciózne plány spoločnosti Volkswagen. Nemci pripravujú skutočný príval nových modelov

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Napriek súčasnej kríze, o ktorej sa v médiách stále hovorí, má Volkswagen v segmente elektromobilov ambiciózne plány - najmä v nižšej cenovej kategórii. V priebehu…

Škoda sa nemôže nabažiť vozidiel SUV. Česi ohlásili ďalší Kylaq

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda oznámila nové malé SUV, ale nebude ho predávať v Európe. Pripravovaný model Kylaq bude určený pre indický trh.

Tieto ojazdené autá z Nemecka sa teraz predávajú ako žreby

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Slováci sú čoraz ochotnejší kupovať ojazdené autá a predajcovia dovážajúci ich z Nemecka majú čoraz viac dôvodov na radosť. Podobne ako v posledných rokoch sú…

Nebezpečné baktérie v aute! Odkiaľ pochádzajú, aké choroby spôsobujú a ako sa ich zbaviť?

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí ľudia trávia v aute až niekoľko hodín denne. Nie všetci však nezabúdajú na pravidelné a dôkladné čistenie a dezinfekciu jeho interiéru. Podľa štúdie vedcov…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov