16.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Philippos Philippou).
Škoricovníky sú skutočným hitom tejto jesene. Lahodné slimáčiky s jedinečnou škoricovou príchuťou sú dokonalým doplnkom k popoludňajšiemu čaju alebo káve. Existuje mnoho variantov tejto pochúťky. Zaujímavosťou je, že stojí za to vyskúšať cyperskú verziu škoricových slimákov s názvom „tahini rolls“. Od tradičných slimákov sa líšia niekoľkými nezvyčajnými prísadami.
Tahini rolls. Škoricové rožky v cyperskej verzii
Tahini rolky sú pečivo, ktoré je klamlivo podobné tradičným škoricovým rolkám. Táto špecialita sa však od ostatných variantov líši neobvyklou prísadou. Je ňou pasta tahini, pasta vyrobená zo sezamových semienok. Vďaka tejto prísade získava pečený výrobok jedinečnú chuť. Okrem toho sa v recepte používa cejlónska škorica, ktorá má trochu inú chuť ako tradičná škorica.
Pripravte si tahini rolky a prekvapte svojich hostí originálnymi škoricovými rolkami. Určite mnohých z nich prekvapí chuť aj ingrediencie použité na prípravu tohto pečiva. Určite si od vás vypýtajú recept!
Ako pripravíte tahini rolky? Prekvapte svojich hostí netradičnou pečenou dobrotou
Na tahini rolky budete potrebovať kvalitné suroviny. Samotný proces prípravy netradičných škoricových roliek nie je príliš zložitý a mal by ho zvládnuť každý, kto má skúsenosti s pečením pečiva. Nižšie je uvedený zoznam ingrediencií:
- 500 g pšeničnej múky na koláče;
- 2 vajcia;
- 120 g cukru;
- 16 g práškového droždia;
- 1 balíček vanilkového prášku;
- cca 140 ml mlieka;
- cca 120 g masla;
- cca 220-250 g tahini pasty;
- 1 čajová lyžička cejlónskej alebo obyčajnej škorice.
Spôsob prípravy:
- Vezmite veľkú misu a dajte do nej 500 g múky, rozšľahajte dve vajcia, pridajte odmeraných 50 g cukru, balíček vanilkového cukru a droždie. Mlieko zohrejte (uistite sa, že je teplé, nie horúce) a prilejte ho k ostatným prísadám. Dobre premiešame a miesime asi 10 minút. Potom pridajte 100 g masla (najlepšie teplého, aby sa ľahšie miešalo). Hnetieme ďalších 5 minút. Cesto odložíme na hodinu (zakryté).
- Do samostatnej misky dáme tahini pastu. Pridajte škoricu a zvyšný cukor. Všetko dôkladne premiešame.
- Keď je cesto hotové, pomocou valčeka vytvarujte obdĺžnik. Potrite ho náplňou z tahini pasty a zrolujte. Roládu rozdeľte na približne 12 až 15 kusov.
- Vzniknuté buchty poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Odložte ich na približne pol hodiny (tiež zakryté).
- Rúru predhrejte na 180-190 stupňov Celzia. Pred vložením škoricových slimákov ich na vrchu potrite maslom. Slimáky pečieme približne 20-25 minút. Z času na čas ich skontrolujte – budú hotové, keď budú pekne hnedé.
Hotové škoricovníky môžete podávať okrem iného s omáčkou na báze syra Philadelphia. Obľúbenou prílohou je aj puding alebo homogenizovaný syr.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jogurtovo-jablkový koláč. Prečo nie! Sladký a vlhký koláč. Všetci si ho zamilujú
Toto je najlepší krém na mrkvový koláč. Chutí ako z cukrárne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.